דלג לתוכן

10 מאכלים מזיקים ומועילים לכבד

מה כדאי להכניס לתפריט היומי שלכם וממה כדאי להימנע או להפחית, כדי לשמור על הכבד שלכם בריא? לפניכם רשימה של 10 מאכלים המשמעותיים לבריאות הכבד שלכם

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/10/2018
2 דקות קריאה

כבד הוא אחד האיברים החשובים ביותר בגופנו, יש לו מגוון תפקידים והוא עוזר לשמור על תפקוד תקין של גוף האדם. פגיעה בכבד עלולה להוביל למחלות, לסיבוכים ובמקרים קיצוניים אף למוות, ולכן חשוב לשמור עליו. 

הדבר הכי פשוט שאתם יכולים לעשות למען הכבד שלכם, זה לאכול מאכלים שיעזרו לתפקוד תקין שלו, ולהימנע (או להפחית) ממאכלים שיזיקו לו. לפניכם הרשימה המלאה.





1. שיבולת שועל 


מועיל.

מזון עשיר בסיבים עוזר לכבד לעבוד בצורה הטובה ביותר. דייסת קוואקר היא דרך טובה לשלב מזון המועיל לכבד בתפריט היומי שלכם. מחקרים מראים ששיבולת שועל גם תורמת בהשלת כמה קילוגרמים מיותרים ושומן בטני, שזו גם דרך טובה לשמור על הכבד מפני מחלות.





2. מאכלים שומניים 

מזיק. 


אכילה מוגזמת של מזון עשיר בשומן רווי מקשה על הכבד לעשות את העבודה שלו. צ'יפס והמבורגים, למשל, הם בחירה לא טובה לשמירה על בריאות הכבד שלכם. במהלך הזמן הדבר עלול לגרום לדלקת ואף להתפתחות מחלת שחמת הכבד. 






3. ברוקולי

מועיל.

באופן כללי, כדאי להוסיף ירקות למזון שלנו כדי לשמור על בריאות הכבד, ולא פחות מומלץ לשלב ברוקולי. מחקרים מראים שמאכל פריך זה מגן מפני מחלת כבד בשם כבד שומני לא אלכוהולי. מאודה, אפוי, מוקפץ - ברוקולי הוא ירק קל להכנה שכדאי לשלב בארוחות שלכם.




4. סוכר

מזיק. 


אחד מתפקידי הכבד הוא להמיר סוכר לשומן. צריכה גבוהה מדי של סוכר גורמת לכבד לייצר הרבה שומן, שבסופו של דבר עלול להפוך למחלת כבד שומני. אז תרגיעו עם הסוכר, זה עולה ביוקר לכבד שלכם.



5. קפה


מועיל. 

חובבי הקפה ישמחו לדעת שלפני מחקרים, שתייה של 2-3 כוסות קפה ביום עשויה להגן על הכבד מפני נזקים שנגרמו משתיית יתר של אלכוהול או מתזונה לא בריאה. ישנם מחקרים שאף מראים כי קפה עוזר בהפחתת הסיכון לסרטן הכבד.




6. מלח


מזיק. 

הגוף שלנו זקוק מלח, אך לא כמו הכמות שסביר להניח שאתם צורכים. ישנו מחקר שמראה שתזונה עשירה בנתרן עלולה להוביל לליפת, שהוא שלב ראשון בצלקת בכבד (פיברוזיס). מומלץ להפחית צריכת מזונות מעובדים (כגון חטיפים, שימורים, בשר מעובד ועוד), העשירים בנתרן, ולהעדיף מזון טרי. וכמובן, נסו לא להתפתות ולהשתמש במלחייה.





7. תרד


מועיל. 


עלים ירוקים מכילים נוגד חמצון בשם גלוטתיון, שעוזר לתפקוד טוב של הכבד. תרד הוא רק דוגמה אחת לשימוש בעלים ירוקים התורמים לבריאות הכבד. אז תרגישו חופשי להוסיף עלים ירוקים לסלט שלכם.





8. אלכוהול

מזיק.


שתייה מוגזמת של אלכוהול עלולה לגרום לשחמת הכבד ולנזק בלתי הפיך בכבד. 4 משקאות לנשים ו-5 לגברים בערב אחד, עלולים להזיק לכבד. נסו להגביל את שתיית האלכוהול למשקה אחד ביום לנשים ושניים לגבר.


9. שקדים



מועיל. 


אגוזים, ובמיוחד שקדים, הם מקור טוב לוויטמין E, חומר שמחקרים מצאו אותו יעיל בהגנה על הכבד מפני מחלת כבד שומני. חוצמזה, שקדים גם טובים לבריאות הלב, אז קחו לכם חופן שקדים בפעם הבאה שבא לכם לנשנש משהו.







10. עשבי תיבול ותבלינים


מועיל.


עשבי תיבול ותבלינים הם דרך מצוינת להגן על הכבד והלב באותו הזמן. אורגנו, מרווה, רוזמרין, כמון, קארי, קינמון – שלבו עשבי תיבול ותבלינים בארוחות שלכם ככל שניתן, הם מקור טוב לפוליפנולים, נוגדי חמצון היעילים למחלת כבד שומני לא אלכוהולי.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום דיאטה ללא דיאטה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו