המרעננים הרשמיים: אלה הם 6 פירות הקיץ הבריאים ביותר
מי הוא הפרי שיהיה חלק בלתי נפרד מדיאטת הקיץ, איזה רכיב טבעי ומתוק משפר את הזיכרון ומהו הפרי שיכול לשמש תחליף לשתיית מים? לגזור ולשמור: אלה הם הפירות שכדאי להכניס לתפריט הקיץ
אין ספק שהקיץ היא לא רק עונת השמש והים אלא עונת הפירות הרשמית. עם העלייה בטמפרטורות רובינו ממלאים את המקרר במגוון פירות מרעננים וצבעוניים, אך האם ידעתם שהנשנושים הטבעיים והמתוקים מלאים גם ביתרונות בריאותיים? אספנו עבורכם שישה פירות בריאים במיוחד.
1. דובדבנים – משפרים את הזיכרון
הם אדמדמים, מתקתקים ומרעננים: עונת קטיף הדובדבנים מתחילה בחודשי הקיץ הראשונים וממשיכה עד לסוף העונה החמה. למעשה, כאשר אתם בוחרים לנשנש דובדבנים קרירים ביום קיץ חם אתם לא נהנים רק מארוחת ביניים טעימה, אלא גם מספקים לגופכם מגוון ויטמינים ומינרלים, כמו מגנזיום, ברזל, סידן, זרחן, אשלגן וסיבים תזונתיים רבים. בנוסף, הדובדבנים עשירים במיוחד בנוגדי חמצון פלבנואידים, שמסייעים במניעת מחלות לב וסרטן. לא זאת ועוד: איגוד האלצהיימר האמריקאי המליץ על הפרי האדמדם כאחד מהמזונות המסייעים בשיפור הזיכרון בזכות האנטי אוקסידנטים המצויים בו.2. שזיף – מסייע לחיזוק העצמות
השזיף הוא פרי ממשפחת הוורדיים ולמעשה לא מדובר בפרי אחד, אלא במגוון זנים בעלי מרקמים, צבעים ואפילו טעמים שונים. מעבר להיותו מעדן קיצי, שילוב השזיף בתזונה היומיומית שלכם עשוי לסייע רבות לבריאות הפיזית: שזיף אחד בגודל בינוני מכיל 113 מ"ג של פוטסיום (אשלגן), מינרל המסייע במיתון לחץ הדם ומוריד את הסיכוי לשבץ. היתרונות הבריאותיים של הפרי הסגלגל קיבלו אף תיקוף במחקרים שונים, כך לדוגמה מחקר שבוצע באוניברסיטה אוקלהומה ובחן את צפיפות העצם בקרב שתי קבוצות של נשים בגיל המעבר במשך שנה. קבוצה אחת צרכה כעשרה שזיפים ביום והשנייה, כ-100 גרם של תפוחים מיובשים בכל יום ובנוסף, שתי הקבוצות לקחו תוספי תזונה שכללו קלציום וויטמין D. בקרב הקבוצה שצרכה שזיפים, נרשמו תוצאות טובות יותר בבדיקות צפיפות העצם בייחוד באזור האמות ועמוד השדרה.
3. מנגו – מגן מפני סרטן
מנגו, פרי עץ טרופי אשר מאגד תחתיו יותר מ-30(!!) זנים, הוא אחד מהפינוקים המרעננים והמפתים ביותר של העונה החמה. אך לא מדובר רק במעדן, אלא גם בפרי מלא ביתרונות בריאותיים: המנגו מכיל וויטמין A, וויטמין C ואשלגן ומלא בסיבים תזונתיים המסייעים להסדרת תהליך העיכול ואיזון רמות הכולסטרול. יתרה מכך, מחקרים שונים אף מצאו מרכיבים אנטי אוקסידנטים בפרי הכתמתם שמסייעים להגנה מפני מחלות ממאירות שונות, לרבות סרטן השד, לוקמיה, סרטן הערמונית ועוד.קראו עוד: לקלף או לא? 7 טיפים שיהפכו את פירות וירקות לבריאים יותר
4. משמש – תורם לדיאטה מוצלחת
מרקמו הייחודי, טעמו המתקתק וצורת הלב המדויקת ממצבים את המשמש לאחד מהפירות הפופולאריים חודשי הקיץ. אך הפרי הקטנטן אשר מגיע אלינו מסין הרחוקה הוא לא רק תאווה לעיניים ולחיך, אלא מספק לגופינו גם מגוון ערכים תזונתיים: למעשה, 100 גרם של הפרי הטרי מספקים לנו 12% מהצריכה היומית הנדרשת של ויטמין C ו- 12% מהצריכה היומית של ויטמין A וכ-6% מצריכת הפוטסיום הנדרשת לגוף. אך גולת הכותרת העיקרית היא שכל הטוב הזה מאוגד לפרי קטן אחד שערכו אינו עולה על 15 קלוריות! בנוסף, מדובר בפרי מלא סיבים המסייעים לתהליך העיכול, וכתוצאה מכך גם מאיצים את המטבוליזם.
5. אבטיח – מגן מנזקי השמש והחום
את הפרי הזה אין צורך להציג וככל הנראה מדובר באחד מהפירות הפופולאריים ביותר בחופי המדינה הקטנה. אך האם ידעתם שהאבטיח לא רק ממתק את סוף השבוע בים אלא גם מסייע נגד התייבשות ואף שומר על העור מפני קרני השמש? האבטיח מכיל נוגדי חמצון מסוג בטא קרוטן וליקופן ( מרכיב הקיים גם בעגבניות) אנטי אוקסידנטים אלה נמצאו כמגברים את יכולת ההגנה של העור מפני קרני השמש וכך מסייעים במניעת קמטים ובשמירה על עור מוצק ורענן. בנוסף, אם אינכם מקפידים לסיים את בקבוק המים בכל ביקור בים, יכול להיות שאבטיח הוא הפתרון. הפרי מורכב כמעט כולו ממים (כ-90%!!) וכך משמש ככלי של ממש למניעת התייבשות.
קראו עוד:משקדים ועד קשיו: 8 סוגי אגוזים שכדאי לשלב בתפריט היומי