דלג לתוכן

זוגיות בימי הקורונה: איך ניתן לשמור על הגחלת ולהימנע מחיכוכים?

הסגר הארוך מאתגר היבטים רבים בחיינו, אחד מהם הוא הזוגיות שלנו. החיים בשניים יכולים להיות מורכבים בשגרה, אך בזמנים שכאלה האתגרים מקבלים משמעות אחרת: איך למנף את השהות הארוכה בבית לזמן איכותי עם הפרטנר, כיצד ניתן להתמודד עם בן או בת זוג שחרדים מהמצב? הדרכים לשמור על הזוגיות בצל הקורונה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/04/2020
4 דקות קריאה


משבר הקורונה והסגר שהוטל עלינו בעקבותיו הביא עמו לא מעט אתגרים שיכולים לטלטל את המערכת הזוגית: בדידות, היעדר מסגרות חינוך לילדים, פיטורין או חל"ת ושהות ממושכת בבית, כל אלה הופכים למעמסה ששואבת אנרגיות רבות ויכולה להשפיע גם על היחסים הזוגיים. אולם, זוגיות יציבה יכולה להפוך לכלי חיוני במשבר הנוכחי ולהוות בסיס יציב ממנו ניתן לשאוב כוחות. אספנו מספר דרכים שיסייעו לשמור על הגחלת ולעבור את המשבר יחד. 

 

זוג נהנה בבית בזמן ההסגר בימי הקורונה
 Shutterstock | Katsiaryna Pakhomava
 

פשוט תדברו 

בשגרה ובייחוד בזמנים קשים, המפתח למערכת יחסים בריאה הוא תקשורת. כל צד בזוגיות תופס את האתגרים שמביאה איתה תקופת הקורונה בצורה אחרת: בעוד שאחד נמצא בחרדה מתמדת ומתקשה להתמודד עם חוסר הוודאות, הצד השני יכול לתפוס את השגרה הנוכחית כהזדמנות להפוגה מהחיים האינטנסיביים; אם צד אחד רוצה לנצל את התקופה הנוכחית ולהיות יחד כמה שאפשר, הצד השני יכול להרגיש מוצף מהשהות יחד. 

פערים אלה יכולים לגרום לטלטלה משמעותית במערכת היחסים ולעיתים אף להפוך לנפיצים. תחושות הסטרס והאינטנסיביות עלולות להביא בקלות את שני הצדדים להגיב בצורה מוגזמת לסיטואציות שוליות שבשגרה לא היו מעוררות תחושות קיצוניות. בנוסף, פרספקטיבה שונה על המצב יכולה להוביל לדרכי התמודדות שונות וגם הן, בתורן, עלולות לגרום לחיכוכים. 

כדי לגשר על הפער, חשוב להסביר לבן או לבת הזוג את עמדכם, לתקשר את הצרכים והרצונות שלכם ובעיקר להיות קשובים. אם אתם מרגישים שהתרחקתם, נסו לשאול את הפרטנר שלכם איך הוא או היא מרגישים וליצור שיחה חיובית ובונה באמצעות התשובות שלהם.

במקרים מסוימים, התקופה הנוכחית רק מעצימה מתח שכבר היה קיים בשגרה בשל בעיות מורכבות יותר. אם זה המצב, אל תחששו לפתוח בשיחה משמעותית עם הפרטנר שלכם. כדי להקל על הסיטואציה ניתן אף לשתף בה צד מתווך או מטפל זוגי (בשיחה ווירטואלית כמובן).  נסו להבין מה מקור המתח והפערים – במידה ומדובר בבעיות שהחלו טרם תקופת הסגר והודחקו, מומלץ לנצל את הסגר כדי לפתור אותן. 
 

אל תרגישו מחויבים למלא את השקט בדיבורים

נכון, שניכם נמצאים באותו הבית אך זה לא אומר שאתם חייבים לתקשר בכל רגע ביום. נסו למצוא את הפינה והעיסוקים שלכם, גם מחוץ לזוגיות ותאפשרו לבן או בת הזוג לקבל זמן ומקום לעצמו. 

קראו עוד: בהלת הקורונה: שומרים על שפיות 

אל תילחצו מהאינטימיות

לחץ וסטרס משפיעים על כל אחד מאיתנו בצורה אחרת והם יכולים להשליך גם על היחסים האינטימיים. יכול להיות שאורח החיים היושבני שסיגלנו לעצמנו לאחרונה והשהות הארוכה בבית משפיעה לרעה על אחד הצדדים, גורמת לו להרגיש פחות "מושך" ומובילה גם לפגיעה בחשק המיני. אולם, חשוב לזכור כי מדובר בתגובה טבעית לתקופה הקשה. אם אתם מרגישים שבן או בת הזוג שלכם פחות מעוניין כרגע באינטימיות נסו להבין אותו ולהרפות מהנושא.

דרך טובה להתמודד עם המצב היא לייצר סביבה בטוחה ונעימה עבור הצד השני ולא לתת לו להרגיש שאתם מצפים לאינטימיות. חשוב מכל אל תאשימו אותו או את עצמכם במצב הנוכחי. זה טבעי שבזוגיות ארוכת טווח לאחד מהצדדים (או לשניהם) יהיה פחות חשק מיני, וחשוב שתהיו מסוגלים להתמודד עם מצב כזה, ובמידת הצורך לדבר על כך עם בן או בת הזוג.
 

צרו לעצמכם שגרה

בין אם אתם עובדים מהבית ובין אם לא, לשגרת יום מלאה חיונית והיא עשויה לתרום גם לשיפור מצב הרוח. צרו לעצמכם לוח זמנים מסודר לכל יום ונסו לשמור על שעת קימה קבועה, על תזונה מסודרת ולהקצות זמן גם לפעילות גופנית. 

כדי להקל על הנטל, מומלץ לחלק בינכם את משימות הבית, בהתאם לזמינות וליכולת של כל אחד לתרום: חלקו בינכם את הזמן עם הילדים, את הטיולים עם הכלב, את הניקיון והבישולים. אם הפרטנר שלכם מתקשה להוציא את התכנון לפועל, עודדו אותו לעשות את המוטל עליו באמצעות שיח חיובי והשתדלו להימנע מביקורת. בתקופה מאתגרת כמו זו, חמלה והבנה הן ללא ספק המפתח לזוגיות מוצלחת ויציבה. 

זוג באימון כושר משותף בזמן הסגר
 Shutterstock |  Jacob Lund

התמקדו בדברים הקטנים

התמקדות בבעיה העולמית ובחוסר הוודאות יכולה להעצים את תחושת הסטרס ולהעמיס על הזוגיות. אם אתם מרגישים "על הקצה" וכל שיחה על המגפה העולמית או המצב הכלכלי מעוררת הדים נפשיים, קחו נשימה עמוקה ונסו להתמקד בשגרה שסיגלתם ובדברים החיוביים והקטנים. השגרה הנוכחית היא ללא ספק תקופה מצוינת להוקיר את בן או בת הזוג, את ההערכה והאהבה שיש בניכם. חשבו על כל הדברים הטובים שהזוגיות הביאה לחייכם ועל החשיבות של האדם השני בהם.

קראו עוד:  ילדים וקורונה: כך תוכלו להסביר להם על המצב 
 

נסו למצוא פעילויות מהנות בשניים

בישול משותף, ארוחות ערב רומנטיות, צפייה בסרטים ואפילו אימון משותף, יתרמו להעלאת המורל. יכול להיות שכדאי גם למתן את תדירות ההתעדכנות על אודות המצב ולהפחית את הצפייה המשותפת בחדשות. שתפו את הפרטנר שלכם בתחושותיכם ואם העדכונים השוטפים מעמיסים עליכם בקשו מהם להפחית את השיחות על המצב. 

למרות השגרה הצמודה, השקיעו במחוות קטנות עבור החצי השני שלכם. זה לא חייב להיות משהו גדול: צאו עם הכלב, הכינו ארוחת בוקר משותפת, הביטו להם בעיניים והגידו להם תודה. אלו דברים קטנים שיכולים לעשות את ההבדל.
 

זכרו שגם זה יעבור

למרות המשבר והקושי, נסו להיות אופטימיים ולהיזכר שבסופו של יום, נצא כולנו מהסגר והמגפה תהיה מאחורינו. יהיה חבל מאד אם וירוס אחד יערער זוגיות שהייתה אמורה להמשך לכל החיים.

האם אתם מרגישים בטוחים בבית?

לעיתים, השהייה הארוכה בבית אינה מעצימה את תחושת הביטחון והיא עלולה אף לסכן את שלומם של חלק מבני המשפחה. אם קיים חשש שבן או בת הזוג יהפכו אלימים כלפיכם, או אם זה המצב כבר עכשיו, אל תהססו לפנות לעזרה.

במידה ואת או אתה מרגישים לא בטוחים, או אם חלילה אתם מבינים כי השכן או השכנה סובלים מאלימות בבית, יש לפנות לגורמים הרלוונטיים באופן מידי


 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר צבי חי ברנע
ד"ר צבי חי ברנע נפרולוגיה
מומחה בנפרולוגיה, נפרולוג בכיר מחוז מרכז
 ג'רמי לגרנז׳ אוסטאופת DO
ג'רמי לגרנז׳ אוסטאופת DO אוסטאופתיה
מטפל בשיטת האוסטאופתיה
ד"ר ירון ברין
ד"ר ירון ברין אורתופדיה
4.9
( 15 חוות דעת )
"אני אמליץ לכל אחד עם בעיות של החלפת ירך לפנות אליו. כי טיפול ויחס שקיבלתי היה יותר ממעולה."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

בניהול עדית רונן סתר
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו