דלג לתוכן

הכל מתחיל במשפחה: 8 טיפים שיסייעו לכם ליצור תא משפחתי מאושר

ככל הנראה מדובר במעגל התמיכה המרכזי ביותר בחיים של רובנו, אך מהו הסוד למשפחה מאושרת? אספנו עבורכם 8 טיפים לתא משפחתי מלא באור

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/02/2018 תאריך עדכון: 26/09/2019
3 דקות קריאה

לוח הזמנים צפוף, שלל המטלות ממלאות את היומן, ורובנו מבלים את רוב היום מחוץ לארבעת קירות הבית. למרות זאת, משפחה הייתה – והיא עדיין הגורם המשמעותי ביותר בחיינו. איך ניתן להתגבר על השגרה, לרקום זיכרונות ייחודיים יחד ולשמור על תא משפחתי מלוכד ומשגשג?  אספנו עבורכם את כל העצות למשפחה מאושרת.

1. צרו מסורות משותפות

בין אם מדובר בארוחת בוקר מפנקת בכל סוף שבוע, בטיולים בימים שטופי שמש, או בהליכה משותפת לתפילת יום השישי, ריטואלים משפחתיים משותפים מחזקים את הקשרים בין חברי התא המשפחתי יותר מכל דבר אחר. המסורות מספקות לחברי המשפחה הצעירים תחושת זהות ושייכות. למרות שלמבוגרים הם עשויים להיות חסרי משמעות, עבור הילדים הם מקור להיאחזות ולשאיבת עוצמות ותמיכה. תוכלו לחגוג ימי הולדת בדרכים מיוחדות, להסכים על ארוחות ערב משותפות ובעיקר להשאיר את הסמארטפון בצד בכל מפגש משפחתי. המסורות המשפחתיות לא רק יתרמו לליכוד הקבוצה, אלא ישמשו דוגמה לילדכם בכל הנוגע לחשיבות המשפחה והקשר אליה.



2. שבו יחד לאכול

משפחות אשר יושבות יחד לאכול מחזקות את הקשרים הבין אישיים, זאת בהשוואה לבתים בהם נהוג לאכול בנפרד. הישיבה סביב שולחן האוכל מעודדת, הן את הילדים וההורים, להקצות זמן מסוים לרגיעה ואף מאפשרות לכל אחד מחברי המשפחה לשתף את האחרים בחוויות ובבעיות שלו. זמני איכות המתרחשים בזמן הארוחות חיוניים במיוחד: מחקר שבוצע על ידי ה- the National Center on Addiction and Substance Abuse at Columbia University,  בחן כ-2000 מתבגרים ומצא כי אלה שהתמידו בארוחות משפחתיות נמצאו בסבירות נמוכה יותר בכ- 31% לפתח הרגלים לא בריאים, כמו עישון, שתיית אלכוהול ושימוש בסמים. 



קראו עוד: קנאה יכולה גם להועיל? כך תתמודדו עם קנאה בזוגיות ובמשפחה 

3. קחו חלק במשחק

משחקים משותפים מחזקים את הקשרים הבין אישיים במשפחה ויוצרים זיכרונות משמעותיים. מחקר שבוצע באוניברסיטת אלבמה ונמשך כ-25 שנים בהן עקב אחר 14000 משפחות ברחבי העולם מצא כי המשפחות המאושרות ביותר, בילו זמן משותף במשחקי לוח או קלפים. קבעו ערב משחקים שבועי, בו תוכלו ליצור יחד רגעי אושר. גם כאן, הקפידו כי ילדכם – וגם אתם משאירים את המכשיר הסלולארי מאחור. 



4. הפכו את מטלות הבית לחוויה משותפת

אין ספק שניקיון, קיפול כביסה, סידור החדר או שטיפת כלים הן לא פעולות מהנות כשלעצמן –  אבל נראה שהכל נראה טוב יותר בשניים – או במשפחה שלמה. שתפו את הילדים במטלות הבית והפכו אותן לפעולה משותפת. למרות שחברי המשפחה הקטנים, ולעיתים גם המתבגרים  עשויים להתנגד, השלמת המשימות יוצרת תחושת הישג ומסייעת לכם ההורים להקנות הרגלים חיוניים, כמו שיתוף פעולה, תכנון לוח זמנים, הקניית הרגלי סדר וניקיון ועוד. 




הפכו את מטלות הבית לחוויה משפחתית, ואמצו ארוחות משפחתיות כמנהג משותף 



5. העצימו את הביטחון של כל אחד מחברי המשפחה

בני המשפחה הם התומכים הנלהבים ביותר שלכם. סקר שבוצע ב-  Rutgers University in New Brunswick, NJ וחקר 150 משפחות, מצא כי המשפחות שדיווחו כי הם נהנים אחד מחברת השני, היו גם אלה שהראו תמיכה זה בזה לעיתים הקרובות ביותר. חברי המשפחה מחמיאים האחד לשני בתכיפות גבוה, ומספקים מעגל תמיכה קרוב. הקפידו לעדכן את הקרובים במהלך החיים שלכם, ושבחו כל אחד מבני הבית על הישגים והצלחות. 



6. פשוט תתחבקו

כולנו יודעים כמה עוצמתי מגע יכול להיות: משפחות מלוכדות לרוב מראות חיבה פיזית לעיתים קרובות, ואפילו ליטוף קל עשוי לחזק את הקשר ולגרום לכל תקופה מאתגרת להיראות קצת פחות קשה. 



קראו עוד: בררנות וסרבנות אכילה בילדים: כל הטיפים שיגרמו להם לאכול 

7. תצחקו יחד

הבסיס ליצירת בית אופטימי ושמח, הוא שילוב של הומור – אפילו ברגעים הקשים והמעצבנים ביותר. בית מלא בשמחה וצחוק, לא רק ילכד את התא המשפחתי ויגרום לכם להיזכר ברגעים קטנים שיעלו לכם חיוך, אלא הוא יקנה תפיסת עולם ייחודית במיוחד לחברי הבית הצעירים וילמד אותם שתמיד ניתן להסתכל על הכוס המלאה. 



8. השתמשו בספורט כהזדמנות לחוויה משותפת

מטבעם, רוב הילדים אוהבים פעילות ספורטיבית מכיוון שהיא גורמת להם להתרוצץ ולהישאר פעילים. יצירת שגרת ספורט משותפת לא רק תתרום לליכוד המשפחתי, אלא היא תסייע גם לכל חברי המשפחה בשמירה על אורח חיים בריא וגם תיצור עבור הילדים חוויה חיובית בכל הנוגע לביצוע פעילות גופנית. הקפידו שלא לבקר את הילדים על הכישלונות שלהם אלא לשבח אותם על ההישגים. 

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
M.A שרון סמואל
M.A שרון סמואל עבודה סוציאלית
פסיכוטרפיסטית ,מטפלת אינדיבידואלית, זוגית ומשפחתית
 דלית ויינטראוב
דלית ויינטראוב טיפול מיני / סקסולוגיה
ייעוץ וטיפול זוגי-מיני
 דורית כנען
דורית כנען פסיכולוגיה קלינית
פסיכולוגית קלינית מומחית - רישיון 4377
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

בניהול עדית רונן סתר
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו