דלג לתוכן

זו הסיבה המפתיעה שבגללה כדאי לעשות פעילות גופנית כבר מהילדות

רגע לפני שיוצאים לחופש הגדול וחושבים על שלל פעילויות לעשות עם הילדים בקיץ, נסו לחשוב כיצד אתם משלבים איתם גם פעילויות גופניות. חוקרים מצאו כי זה משתלם גם בגיל מאוחר יותר. הפרטים בכתבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/06/2021
2 דקות קריאה


פעילות גופנית בגיל הילדות היא נושא שכבר נחקר רבות. מחקרים הראו כי מחסור בפעילות גופנית, יושבנות יתר ותזונה לקויה, מובילים לעלייה דרמטית בשכיחות ההשמנה בילדים. לצד זאת, פעילות גופנית בקרב אוכלוסייה זו הראתה הפחתה בסיכון להשמנה ולמחלות כרוניות, כמו גם השפעה על היכולות הקוגניטיביות של הילדים בתקופת הילדות[1]. מחקרים אחרונים אף הראו כי יתרונות אלו, של פעילות גופנית בילדות, מובילים לשינויים מבניים ותפקודיים במוח, אך עד כה לא נבחן כיצד הם מקבלים ביטוי בגיל מבוגר יותר[2]. כעת, מחקר יפני חדש[3], שתוצאותיו התפרסמו בכתב העת NeuroImage בחן את הקשר שבין פעילות גופנית בגיל הילדות לתפקוד הקוגניטיבי בחיים המאוחרים יותר.



New Africa  | Shutterstock.

פעילות בילדות מובילה לתפקוד קוגניטיבי טוב יותר

לצורך המחקר החדש החוקרים בחנו 214 משתתפים בגילאים 26-69. הפעילות הגופנית של המשתתפים בילדות הוערכה באמצעות שאלון, והיכולות הקוגניטיביות נאמדו בהווה באמצעות משימות קוגניטיביות, שאף היו במעקב באמצעות MRI ושיקפו את הפעילות המוחית של המשתתפים בזמן ביצוע המשימות. בנוסף המשתתפים גם דיווחו על משתנים נוספים כגון הרקע החינוכי שלהם ושל ההורים.

ממצאי המחקר הראו שאנשים שהיו פעילים פיזית בילדותם היו בעלי תפקודים קוגניטיביים טובים יותר בשלב מאוחר יותר בחיים: הם הצליחו טוב יותר במבחנים קוגניטיביים ללא קשר לגילם הנוכחי. הקשר הזה נעדר בין ביצוע המשימות הקוגניטיביות לבין פעילות גופנית לאחר הילדות, מה שהמצביע על כך שפעילות גופנית במהלך הילדות חשובה במיוחד להתפתחות המוח ולבריאות הקוגניטיבית בטווח הארוך.

ההערכת החוקרים היא שפעילות גופנית בתקופת הילדות גורמת לשינויים במבנה קליפת המוח ובתפקוד של הרשתות העצביות במוח, והיא זו שמובילה להתפתחות טובה ותקינה יותר של התפקוד הקוגניטיבי בהמשך החיים.

המידע בכתבה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי והוא נועד לשם הרחבת הידע האישי של הגולשים/ות בלבד. אין לראות במידע המוצג עצה רפואית, המלצה ו/או חוות דעת מקצועית.


[1] Biomed Res Int. 2018; 2018: 8542403. Published online 2018 Jun 25. doi: 10.1155/2018/8542403.

[2] https://www.kobe-u.ac.jp/research_at_kobe_en/NEWS/news/2021_06_18_01.html

[3] NeuroImage, 2021; 237: 118196 DOI: 10.1016/j.neuroimage.2021.118196.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מיקי הר-גיל
ד"ר מיקי הר-גיל נוירולוגיה
5.0
( 4 חוות דעת )
"רופא זה רק המלאך רפאל אך מיקי אכן עשה מלאכתו נאמנה רגיש ומדהים."
ד"ר ורד ליבנה
ד"ר ורד ליבנה נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום. גישה נעימה ומכבדת"
ד"ר שאול סטיר
ד"ר שאול סטיר נוירולוגיה
פסיכיאטר מומחה, נותן חוות דעת משפטית ונוירולוג מומחה.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו