דלג לתוכן

לא מפחדים מקורונה? נתון חדש ומדאיג התגלה

מכירים אנשים שחלו בקוביד-19 ויצאו מזה בשלום? מחקר חדש מצא נתון מדאיג בקרב אנשים שהחלימו מקורונה, גם בקרב אלו שהיו במצב קל. הפרטים בכתבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/04/2021
2 דקות קריאה


כבר נעשו מחקרים רבים על מגוון בעיות בריאותיות שמלוות חולי קוביד-19 לאחר שהחלימו, גם בקרב אלו שסבלו ממקרים קלים של המחלה.

כעת, ממחקר חדש (1) של אוניברסיטת וושינגטון, שפורסם בכתב העת Nature ונחשב למחקר מקיף בגודלו ובמשכו, עולה כי מחלימים מווירוס הקורונה, גם אלו שלא היו מאושפזים בגלל המחלה, היו בעלי סיכון גבוה יותר לתמותה בששת החודשים שלאחר האבחנה.

מחלימת קורונה עם מסכה בפנים עצובות בשל תסמיני קורונה שנשארים חודשים לאחר ההחלמה
 kovop58 | Shutterstock


תסמינים שנמשכים חודשים

בתחילת החודש (אפריל) פרסם (2)  ה-CDC (המרכז לבקרת מחלות ומניעתן) מידע על השפעות בריאותיות שנמשכות לאחר שהזיהום בגוף הסתיים. למרות שמרבית החולים בקוביד-19 מרגישים טוב יותר בתוך כמה שבועות (לעיתים אף חודשים), ישנם מחלימים שממשיכים לסבול מהשפעות בריאותיות זמן ממושך לאחר ההחלמה – למעלה מחודש ולעיתים אף חודשים.

לפי ה-CDC, חולים שהחלימו מקוביד-19 מדווחים שחוו שילובים שונים של התסמינים הבאים: עייפות, קשיי ריכוז, כאבי ראש, אובדן ריח או טעם, דפיקות לב, סחרחורת, קשיי נשימה, שיעול, כאב בחזה, כאבי פרקים, כאבי שרירים, דיכאון ו/או חרדה.

התסמינים יכולים להופיע עם תום הזיהום בגוף, אך הם יכולים להופיע גם כמה שבועות לאחר ההדבקה. בנוסף, הם יכולים להופיע בכל אדם שחלה בקוביד-19, גם בקרב חולים שסבלו ממחלה קלה או שלא היו להם תסמינים כלל.
 

סיכון גבוה יותר לתמותה

במחקר החדש, החולים בחנו למעלה מ-87,000 אנשים שחלו בקוביד-19. בהשוואה לאנשים שלא נדבקו בקורונה, אלו שחלו בקוביד-19 היו בסיכון גבוה ב-59% למוות 6 חודשים לאחר ההידבקות.

אם מכמתים את זה למספרים, מדובר ב-8 מקרי מוות נוספים על כל 1,000 איש במשך 6 חודשים, כתוצאה מסיבוכי המחלה. החולים סבלו משבץ מוחי או ממחלות אחרות במערכת העצבים, מחלות לב, הפרעות נפשיות (דיכאון וחרדה), סוכרת, בעיות עיכול, קרישי דם, עייפות כללית, נשירת שיער ועוד.

אלו מקרי מוות שאינם מתועדים כקשורים לקוביד-19.לטענת החוקרים, אם כיום מדווח על כ-3 מיליון מקרי מוות בעולם ועוד כחצי מיליון מקרים בארה"ב, הרי שמדובר בקצהו של קרחון והמספרים גבוהים הרבה יותר. 

המידע בכתבה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי והוא נועד לשם הרחבת הידע האישי של הגולשים/ות בלבד. אין לראות במידע המוצג עצה רפואית, המלצה ו/או חוות דעת מקצועית.



מקורות 

(1) High-dimensional characterization of post-acute sequalae of COVID-19. Nature, 2021; DOI: 10.1038/s41586-021-03553-9.
(2) https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/long-term-effects.html.

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר יסמין מאור
ד"ר יסמין מאור מחלות זיהומיות
מנהלת היחידה למחלות זיהומיות, המרכז הרפואי וולפסון, חולון.
פרופ' ערן הדר
פרופ' ערן הדר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה לרפואת האם והעובר (הריון בסיכון), מרכז רפואי רבין
ד"ר יואב שטיין
ד"ר יואב שטיין כירופרקטיקה
כירופרקט מומחה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום חיסונים

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו