דלג לתוכן

עיכול (digestion)

1 דקות קריאה
התהליך בו המזון שנבלע מתפרק במערכת העיכול עד לצורה שיכולה להיספג ולהיטמע ברקמות הגוף. העיכול כולל תהליכים מכניים, כגון לעיסה וטחינה של המזון, ותהליכים כימיים המופעלים על-ידי האנזימים של העיכול וחומרים אחרים (מרה, חומצה וכו'). העיכול הכימי מתחיל בפה עם פעולת הרוק על המזון, אך רובו מתרחש בקיבה ובמעי הדק, שם מופעלים על המזון מיצי קיבה ומיצי לבלב.
רופאים בתחום
פרופ' יצחק צילינסקי
פרופ' יצחק צילינסקי כירורגיה פלסטית
מומחה לכירורגיה פלסטית ולניתוחי מוז (Mohs)
ד"ר אריאלה סיטון-יעקובסון
ד"ר אריאלה סיטון-יעקובסון יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופאה בכירה ומנהלת שרות גינקואונקולוגי אמבולטורי ביחידה הגינקו-אונקולוגית במרכז הרפואי רבין, בי"ח בלינסון
ד"ר אמיר שטרנהיים
ד"ר אמיר שטרנהיים אורתופדיה
4.8
( 22 חוות דעת )
"אני מאוד, מאוד מעריכה את ד"ר שטרנחיים , אין הרבה רופאים ברמה שלו גם מבחינת מקצועית וגם ברמה אכפתיות כלפי המטופל !!!!!"
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו