דלג לתוכן

4 סיבות שבגללן כדאי להתגונן מפני הדבקה באומיקרון (גם אם מדובר בזן פחות אלים)

מקרי ההדבקה באומיקרון עולים בקצב מסחרר, כזה שמעלה במוחנו את השאלה – האם כדאי פשוט להידבק ולפתח חסינות טבעית? אם מצאתם.ן את עצמכם.ן מתלבטים.ות בנוגע לסוגיה, הנה כמה סיבות שבגללן כדאי להמשיך ולהתגונן מפני הווריאנט החדש

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/01/2022
2 דקות קריאה

מספר הנדבקים החדשים בוירוס הקורונה שובר שיאים חדשים מדי יום, ועל פי ההערכות גל התחלואה הנוכחי יוביל למיליוני נדבקים. אם כך, עולה השאלה האם כדאי להידבק באופן יזום בווריאנט החדש כדי לאפשר לגוף לפתח חסינות טבעית? אם המחשבה הזו חלפה במוחכם/ן, כדאי לדעת שהנתונים על אודות מידת האלימות של הווריאנט החדש, כמו גם השלכות המחלה לטווח ארוך, עדיין חסרים. הנה כמה סיבות שכדאי להישמר מפני הדבקה בקורונה, גם בגל תחלואה משמעותי כמו זה שאנו חווים כעת.



אישה עם מסכה וכפפות מתמגנת מפני האומיקרון
G.Tbov | Shutterstock

 

1. האומיקרון לא תמיד גורם "רק לצינון קל"

חום גבוה, כאבי גוף ושרירים, בלוטות לימפה נפוחות, כאבי גרון וגודש משמעותי הם מבין התסמינים הנפוצים שיכולים להתפתח במקרים מתונים של הידבקות בווריאנט האומיקרון. אבל עבור קבוצות אוכלוסייה מסוימות, לא מדובר רק בתופעות שיפגעו באיכות החיים למשך מספר ימים, אלא במחלה מסכנת חיים. במחקר עדכני שבחן יותר ממיליון איש ובוצע על-ידי המרכזים האמריקאים לבקרת מחלות ומניעתן (ה-CDC), נמצא כי הסיכון לתוצאה חמורה מהידבקות בקורונה היה גבוה יותר בקרב מבוגרים בני 65 ומעלה, בקרב מדוכאי חיסון וכן גם אנשים הסובלים מאחד או יותר מהמצבים הבריאותיים הבאים: סוכרת, מחלת כליות כרונית, מחלות לבביות, מצבים נוירולוגיים או מחלת כבד. [1] על כן, למרות שחלקינו נסבול ממחלה קלה בלבד, חשוב לשמור על האוכלוסיות המצויות בסיכון ועל הקרובים לנו מפני סיבוכים משמעותיים הרבה יותר.

2. לא ברור עוד אם הוא עלול לגרום ללונג קוביד

חלק מהמחלימים מקורונה חווים תופעות שונות, כמו עייפות, קוצר נשימה, בעיות בריכוז ובזיכרון, כאבי שרירים ואף בעיות שינה, זמן רב אחרי שהמחלה כבר אינה מדבקת. תופעות אלה המכונות קורונה מתמשכת – או לונג- קוביד , יכולות להופיע בעוצמה שונה מאדם לאדם ולעיתים נדירות אף להתפתח בקרב מאומתים לנגיף שלא חוו כלל תסמינים בזמן המחלה הפעילה[2]. האומיקרון לא נמצא איתנו מספיק זמן כדי להבין אם ההערכות בנוגע להיותו אלים פחות, תקפות גם בנוגע להשלכות ארוכות הטווח של הווריאנט החדש.

3. העומס הגובר על מערכת הבריאות עלול להשליך על כולנו

הראיות הראשונות שהצטברו לגבי הסיכוי לאשפוז כתוצאה מהידבקות באומיקרון מציגות תמונת מצב אופטימית יותר, ועל פיהן הסיכוי לאשפוז בשל הידבקות בווריאנט נמוך יותר בהשוואה לסיכוי לאשפוז בשל הידבקות בזן הדלתא.
עם זאת, ארגון הבריאות העולמי עדיין מצהיר כי הסיכון הכולל הקשור לאומיקרון נותר גבוה ממספר סיבות. ראשית, נתונים עדכניים מצביעים על כך שלאומיקרון יש יתרון הדבקה משמעותי על פני דלתא, מה שמוביל להתפשטות מהירה בקהילה. שנית, העלייה המהירה במספר המקרים תוביל לעלייה באשפוזים, דבר שעלול להציב דרישות מכריעות למערכות הבריאות ולהוביל לתחלואה משמעותית.[3]

4. חשוב להגן על ילדים קטנים שלא יכולים להתחסן

על פי דיווחים מאתר החדשות CNN [4], שיעור האשפוזים עקב קורונה בקרב ילדים זינק בשבוע האחרון של דצמבר, עם ממוצע של 4.3 ילדים מתחת לגיל 5 על כל 100,000 מאושפזים, עלייה של 48% מהשבוע הראשון של תחילת חודש דצמבר וכן גם העלייה הגדולה ביותר בשיעור האשפוזים בקרב קבוצת גיל זו מתחילת המגפה. לכן, חשוב מאוד לשמור על ילדים קטנים שעדיין אינם זכאים לחיסון, לוודא כי הם מוקפים באנשים מחוסנים ולנסות ולספק להם את ההגנה הנדרשת מפני הידבקות בנגיף.
 

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר אריאל אורן
ד"ר אריאל אורן אורתופדיה
5.0
( 3 חוות דעת )
"זה היה יותר ייעוץ קצר בתור התחלה, אבל היתה לי חווית טיפול מאוד נעימה"
ד"ר סעד אבו סלאח
ד"ר סעד אבו סלאח נוירולוגיה
נוירולוג, בעל 'התמחות-על' במחלות נוירומוסקולריות
ד"ר גיל לוי
ד"ר גיל לוי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 33 חוות דעת )
"דוקטור גיל לוי ומזכירה שלו ורדהם היו מאוד קשובים לבעיה שלי."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו