שימוש באקסטזי פוגע בזיכרון ובסרוטונין
חוקרים מצאו ראיות לקשר שבין שימוש באקסטאזי לפגיעה בזיכרון ובתפקוד הסרוטונין במוח. המחקר נערך בהולנד ומתפרסם בגיליון האחרון של ה Psychopharmacology.
1 דקות קריאה
חוקרים מצאו ראיות לקשר שבין שימוש באקסטאזי לפגיעה בזיכרון ובתפקוד הסרוטונין במוח. המחקר נערך בהולנד ומתפרסם בגיליון האחרון של ה Psychopharmacology.
מחקרים בחיות הראו כי 3,4-Methylenedioxymethamphetamine או בקיצור MDMA או אקסטזי, גורם לנזק ארוך טווח לנוירונים סרוטונרגיים במוח. הסרוטונין הוא מעביר עיצבי במוח ובמערכת העצבים המרכזית אשר אחראי על תפקודים שונים בגוף, ובין היתר יש לו השפעה גם על מצבים נפשיים כגון דיכאון ופסיכוזה. עם התגברות השימוש באקסטאזי מתברר כי מעט מידי ידוע על השפעותיו של סם זה.
במחקר השתתפו שתי קבוצות של 21 גברים, משתמשים "בינוניים" ומשתמשים "כבדים" באקסטאזי. לקבוצת הביקורת גויסו 20 גברים אשר אינם משתמשים באקסטאזי, בעלי מאפיינים דומים. החוקרים בדקו זמני תגובה, יכולת זיהוי וזיכרון של המשתתפים. כמו-כן נבדקה יכולת התגובה הסרוטונרגית של המשתתפים לחומר כימי מסוים.
התוצאות הראו כי אלו אשר משתמשים באקסטאזי היו בעלי פגיעה משמעותית בזיכרון ובזמן התגובה מבחינה סטטיסטית, אבל פגיעה קטנה מבחינה קלינית. המשתמשים ה"כבדים" נפגעו יותר מהמשתמשים ה"בינוניים". הפעילות הסרוטונרגית גם כן נפגעה בצורה משמעותית בשתי הקבוצות לעומת קבוצת הביקורת.
החוקרים מסכמים כי מחקר זה מספק תוצאות אשר תומכות במחקרים אשר נערכו בעבר והצביעו על קשר בין שימוש באקסטאזי לפגיעה בזיכרון ובתפקוד הסרוטונרגי, וכי תוצאות אלו ברות השוואה לרעילות של האקסטאזי למערכת העצבים המרכזית כפי שהוכחה כבר בחיות.
האם המאמר עניין אותך?
רופאים בתחום