- אינפומד
- עולמות תוכן רפואיים
- ערוץ אלרגיה ומחלות אוטואימוניות
- אלרגיה למזון
אלרגיה למזון
כל מה שחשוב לדעת על אלרגיה למזון במקום אחד
סובל מפריחה שהופיעה אחרי נשנוש של במבה או מכאבי בטן עזים שהתפרצו בסמוך לשלוק האחרון מהקפה של הבוקר? ייתכן ומדובר באלרגיה למזון. אלרגיה למזון היא תגובה של מערכת החיסון המתרחשת זמן קצר לאחר אכילת מזון מסוים. מדובר בתופעה נפוצה יחסית המשפיעה על 6-9% מהילדים מתחת לגיל שלוש, וכ-3% מהמבוגרים. למעשה, האלרגיה יכולה להתעורר גם לאחר צריכה של כמות זעירה של המזון מחולל האלרגיה ולהוביל למגוון תסמינים, בהם בעיות עיכול, פריחה בעור ולעיתים אף חסימה של דרכי האוויר. במקרים מסוימים, אלרגיה למזון עלולה לגרום לתסמינים חמורים או אפילו לתגובה מסכנת חיים המכונה אנפילקסיס.
הגורם לאלרגיה הוא כאמור מערכת החיסון של הגוף אשר באופן תקין מגינה עלינו מפני פלישה של מזהמים. בקרב אלה הסובלים מאלרגיה למזון המערכת החיסונית מתייחסת אל החלבונים המצויים במזונות מסוימים כאיום וכתוצאה מכך משתחררים כימיקלים שונים המובילים בתורם לתגובה האלרגית מזונות אלרגיים נפוצים כוללים חלב, ביצים, בוטנים, אגוזים ופירות ים.
קל לבלבל אלרגיה למזון עם תגובה נפוצה הרבה יותר המכונה רגישות למזון. עם זאת, רגישות למזון הוא מצב פחות חמור שאינו קשור למערכת החיסון. בעולם תוכן זה אספנו עבורכם מידע חיוני על אודות אלרגיה למזון, איך להבדיל בין אלרגיה לרגישות למזון, על הקשר שבין אלרגיה למזון למחלות אחרות וטיפולים שונים שעשויים לעזור.
צילום: Shutterstock