ללא אפידורל: המדריך המלא ללידה טבעית
למרות החשש, נשים רבות חולמות על לידה טבעית ללא כל התערבות רפואית. אך למי היא באמת מתאימה ומהם האמצעים אשר מסייעים לצלוח את ההליך? מומחה מסביר
לידה טבעית הינה לידה וגינלית אשר מתבצעת תוך התערבות רפואית מינימאלית, ללא נטילת משככים או חומרים מאלחשים, כמו אפידורל. למעשה, הלידה הטבעית אינה חייבת להתרחש רק בבית, גם הליכים אשר מתבצעים במרכזי לידה שונים ואינם כוללים התערבות רפואית מתמדת נחשבים כהליך לידה טבעי.
כאמור, מרכזו של הליך הלידה הטבעית הינו ביצועו ללא התערבות רפואית או ללא סיוע תרופתי. למעשה, היולדת נעזרת באמצעי תמיכה שונים, שיסייעו לה לצלוח את הצירים התכופים ואת הליך הלידה כולו. כך לדוגמה, תומכות לידה אשר נמצאות במרכזי הלידה הטבעיים מסייעות בהקלה על הצירים התכופים באמצעות הפעלת לחץ בנקודות מסוימות. כמו כן, מתבצע שימוש בעזרים טבעיים רבים כמו שהייה במים, אשר ידועים כמרגיעים ומשככי כאבים וכך מסייעים בהכנה להוצאת התינוק.
באילו מקרים עשויה הלידה הטבעית להשתבש?
קיימים שני מצבים בהם תופסק הלידה הטבעית וההליך יימשך במסגרת בית החולים: ראשית במקרים בהם היולדת משנה את רצונה והיא מעוניינת לקבל זריקת אפידורל. שנית, כאשר מתעוררות בעיות רפואיות שונות. במצבים אלה תופנה האישה אל בית החולים הקרוב לצורך סיום ההליך עם התערבות רפואית ומעקב תכוף.
האם נשים המוגדרות כיולדות בסיכון יכולות לבצע לידה טבעית?
נשים שילדו לאחר ניתוח קיסרי או חוו לידת עכוז מוגדרות כיולדות בסיכון. עבורן הלידה הטבעית תכלול הימנעות מפעולה כירורגית והוצאת התינוק תוך לידה וגינלית, מאידך הבחירה בהליך זה מחייבת את לווי של רופא פרטי.