דלג לתוכן

הרמת סינוס: המדריך המלא שיבטיח השתלת שיניים מוצלחת

ניתוח להרמת סינוס, מתבצע עקב ספיגה ואובדן של עצם בלסת העליונה והוא מכין את הקרקע להשתלת שיניים באזור. מדובר בהליך הדורש מיומנות רבה, כדי למנוע סיבוכים ולהבטיח את הצלחת השתלת השיניים. מהם סוגי הרמת הסינוס, אילו תופעות לוואי עשויות להתרחש אחריו ומהם הסיכונים? כל המידע בפנים

מאת: ד"ר יואב ירון
תאריך פרסום: 31/12/2017
3 דקות קריאה
ד"ר יואב ירון בשיתוף עם ד"ר יואב ירון i טיפולי שיניים ואסתטיקה

השתלת שיניים, נחשבת לטיפול שכיח ביותר בתחום בריאות הפה, והיא מספקת פתרון אסתטי פונקוציונלי  וקבוע במצבים של חוסר בשיניים. אך בקרב מטופלים מסוימים, העצם הקיימת בחלקה האחורי של הלסת העליונה אינה מספיקה לשם התקנת השתלים.  במצבים אלה מתבצעת הרמת סינוס, הליך כירורגי המוסיף נפח לצורך הצבת השתל. כיצד מתבצעת הרמת סינוס, למי היא מיועדת ומהם הסיכונים? מומחה מסביר. 


מהי הרמת סינוס?

תחום ההשתלות כולל שני סוגים מרכזיים של תוספת עצם: תוספת לשם עיבוי או לשם הגבהה. הרמת סינוס היא הליך המיועד לשם הגבהת העצם הקיימת, כדי למנוע פגיעה בחלל הסינוס המאקסילארי בזמן השתלת השיניים ולהבטיח את קליטת השתל באזור. הסינוסים המאקסילאריים הם חללים מלאי אוויר המצופים ברירית. צורתם מזכירה פירמידה והם משתרכים מארובת העין ועד לאזור השיניים האחוריות. פגיעה בהם עקב כניסה בלתי מבוקרת לחלל עשויה ליצור נזק משמעותי ולהביא לאי קליטת השתלים ודלקת חריפה בסינוסים. במהלך הרמת הסינוס, דוחקים את רירית הסינוס כלפי מעלה וכך נפער מעין חלל בינה לבין רצפת הפה, חלל זה יהווה את הקרקע להצבת תחליף העצם שיאפשר החדרה מבוקרת ומוצלחת של השתל. 




קראו עוד: שיניים ישרות ולבנות בשני טיפולים בלבד: הכל על ציפוי חרסינה 




קיימים שני סוגים של הרמת סינוס:

הרמת סינוס פתוחה: תתבצע במקרים של חוסר רב בעצם. במהלכה יוצרים מעין חלון, על ידי הרמת רירית הסינוס ובחלל שנפער מחדירים תחליף עצם. הרמת סינוס פתוחה יכולה להתבצע בשני שלבים (כאשר גובה העצם הקיימת קטן מ 3 מ"מ): בתחילה, יחדיר הרופא המטפל את תחליף העצם לחלל שנפער ועם קליטת העצם לאחר מספר חודשים תתבצע ההשתלה. 



הרמת סינוס סגורה: תתבצע במצבים בהם קיים חוסר עצם קטן (שאינו עולה על 1-2 מילימטרים) והיא אינה מערבת פעולה כירורגית מורכבת. במהלכה דוחקים מעט את רירית הסינוס, וממלאים את  מעל קצה השתל בתחליף עצם. כך, ניתן ליצור עיבוי נקודתי סביב השתל ולאפשר את החדרתו בצורה מבוקרת, ללא סכנת פגיעה בחלל הסינוס. במקרים של הרמת סינוס סגורה שתי הפעולות יתבצעו בבת אחת, ללא צורך בזמן המתנה. 


הרמת סינוס מונעת פגיעה בחלל הסינוס המאקסילארי בזמן השתלת השיניים ומבטיחה את קליטת השתל באזור

למי מיועדת הרמת סינוס?

התהליך מיועד למטופלים שזקוקים להשתלת שיניים באזורים אחוריים בלסת העליונה וסובלים מחוסר עצם באזור מסיבות מולדות או בעקבות הרס ואובדן של השיניים. למעשה, ככל שעובר זמן רב יותר ממועד אבדן השיניים כך גדל הסיכוי בצורך להרמת סינוס בשל הליך של ספיגת עצם באזור. 



מהו זמן ההחלמה?

במקרים בהם תתבצע הרמת סינוס פתוחה, זמן ההחלמה ינוע בין ארבעה לשישה חודשים, עד לקליטת העצם על ידי הגוף וייצוב השתל באזור. לאחר מכן יתבצע שלב השיקום, הכולל את הצבת השיניים באזור. למעשה, השתלים עצמם מהווים תחליף לשורש השן ולא לשן עצמה. לאחד התייצבותם יונחו כתרים ויתבצע השחזור הסופי של השן. חלק זה קצר ופשוט יותר והוא אינו מלווה בפעולה כירורגית. 



מהן תופעות הלוואי?

ההליך עצמו אינו מלווה בכאבים ולרוב יתבצע בהרדמה מקומית. לאחר הרמת הסינוס עלולה להתפתח נפיחות אזורית, שתימשך מספר ימים . כמו כן, תורגש תחושת אי נוחות וכאב קל ביום ביצוע ההליך. ברוב המקרים תוגבל אכילת מוצקים כמספר שבועות לאחר הרמת הסינוס. בנוסף, יש להימנע מפעילות ספורטיבית עצימה כיומיים שלושה לאחר הניתוח. 



מהם הסיכונים?

כאמור, הרמת סינוס פתוחה מערבת פעולה כירורגית ובדומה לכל ניתוח, גם במקרה זה קיים סיכוי להתפתחות דלקת באזור. בנוסף, קיים סיכוי לפגיעה בחלל הסינוס. במצבים מסוימים העצם המושתלת לא תיקלט כראוי באזור כתוצאה מדלקות חוזרות ותחייב ביצוע חוזר של ההליך. כדי למזער את הסיכונים ולהבטיח השתלת שיניים מוצלחת, הרמת הסינוס צריכה להיות מבוצעת על ידי כירורג פה ולסת המתמחה בהרמת סינוס שיטפל באזור בצורה הנכונה ביותר ויבטיח את הצלחת ההליך. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רות וינברג
ד"ר רות וינברג רפואת שיניים
רופאת שיניים עם ניסיון של 30 שנים העוסקת בטיפולים משמרים ייחודים וטיפולי אסתטיקת הפה.
ד"ר צבי קופר
ד"ר צבי קופר רפואת שיניים
ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר רפואת שיניים
מנהל מרכז להשתלות שיניים ואסתטיקה במרכז יהלום
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר

עדיין מתלבטים?
השאירו פרטים להתייעצות עם ד"ר יואב ירון

שאלות מתוך פורום השתלות עצם חניכיים ושיניים

בניהול פרופ' זיו מזור
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו