שבוע 37 להריון
העובר שלך כבר התהפך עם הראש למטה ומוכן ליציאה מן הרחם, ואת כבר לא בסיכון ללידת פג. מה עוד צפוי ואיזה בדיקות כדאי לעבור? לפניך כתבה על השבוע ה-37 להריון
האם
בשבוע הזה את כבר לא בסיכון ללידת פג. לידה משבוע 37 ועד שבוע 42 נחשבת ללידה תקינה. רוב הסיכוי שגודל הרחם יישאר כפי שהיה בשבוע שעבר וייתכן כי תגלי בתחתונים דימום קטן. אל תמהרי להילחץ, במקרים רבים מדובר ביציאתו של פקק החוסם את פתח צוואר הרחם. הדימום נובע משינויים בצוואר הרחם והוא מבשר על התקרבות הלידה. במקרה בו הדימום בצבע אדום טרי ובכל מקרה בו את חוששת שיש בעיה כלשהי, פני לייעוץ רפואי.
העובר
העור של העובר נעשה יותר ורוד ופחות מקומט, וראשו כבר אמור להיות ממוקם למטה, מוכן ליציאה מן הרחם. במידה והעובר אינו נמצא במנח זה, הרופא ימליץ על המשך טיפול ו/או תכנון לידה הכרוך בהיפוך העובר למנח הנכון, בניתוח קיסרי או בלידת עכוז.
צילום: shutterstock
בשבוע הזה את כבר לא בסיכון ללידת פג. לידה משבוע 37 ועד שבוע 42 נחשבת ללידה תקינה
בדיקות מומלצות
מעקב הריון – מומלץ לבצע בדיקות שגרתיות הכוללות בדיקת לחץ דם, בדיקת משקל, בדיקת חלבון בשתן, ובדיקות אחרות בהתאם לייעוץ הרופא.
בדיקת GBS – במידה ואת נמצאת בקבוצת הסיכון, הרופא ימליץ על בדיקת תרבית או שתן לזיהוי GBS - חיידק הסטרפטוקוק מקבוצה B שנמצא בנרתיק או ברקטום ועלול לגרום לזיהום אצל התינוק בזמן הלידה. נהוג לבצע את הבדיקה בשבועות 35-37 להריון.
מוניטור ואולטרסאונד – בדיקה הנעשית בהמלצת רופא בלבד, ומטרתה לעקוב אחר מצב העובר ומצב האם.
טיפים
נשים בהריון מרובה עוברים ו/או שעברו לידה מוקדמת בעבר נמצאות בסיכון ללידה מוקדמת. קיימים גורמים נוספים, אך אלו הבולטים שבהם. במידה ואת נמצאת בקבוצת סיכון זו, הכיני תיקים לבית החולים: תיק אחד עם בגדים וחפצים בשבילך, תיק נוסף עם אביזרים וביגוד לתינוק.
לשבוע ההריון הבא