כשליש מהסוכרתיים אינם מאובחנים כי בדיקת הסוכר נעשית בצום
כשליש מהסוכרתיים אינם מאובחנים כי בדיקת הסוכר נעשית בצום
1 דקות קריאה
כך עולה מה - DECODE (The DECODE Study Group) - מחקר גג שקיבץ
נתונים ממחקרים רחבי היקף שנעשו באירופה, בקרב כ - 30,000 אנשים
מעל גיל 30. זמן המעקב הממוצע אחריהם היה כתשע שנים. תוצאות המחקר
פורסמו באפריל 2001, במגזין Archives of Internal Medicine.
המחקרים בחנו, בין היתר, מהו המדד המנבא את שיעור התמותה בקרב חולי
סוכרת באופן הטוב ביותר. האם על פי רמות הסוכר בצום, כפי שממליץ
ה- ADA (אירגון הבריאות האמריקאי) או על פי הקריטריונים שקבע ה- WHO
(אירגון הבריאות העולמי), שמורים לבדוק רמות הסוכר שעתיים לאחר
הארוחה?
ממצאי המחקר הצביעו באופן מובהק כי עליה ברמות הסוכר לאחר הארוחה
(Post Prandial) מעלה באופן ברור את הסיכון לתמותה, וכי 31%
מהמשתתפים במחקר לא היו מאובחנים כסוכרתיים, אם רמות הסוכר היו
נבדקות רק בצום.
מן המחקר נראה, כי חשוב לבדוק את רמות הסוכר לאחר הארוחה ולטפל
ברמות הסוכר הגבוהות לאחר הארוחה על מנת לנסות ולמנוע תמותה.
ערכי בדיקת הסוכר לאחר הארוחה על-פי אגודות הסוכרת בארץ ובעולם הם:
רצוי: עד 140 mg %
גבולי: 160 - 180 mg %
לא רצוי: מעל 180 mg %
[15/07/2001]
נתונים ממחקרים רחבי היקף שנעשו באירופה, בקרב כ - 30,000 אנשים
מעל גיל 30. זמן המעקב הממוצע אחריהם היה כתשע שנים. תוצאות המחקר
פורסמו באפריל 2001, במגזין Archives of Internal Medicine.
המחקרים בחנו, בין היתר, מהו המדד המנבא את שיעור התמותה בקרב חולי
סוכרת באופן הטוב ביותר. האם על פי רמות הסוכר בצום, כפי שממליץ
ה- ADA (אירגון הבריאות האמריקאי) או על פי הקריטריונים שקבע ה- WHO
(אירגון הבריאות העולמי), שמורים לבדוק רמות הסוכר שעתיים לאחר
הארוחה?
ממצאי המחקר הצביעו באופן מובהק כי עליה ברמות הסוכר לאחר הארוחה
(Post Prandial) מעלה באופן ברור את הסיכון לתמותה, וכי 31%
מהמשתתפים במחקר לא היו מאובחנים כסוכרתיים, אם רמות הסוכר היו
נבדקות רק בצום.
מן המחקר נראה, כי חשוב לבדוק את רמות הסוכר לאחר הארוחה ולטפל
ברמות הסוכר הגבוהות לאחר הארוחה על מנת לנסות ולמנוע תמותה.
ערכי בדיקת הסוכר לאחר הארוחה על-פי אגודות הסוכרת בארץ ובעולם הם:
רצוי: עד 140 mg %
גבולי: 160 - 180 mg %
לא רצוי: מעל 180 mg %
[15/07/2001]
האם המאמר עניין אותך?
רופאים בתחום