דלג לתוכן

5 טיפים שיעזרו לעבור את 2025 בשלום

2024 הייתה שנה לא פשוטה. המלחמה נגעה בכולנו בדרך זו או אחרת, ומסתמן שגם 2025 לא צפויה להיות קלה במיוחד. איך נעבור אותה בשלום ובבריאות איתנה? הנה 5 טיפים שיעזרו לכם/ן לעשות זאת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/01/2025
3 דקות קריאה
לחץ, חרדה, פוסט טראומה, דיכאון - כל כך הרבה תהפוכות נפשיות עברו כמעט על כל אחד ואחת בישראל בשנת 2024. גם עכשיו, כששנת 2025 כבר עומדת בפתח, מרגישים את הלחץ באוויר ויש מי שצופים שהשנה הזו לא תהיה פשוטה. אבל יש גם בשורות אופטימיות, יש דברים שאפשר לעשות כדי להבטיח שהבריאות הנפשית והגופנית שלנו תהיה במיטבה.

בכתבה שלפניכם/ן אספנו 5 דרכים מקוריות שיעזרו לכולנו לעבור את 2025 בשלום.

גבר מחבק כלב וחתול בשביל להפחית חרדה וסטרס
צילום: depositphotos | budabar

התנדבו

מחקרים מראים שהתנדבות תורמת בצורה משמעותית לבריאות הנפשית והגופנית, בעיקר בקרב מבוגרים. פעולת ההתנדבות בעצם גורמת לאנשים להיות יותר פעילים מבחינה גופנית וקוגניטיבית. הנה כמה מהיתרונות שבהתנדבות[1]:
 
  • פחות דיכאון וחרדה.
  • פחות מתח ויותר רגשות חיוביים.
  • תחושת סיפוק ומשמעות.
  • יותר שביעות רצון והערכה עצמית.
  • יותר אינטראקציה חברתית וטיפוח מערכות יחסים חדשות.

שמרו על רמות אנרגיה מאוזנות במהלך היום

בדיוק כמו שסוללה מתרוקנת יותר מהר או יותר לאט בהתאם לסוג הפעולה שנעשה בה, כך הגוף צורך אנרגיות ברמות מסוימות בהתאם למצב שהוא נמצא בו. אז אם מרגישים נפילת אנרגיה עוד לפני שהיום התחיל וכל מה שמתחשק לעשות זה להיכנס למיטה, כדאי לבדוק מה גורם למחסור באנרגיה במהלך היום: האם זה הסטרס שבצפייה בלתי פוסקת בחדשות? האם זה הריצות והסידורים שגרמו לנו לשכוח לאכול? ואולי דווקא העובדה שאנחנו כלל לא פעילים מבחינה גופנית? כך או כך, התשובות לכל השאלות הללו תלויות בכמה אלמנטים שיכולים לעזור לשמור על רמות מאוזנות של אנרגיה במהלך היום[2]:
 
  • אכלו ארוחות קטנות בכל 3-4 שעות במהלך היום.
  • עשו פעילות גופנית כלשהי בכל יום, אפילו אם זה רק ל-20 דק'.
  • הקפידו על מספיק שעות שינה (6-9), וכן שהשינה תהיה איכותית (רצופה).
  • נסו להיחשף כמה שפחות לדברים שמעוררים סטרס.
  • הקפידו לשתות מספיק מים בכל יום, וכשיש ירידה אנרגטית, שתו כוס מים.

טפחו או מצאו תחביב

תחביבים טובים לבריאות ומשפרים את מצב הרוח. ממחקרים עולה שמבוגרים בעלי תחביבים נמצאים במצב נפשי או פיזי טוב יותר בטווח הארוך. בהשוואה לאנשים שלא היו להם תחביבים, אנשים שטפחו תחביבים כגון אומנויות, משחקים, גינון, למידת שפה ועוד, דיווחו על בריאות טובה, יותר אושר, פחות תסמינים של דיכאון ושביעות רצון גבוהה יותר מהחיים. תחביב כרוך פעמים רבות ביצירתיות, במעורבות חושית, בביטוי עצמי, בגירוי קוגניטיבי, בהרפיה, וכל אלה קשורים לבריאות נפשית טובה יותר ולרווחה. זאת ועוד, השתתפות בתחביב הכולל אנשים נוספים יוצרת סביבה חברתית ותורמת לבידור ולהפחתת הבדידות[3].

פנקו את עצמכם/ן

גם בזמנים קשים, חשוב לא לשכוח לפנק את עצמנו. אל תמהרו לשפוט את עצמכם/ן שמא מדובר בחמדנות, באנוכיות, בנרקיסיזם או בחוסר רגישות כלפי הזולת. פינוק עצמי הוא מילוי צרכים אנושיים בסיסיים. מחקרים מראים שלאנשים שמפנקים את עצמם בהשוואה לאנשים שמרסנים את עצמם, יש סיפוק רב יותר בחיים ויותר רווחה רגשית; הם גם פחות סובלים מקונפליקט פנימי וכתוצאה מכך נוטים לאכול יותר בריא ולראות בתזונה בריאה ובפעילות גופנית דברים מפנקים; פינוק עצמי יוצר מעורבות גבוהה בעבודה והתייחסות יותר מאוזנת ללחץ; אנשים שדואגים לפנק את עצמם נוטים יותר לתרום לסביבה, להתנדב או לעזור לאדם זר; פינוק עצמי עוזר לשמור על חברויות ולהעריך אותן[4].

עצרו הכל – וקחו רגע מנוחה

פנו זמן למנוחה ופשוט התנתקו והיו ברגע. למשל קחו רגע והיזכרו בדברים הטובים שיש לכם/ן בחיים והכירו תודה והערכה על שיש אותם; אם אתם/ן מרגישים כעס או לחץ, קחו רגע לכמה נשימות ונסו לשים לב מה אתם/ן מרגישים באמת, ורק לאחר מכן המשיכו, עם קצת יותר מודעות ורוגע; התרפקו על הרגעים המשמחים והמהנים של היום - אל תדלגו עליהם, פשוט קחו את הרגע להתענג עליו באמת, גם אם לכמה דקות[5].

לסיכום, כדי לעבור את השנה הזו טוב יותר, כדאי שנבנה את משאבי השמחה שלנו בעצמנו, וזה תלוי לא מעט בנו וביכולת שלנו להשפיע על מצבנו. וזכרו, אל תהיו כל-כך שיפוטיים כלפי עצמכם/ן, עשו הכי טוב שאתם/ן יכולים ובעיקר – היו טובים לעצמכם/ן.

המידע בכתבה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי והוא נועד לשם הרחבת הידע האישי של הגולשים/ות בלבד. אין לראות במידע המוצג עצה רפואית, המלצה ו/או חוות דעת מקצועית.

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
 נורית שמיט קלנדרוב
נורית שמיט קלנדרוב פסיכולוגיה התפתחותית
5.0
( 17 חוות דעת )
"נורית מקסימה! רגישה ונעימה עם מומחיות רב."
M.A יעל לובנשטיין
M.A יעל לובנשטיין פסיכותרפיה
5.0
( 4 חוות דעת )
"מטפלת מיקצועית רגישה לניואנסים.מסורה מאוד."
גברת אריאלה בר דויד
גברת אריאלה בר דויד פסיכולוגיה
MA , פסיכולוגית מומחית להפרעות אכילה, מרפאה בתנועה ופסיכותרפיה גופנית.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו