דלג לתוכן

מה למדנו על מערכות יחסים בתקופת הקורונה?

לא מעט מחקרים נעשו על מערכות יחסים בתקופת הקורונה. התקשורת האינטנסיבית, או לחילופין המחסור במגע אישי, אתגרה רבים מאיתנו. מה אפשר ללמוד מהתקופה הזו על מערכות יחסים במאה ה-21? התשובה בכתבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/08/2021
2 דקות קריאה

מה קורה כשהזמן המשותף עם בן או בת הזוג הופך להיות אינטנסיבי בתקופה מלחיצה? ולחילופין, איך מתמודדים עם המחסור בזמן משותף עם בן/ת הזוג? האם באמצעות תקשורת דיגיטלית ניתן להחליף מגע אנושי? שאלות אלו ונוספות עלו בסדרת מחקרים שפורסמו בתקופת הקורונה בכתב העת Journal of Social and Personal Relationships. הנה כמה מהדברים שנלמדו.

זוג מטייל בתקופת הקורונה
TheVisualsYouNeed | Shutterstock

המשיכו להתקיים מפגשים בסגרים

למרות שבתקופת הסגרים ההנחיות היו להישאר בבתים ולנהל מפגשים באמצעות וידאו צ'אט, בפועל זוגות רבים לא  נשמעו להנחיות אלו. מחקר[1] אמריקאי בדק את ההשלכות של מפגשים בווידיאו צ'אט – הן מבחינת בדידות והן מבחינת הישמעות להנחיות.

התוצאות הראו כי קיים חשש סביב תחזוקת מערכת יחסים באמצעות תקשורת בווידיאו צ'אט, מה שהוביל לבדידות מוגברת ולירידה בהישמעות להנחיות.

רווקים/ות לא התגמשו

מחקר[2] אמריקאי בחן את הקשר שבין קוביד-19 ובין השינויים החיוביים שעשו רווקים/ות בהעדפת פרטנרים/ות. במילים אחרות, המחקר בדק האם רווקים ורווקות היו מוכנים להתגמש בסטנדרטים למציאת בן/ת זוג בתקופת הקורונה.

מהמחקר עולה כי בקרב רווקים/ות שהיו מודאגים יותר מהמגפה הייתה עלייה בקרב החשיבות ליציבות, למחויבות משפחתית ולאטרקטיביות הפיזית / חברתית, כמו גם חשש להישאר רווקים/ות. אלא שבאופן מפתיע הפחד הזה לא הוביל אנשים להתגמש בסטנדרטים אלא דווקא לתפוס את עצמם כסלקטיביים יותר בבחירת בן/ת זוג.

זוגות חד מיניים הושפעו קשות

ממחקר[3] אמריקאי עולה כי מגפת הקורונה השפיעה קשות על ניהול מערכות יחסים של זוגות חד מיניים. נמצא כי בעקבות המגפה זוגות רבים יותר נמנעו מקונפליקטים עם בן/ת הזוג.

על פניו נשמע כי הימנעות מקונפליקטים עשויה להקל על קשר, אלא שבפועל כשמשהו לא היה בסדר בני/ות הזוג לא התלוננו, והדבר הוביל ליותר כוונות של סיום היחסים וליותר סיכונים בבריאות הנפש: הממצאים הראו כי חלה ירידה בחוסר שביעות רצון מהזוגיות, ונרשמו יותר מצבים של חרדה ודיכאון.

אי השוויון המגדרי התחזק

תקופות הסגר אילצו הורים עובדים רבים לשלב בין עבודות הבית לקריירה. האם חלוקת העבודות בבית השתנתה בעקבות הסגר בקרב זוגות הטרוסקסואליים? והאם אי השוויון פגע במערכות היחסים בין גברים ונשים? ממחקר[4] ניו זילנדי עולה כי בתקופת הסגר גדל הפער המגדרי ונשים עמלו יותר על עבודות הבית, בעוד שגברים עמלו יותר על הקריירה. מצב זה הוביל לחוסר סיפוק ביחסים בקרב נשים, בעיקר לאור העובדה שגברים רבים מודים שזיהו את חוסר השוויון בנטל עבודות הבית, אך זה לא גרם להם לשינוי המצב.

ממצא זה, לטענת החוקרים, עלול לערער את ההתקדמות לעבר שוויון מגדרי, שכן הוא מחזק חוסר שוויון בחלוקת עבודות הבית ופוגע ברווחתן של נשים.

המידע בכתבה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי והוא נועד לשם הרחבת הידע האישי של הגולשים/ות בלבד. אין לראות במידע המוצג עצה רפואית, המלצה ו/או חוות דעת מקצועית.


[1] Journal of Social and Personal Relationships. First Published January 8, 2021. https://doi.org/10.1177/0265407520985264.

[2] Journal of Social and Personal Relationships. First Published May 3, 2021. https://doi.org/10.1177/02654075211011527.

[3] Journal of Social and Personal Relationships. First Published March 30, 2021. https://doi.org/10.1177/02654075211006199.

[4] Journal of Social and Personal Relationships. First Published March 2, 2021. https://doi.org/10.1177/0265407521996476.

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר רות וינברג
ד"ר רות וינברג רפואת שיניים
רופאת שיניים עם ניסיון של 30 שנים העוסקת בטיפולים משמרים ייחודים וטיפולי אסתטיקת הפה.
ד"ר מיכאל רוטשטיין
ד"ר מיכאל רוטשטיין נוירולוגיה
5.0
( 13 חוות דעת )
"ד"ר רוטשטיין מקצועי, ענייני וגם רגיש. הסביר הכל בפירוט ובבהירות ונתן הרגשה טובה וחיובית. הרגשה שיש על מי לסמוך בתהליך"
אלון איזנברג
אלון איזנברג נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו