דלג לתוכן

רוב הנשים הסובלות ממיגרנה אינן פונות לטיפול רפואי

רוב הנשים הסובלות ממיגרנה אינן פונות לטיפול רפואי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/02/2010 תאריך עדכון: 24/11/2020
2 דקות קריאה
סקר של מכון המחקר KDM קובע שרוב הנשים הסובלות ממיגרנה אינן פונות לטיפול רפואי. הסיבה לכך היא שמרביתן לא מאמינות שלרופא יהיה פתרון למצבן. עוד עולה כי 56% מהנשים מעידות כי המיגרנה מקשה עליהן לתפקד כאימהות, וכי אחת מכל 4 נשים חשה שהמחלה פוגעת במערכת היחסים הזוגית שלה.

אף על פי שמיגרנה מוגדרת כבעיה רפואית המצריכה התערבות רופא, 65% מן הנשים הסובלות ממיגרנה בישראל מעדיפות להתמודד עם הבעיה ללא סיוע רפואי, לפי הסקר שערך מכון המחקר KDM, בניהולה של ד"ר מלי קדם. עוד עולה מהסקר כי 13% מהנשים בישראל סובלות מהמחלה, ושמשך הזמן הממוצע שבמהלכו סובלת כל אחת מהן עומד על 16.5 שנים.

מיגרנה היא אחת המחלות המעיקות ביותר על הסובלים ממנה. ממצאי הסקר מצביעים על הירידה הניכרת באיכות חייהן של הסובלות ממיגרנה. בסקר, שנערך בקרב מדגם מייצג של 150 נשים הסובלות ממיגרנה, העידו 67% מהנשים כי המיגרנה פוגעת באיכות חייהן, ו-27% העידו כי המיגרנה פוגעת בהן מאד. התחום שבו משפיעה המיגרנה יותר מכל הוא תחום ההורות: 56% מהנשים העידו כי המחלה מקשה עליהן לתפקד כאימהות ולהעניק את תשומת הלב הדרושה לילדיהן. גם בתחום הזוגי יש למיגרנה השפעה לא קטנה: 26% מהנשים העידו כי היא משפיעה לרעה על מערכת היחסים עם בן הזוג.

נראה כי בתחום התעסוקה, נשים פחות מאפשרות למחלה להשפיע על תפקודן. רק 34% מהנסקרות ציינו כי הפסידו ימי עבודה כתוצאה מהמיגרנה, ומרביתן (83%) סבורות כי המחלה לא פגמה בקריירה המקצועית שלהן.

אחד הנתונים המטרידים שעולים מן הסקר נוגעים לאופן הטיפול במחלה. מנתוני הסקר עולה כי 65% מהנשים מעדיפות שלא לפנות לטיפול רפואי שעשוי להיטיב את מצבן ומנסות לטפל במחלה בעצמן. לשאלה מדוע אינן פונות לרופא, ענו 47% מהנשים כי הן לא מאמינות שלרופא יהיה פתרון שעשוי לסייע להן. לעומת זאת, נשים שפנו לרופא העידו שאכן מצאו מזור לבעייתן. 76% מהן, אשר קיבלו טיפול רפואי ממשפחת הטריפטנים (תרופות ייעודיות למיגרנה כמו ריזאלט או רילרט) העידו כי הטיפול סייע למצבן.

לפי ממצאי הסקר, 55% מהנשים סובלות ממיגרנה בתדירות של למעלה מפעם בחודש, 27% סובלות ממיגרנה פעם בחודש, ואילו 5% סובלות ממנה פעם בחודשיים ויותר. משך ההתקף הממוצע הוא בין חצי יום ליום שלם (ב-65% מהנשים). אחת מכל 5 נשים (19%) סובלת מהתקפים הנמשכים למעלה מיומיים.

הטענה כי למיגרנה יש קשר למחזור החודשי מחוזקת על ידי כך ש-58% מהנשים ציינו כי ההתקפים מגיעים סמוך למועד המחזור. 25% מהנשים העידו כי הן סובלות מהמחלה בין 11 ל-20 שנים, ו-11% העידו כי הן סובלות 30 שנים ומעלה. לפי הנתונים שנאספו, אישה בישראל הלוקה במיגרנה סובלת ממנה 16.5 שנים בממוצע.

הידיעה באדיבות החברה הישראלית לכאבי ראש ופנים.


[21/02/2010]

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מאהר חג'אזי
ד"ר מאהר חג'אזי גריאטריה
מומחה ברפואה פנימית וגריאטריה, פסיכוגריאטריה, מומחה לקביעת נכות רפואית וסיעודית
ד"ר ירון סטנובסקי
ד"ר ירון סטנובסקי קרדיולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"ד"ר ירון סטנוסקי מקצועי מאוד!אמשיך טיפולים רק אצלו!תודה."
ד"ר ריבה פיינמן
ד"ר ריבה פיינמן המטולוגיה
מנהלת השירות להמטולוגיה אמבולטורית רמב"ם, חיפה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו