דלג לתוכן

נשים באמצע החיים: זו הסיבה שחשוב לטפל בבעיות ראייה

דרגות שונות של לקות ראייה בקרב נשים באמצע החיים, נמצאו קשורות לתסמיני דיכאון. הפרטים על המחקר החדש ועל הסיבות שבגללן כדאי לטפל בבעיות ראייה, בכתבה שלפניכן

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/11/2021
2 דקות קריאה

משבר אמצע החיים פוקד לא מעט נשים בגילאים 40 עד 60, אבל הוא לא תמיד זוכה לתשומת לב רצינית מצד אנשי/ות מקצוע וחוקרים/ות[1]. בעיות פיזיולוגיות בגיל זה, לעומת זאת, זוכות לתשומת לב, כאשר אחת אחת מהבעיות הנפוצות ביותר בגילאים אלו היא לקות ראייה[2].

כעת, מחקר[3] חדש שהתפרסם בכתב העת North American Menopause Society (NAMS), בחן האם יש קשר בין שני תופעות אלו באמצע החיים, ומצא כי ללקות ראייה יש השפעה על תסמיני דיכאון.

 

 

אישה מודדת משקפיים כדי לטפל בבעיית ראייה
goodluz | Shutterstock

ככל שהלקות חמורה יותר, ההשפעה גדולה יותר

מן המחקר, שבחן נשים בגילאים 42-52, עולה כי כל לקות ראייה בקרב נשים הייתה קשורה לדיכאון באמצע החיים: ליקוי קל היה קשור לסיכוי גבוה יותר ב-78% להתפתחות תסמיני דיכאון, וזאת בהשוואה לנשים ללא לקות ראייה.

עוד עולה מן המחקר כי ככל שהלקות בראייה חמורה יותר, כך ההשפעה גדולה יותר, שכן לנשים בעלות לקות ראייה בינונית עד גבוהה היה סיכוי גבוה פי 2 לפתח תסמיני דיכאון.

זה אינו המחקר היחידי שמצא קשר בין לקות ראייה לתסמיני דיכאון. בשנים האחרונות, ממחקרים עולה קשר בין לקות ראייה לסיכון גבוה יותר לפתח תסמיני דיכאון[4] [5].

בעיות בראייה – בעיות קוגניטיביות בעתיד

יש עוד לא מעט סיבות שבגללן כדאי לטפל בבעיות ראייה בגיל מוקדם ולמנוע סיבוכים בעתיד. כך למשל, מחקר[6] אחר משנת 2021 מצא כי לקות ראייה בינונית עד גבוהה שאובחנה אצל נשים באמצע החיים, הייתה קשורה למדדים נמוכים יותר של תפקוד קוגניטיבי במשך 15 שנה שבין אמצע החיים לגיל השלישי.

טיפול בהווה עוזר בעתיד

לטענת החוקרים, הממצאים של מחקר זה אינם מפתיעים, אך הם מדגישים את ההשפעות וההשלכות של הפרעות בריאותיות ומחלות הנוטות להופיע ככל שאנו מתבגרים.

עוד טוענים המומחים, כי ממצאי מחקר זה מדגישים את החשיבות של טיפול מוקדם ככל הניתן בלקות ראייה, שלעתים קרובות נוטים להתעלם ממנה. טיפול בבעיות ראייה בכל גיל עשוי להשפיע במידה ניכרת על איכות החיים שלנו בהווה ובעתיד.

המידע בכתבה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי והוא נועד לשם הרחבת הידע האישי של הגולשים/ות בלבד. אין לראות במידע המוצג עצה רפואית, המלצה ו/או חוות דעת מקצועית.


[2] Int J Aging Hum Dev. 2010; 70(2): 163–179. doi: 10.2190/AG.70.2.d.

[3] North American Menopause Society (NAMS). October 2021 - Volume 28 - Issue 10. https://journals.lww.com/menopausejournal/pages/default.aspx.

[5] BMJ Open 2019;9:e026163. doi: 10.1136/bmjopen-2018-026163

[6] The Journals of Gerontology: Series A, glab180, https://doi.org/10.1093/gerona/glab180.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' ערד קודש
פרופ' ערד קודש פסיכיאטריה
מנהל מערך בריאות נפש ארצי, קופת חולים מאוחדת
ד"ר גבי שמש
ד"ר גבי שמש עיניים
רופא עיניים מנתח
ד"ר חררדו מורבניק
ד"ר חררדו מורבניק עיניים
5.0
( 9 חוות דעת )
"‏הטיפול היה מסור מצוין עבודה מצוינת הייתי ממליצה עליו בכבוד"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו