דלג לתוכן

צמודים לסמארטפון? כדאי שתחטאו אותו

אנחנו ספונים בבתים, מבלים את מרבית שעות היום בפיג'מה ובעיקר צמודים למסכי הסמארטפון. אם בשגרה הסמארטפון הפך למעין זרוע חיצונית, בעידן הקורונה הוא כבר חלק בלתי נפרד מאיתנו. האם הטלפון שלנו עלול להיות מקור להדבקה בנגיף, ואיך ניתן לחטא ובמקביל גם להימנע מפגיעה במכשיר? התשובות בכתבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/03/2020
2 דקות קריאה

פעולות מנע, כמו שטיפת ידיים ושהייה בבתים הפכו לחלק אינטגרלי מהמלחמה בקורונה. אולם, כדי לצמצם את הסיכוי להדבקה חשוב לנקות גם את המשטחים בהם אנחנו נוגעים באופן תדיר. מחקרים שונים הראו כי הווירוס שמאיים על העולם מפגין גם יכולות שרידות מרשימות על גבי משטחים: הוא יכול להישאר על קרטון במשך יממה ועל מתכות ופלסטיק 2-3 ימים. למעשה, החומר היחיד בעל יכולות אנטי ויריאליות עליו הווירוס אינו שורד לאורך זמן הוא נחושת. 

אחד מהמכשירים שעלולים להפוך למקור הדבקה הוא כמובן הטלפון שלנו - אליו אנחנו מחוברים ללא הפסקה. מסך המגע של הסמארטפון, שמניקיונו אנחנו מתעלמים פעמים רבות, עלול להיות מקור להצטברות של מיקרובים שונים המאיימים לחדור לגופנו. 

עם זאת, אם אנחנו שוטפים את הידיים בתדירות גבוהה ומקפידים על קרצוף נכון מדוע בכל זאת חשוב גם לשמור על הטלפון נקי? ככל הנראה, מדובר בפעולה חיונית. אנחנו נוגעים משתמשים בסמארטפון שלנו אינספור פעמים ביום, לעיתים רגע אחרי שהתעוררנו, ולכן, שטיפת ידיים לפני כל מגע עם המכשיר היא כמעט בלתי אפשרית. על פי סקר שנערך בשנת 2019, אדם ממוצע נוגע במכשיר הסמארטפון 2,617 (!!) פעמים ביממה. לאור כך, ניקוי הטלפון ומסך המגע ללא ספק צריך להפוך לשגרה יומיומית. 

משפחה מחוברת לשימוש בסמארטפונים
By fizkes | Shutterstock

כך תחטאו נכון

ראשית,  לשם קבלת הנחיות לגבי המכשיר המסוים בו אתם משתמשים, מומלץ לפנות לאתר החברה המייצרת.  יצרנים רבים, בהם גם אפל, סיפקו המלצות לניקוי הסמארטפונים ומגני הטלפון בעקבות התפרצות מגפת ה- COVID-19. 

אולם, ישנן מספר הנחיות כלליות אותן כדאי ליישם:

1. השתמשו במטפחת בד רכה בלבד והימנעו משימוש במגבונים חד פעמיים. 

2. נתקו את המכשיר מהמטען או כל מקור חשמל אחר. 

3. הימנעו ממגע של נוזלים עם המכשיר, בייחוד באזורי הפתחים והחיבורים שלו.

4. אין לרסס חומרי ניקוי ישירות על המכשיר. 

5. ניתן להתיז מעט אלכוהול 70% על מטלית הבד ובעזרתה לנקות את המכשיר.

6. חברת אפל ממליצה להשתמש במגבוני אלכוהול או במגבוני חיטוי ייעודיים למשטחים. 

7. אין להשתמש בתכשירים המכילים כלור שעלולים להזיק למכשיר הטלפון. 
 

קראו עוד: להילחם בקורונה: 9 דרכים שיעזרו לכם לחזק את מערכת החיסון 

כל כמה זמן מומלץ לחטא את המכשיר? 

המכשיר שלכם עלול להפוך נגוע בווירוס אם מישהו מתעטש או משתעל בקרבתכם. טיפות מיקרוסקופיות המכילות את הנגיף עלולות לפגוש במכשיר שלכם וכך לחדור לבסוף אל הגוף. לכן, אם מישהו בסביבתכם הקרובה מתעטש או משתעל מומלץ לנקות את הסמארטפון בתדירות גבוהה יותר.

ללא כל תלות בסובבים אתכם, מומלץ להתרגל לניקיון המכשיר בשגרה. לגבי התדירות, הדבר תלוי בהרגלים שלכם: אם אתם מקפידים על שטיפת ידיים, ניתן לנקות את הטלפון פעם או פעמיים ביום. אם אתם נמצאים בחללים ציבוריים, מניחים את המכשיר על משטחים שעלולים להיות נגועים ולא שוטפים ידיים בתדירות גבוהה, מומלץ לחטא אותו יותר. 

חשוב להדגיש כי אלא אם אתם שוהים בביתכם עם אדם אשר נושא את נגיף ה- SARS-CoV-2, הסבירות שמכשיר הטלפון יהווה מקור הדבקה אינה גבוהה. על כן,  ניקיון יומי יספיק, אלא אם קיים חשד שהקרובים שלכם נושאים את הנגיף.


 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' ערן הדר
פרופ' ערן הדר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה לרפואת האם והעובר (הריון בסיכון), מרכז רפואי רבין
ד"ר יסמין מאור
ד"ר יסמין מאור מחלות זיהומיות
מנהלת היחידה למחלות זיהומיות, המרכז הרפואי וולפסון, חולון.
 ליאת רובינשטיין גנטיוק
ליאת רובינשטיין גנטיוק אודיולוגיה
אודיולוגית/ קלינאית תקשורת המתמחה בתחום השמיעה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום ייעוץ תרופתי

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו