- אינפומד
- עולמות תוכן רפואיים
- ערוץ אלרגיה ומחלות אוטואימוניות
- מחלות אוטואימוניות
מחלות אוטואימוניות
כל מה שחשוב לדעת על מחלות אוטואימוניות במקום אחד
מערכת החיסון שלנו נועדה כדי להגן על הגוף ממחלות וזיהומים. אולם, לעיתים כאשר היא אינה תקינה היא תוקפת בטעות תאים, רקמות ואיברים בריאים. מצב זה מכונה מחלה אוטואימונית. מחלות אלו עלולות להחליש את תפקוד הגוף ואף להפוך לסכנת חיים.
יש למעלה מ -80 מחלות אוטואימוניות מוכרות. הנפוצות שבהן כוללות סוכרת מסוג 1, טרשת נפוצה, זאבת ודלקת מפרקים שגרונית. לרוב המחלות הללו אין מרפא וחלקן דורשות טיפול לכל החיים כדי להקל על הסימפטומים.
למרות הסוגים השונים של מחלות אוטואימוניות, הן חולקות תסמינים דומים. תסמינים שכיחים של מחלות אוטואימוניות כוללים: עייפות, כאבי מפרקים, בעיות עור, כאבי בטן, חום ועוד.
טיפולים מסורתיים למחלות אוטואימוניות הסתמכו על תרופות המדכאות את מערכת החיסון. תרופות אלה יעילות מאוד עבור מטופלים רבים. עם זאת, לעתים קרובות יש צורך בטיפולים ארוכי טווח במינונים גבוהים בכדי לשמור על שליטה במחלה, מה שמותיר את המטופל חשוף לזיהומים מסכני חיים וסיכון ארוך טווח לממאירות. בנוסף, תרופות אלו מאופיינות לעיתים ברעילות ופרופיל תופעות לוואי חמורות. על כן, פותחו טיפולים חדשים המכוונים לתאי מערכת החיסון הגורמים למחלה ואינם פוגעים בשאר מערכת החיסון. טיפולים אלה הם לרוב בעלי רעילות נמוכה יותר מהתרופות המדכאות את מערכת החיסון.
בעולם תוכן זה תוכלו למצוא מידע על מחלות אוטואימוניות, כמו סוגים של מחלות אוטואימוניות, כיצד משפיע לחץ נפשי על מחלות אוטואימוניות וטיפולים חדשים.
צילום: Shutterstock