דלג לתוכן

היפופרוטאינמיה (תת-חלבון בדם) (hypoproteinaemia)

1 דקות קריאה
ירידה ברמות החלבון בדם; עשויה להיות תוצאה של תזונה לקויה, ליקוי בייצור חלבון (כמו במחלת כבד), או עליה באיבוד חלבון מן הגוף (כמו בתסמונת נפרוטית). התוצאה היא התנפחות (בצקת), עקב הצטברות נוזל ברקמות, ונטיה מוגברת לזיהומים. ראה גם היפוגאמאגלובולינמיה.
רופאים בתחום
פרופ' יעקב ג'ריס
פרופ' יעקב ג'ריס פנימית
מנהל מחלקה פנימית באיכילוב ומכון רקנאנטי לחקר מערכת העצבים האוטונומית, מטפל בלחץ דם לא מאוזן
ד"ר הדר מורן לב
ד"ר הדר מורן לב גסטרואנטרולוגיה ילדים
מומחית בגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים
ד"ר טל שחר-מלאך
ד"ר טל שחר-מלאך פסיכיאטריה
רופאה מומחית בפסיכיאטריה ופסיכוגריאטריה
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו