דלג לתוכן

עייפות קורונה: גברים ונשים מגיבים אחרת

התפשטות המגפה מגיעה לשיאים חדשים בארץ ובעולם. אם יש תסמין שמשותף למרבית האנשים זו העייפות המתמשכת, אבל נשים וגברים מגיבים בצורה שונה. כיצד? מחקר חדש בדק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/01/2022
2 דקות קריאה

הן אם אתם חולים כעת בקוביד-19, חליתם בעבר או שלא חליתם כלל במחלה, סביר להניח שאתם מושפעים ממנה. כן, המגפה משתוללת וכל אחד חווה אותה אחרת. אבל אם יש דבר אחד משותף כמעט לכל האנשים היא העייפות המתמשכת[1]. סקר שערך אתר הבריאות האמריקאי WebMD[2] בדק כיצד עייפות קורונה משפיעה על כ-500 משתתפים, גברים ונשים, ומה ההשפעות שלה בטווח הארוך. התוצאות לפניכם/ן.



אישה סובלת מעייפות אחרי תחלואה בקורונה
Ines Nepo | Shutterstock

נשים חוות יותר עייפות קוביד

בשלב הראשון של הסקר[3] החוקרים החליטו להגדיר את המושג עייפות קורונה כמצב שבו חווים כעס, תשישות, תסכול או חוסר סבלנות להפרעות בחיים הפרטיים.

כ-75% מהנשאלים הודו שהם חווים את התחושות הללו. כאשר המשתתפים נשאלו לגבי התדירות שבה הם חשים את העייפות, 40% מהנשים ענו שהן חשו עייפות קוביד מדי יום, בהשוואה לכשליש מהגברים; רבע מהנשים חוו זאת כמה פעמים בשבוע, בהשוואה ל-18% מהגברים.

צעירים סובלים יותר

עוד עולה מהסקר כי בקבוצת אנשים הצעירים מגיל 45, קרוב למחצית טענו שהם חשים את העייפות על בסיס יומי, לעומת כשליש מבני ה-45 ומעלה; כרבע מהצעירים טענו שהם חווים עייפות רק כמה פעמים בשבוע, בהשוואה ל-18% בקבוצה המבוגרת יותר.

בנוסף לתסמין העייפות, 21% חולים מהקבוצה המבוגרת טענו שהם בקושי חוו תסמינים, לעומת 5% בלבד בקרב קבוצת הצעירים.

נשים וצעירים מנסים יותר להתמודד עם העייפות

כששאלו את המשתתפים איך הם מתמודדים עם העייפות בתקופת המגפה, גברים ונשים נטו במידה שווה לפעילות גופנית, אבל נשים היו בעלות סבירות גבוהה יותר לקחת חלק גם בתחומים אחרים כגון שיחה עם איש/ת מקצוע מתחום בריאות הנפש (22% לעומת 6%), להיות בקשר עם קרובי משפחה, חברים וקולגות (47% לעומת 27%), להתחיל תחביב חדש (28% לעומת 16%), להשתמש בטכניקות הרפיה (32% לעומת 16%).

בקרב קבוצת הצעירים כמעט כמחצית דיווחו על פעילות גופנית להקלה על סטרס הקוביד, לעומת שליש מקבוצת המבוגרים, ולצעירים יותר גם היה סיכוי כמעט כפול להתחיל תחביב חדש או לדבר עם איש מקצוע בתחום בריאות הנפש.

נשים ומבוגרים אוכלים יותר

הסקר שאל גם על ההשפעות ארוכות הטווח בנוגע לבריאות הנפש של המשתתפים. נמצא כי קרוב לשליש מהנשים טענו שהן אוכלות יותר מאז החלה המגפה, לעומת 19% מהגברים; 42% מהנשים לא שינוי את כמות האוכל, בהשוואה ל-61% גברים.

אם בוחנים את זה בהקשר של גיל, נמצא כי בקרב קבוצת הצעירים (פחות מ-45) 30% אכלו פחות, בהשוואה ל-20% בלבד בקבוצת המבוגרים. עם זאת, למעלה ממחצית מקבוצת המבוגרת דיווחה על כמות זהה של אכילה, בהשוואה ל-39% מקבוצת הצעירים.

ומה מצב התקשורת עם אחרים?

בסקר נשאלו המשתתפים גם על שינוי התנהגותי באינטראקציה עם אחרים. כמעט מחצית מהגברים טענו שהתנהגותם לא השתנתה במהלך המגפה, לעומת כשליש מהנשים.

עוד עלה כי נשים וצעירים מתחת לגיל 45 דיווחו על פחות סבלנות מאשר לפני המגפה (26% לעומת 18%, 31% לעומת 17%, בהתאמה).

אחוז קטן (2-6%) מכלל המשתתפים, ללא קשר לגיל ולמין, דיווחו שהם יותר חברותיים ויותר מתקשרים עם אחרים בתקופה זו.

המידע בכתבה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי והוא נועד לשם הרחבת הידע האישי של הגולשים/ות בלבד. אין לראות במידע המוצג עצה רפואית, המלצה ו/או חוות דעת מקצועית.

 

 

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
פרופ' מרואן עודה
פרופ' מרואן עודה יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל יחידת האולטרסאונד במיילדות וגיניקולוגיה באגף לבריאות האישה – מרכז רפואי לגליל – נהריה
ד"ר דוד מילאטינר
ד"ר דוד מילאטינר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה לרפואת נשים וכירורגיה גינקולוגית
ד"ר אמיר פשיטיצקי
ד"ר אמיר פשיטיצקי נוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד
נוירולוג ואפילפטולוג בכיר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו