"יגאל הוא מטפל חכם ורגיש. מכיר את תחום השיאצו והטיפול ברפואה הסינית לעומק. הוא עבד איתי על תחום ספציפי ואני מרגישה שיפור גדול אחרי מספר טיפולים. ממליצה על יגאל בחום."
נפלתי לפני 8 חודשים וכאב העקב של הרגל , חשבתי שזה כמה ימים והכאב עובר ,אבל הכאב המשך שהלכתי לרופא עשוי צילום אמר שזה דורבן ,ויעבר לבד , המשכת כרגיל , איך שעשיתי מדרסים הכאב מאוד וגם שהורדתי הכאב החמיר מאוד מאוד גם בשעות היום אני לא יכולה ללכת על הרגיל מרוב כאבים מה ניתן לעשות ?
הבנת המסר מאחורי הכאב דורבן בעקב, ברפואה האנרגטית, עשוי לסמל תחושת "תקיעות" או פחד מלקיחת צעדים חדשים בחיים. העקב, שמייצג את הבסיס שלנו ואת היציבות, מאותת אולי על קונפליקט רגשי או שינוי שאת מתמודדת איתו. נסי לשאול את עצמך: האם יש תחום בחיי שאני חוששת להתקדם בו? האם אני מרגישה עומס או תחושת "דריכה במקום"? תרגול: כתבי ביומן או שוחחי על התחושות שעולות בך. נסי דמיון מודרך שבו את רואה את עצמך משתחררת מכל תקיעות או פחדים, ולוקחת צעדים בביטחון. 2. טיפולים פיזיים ואנרגטיים עיסוי רפלקסולוגי: עיסוי של כף הרגל עם דגש על נקודות בכרית העקב עשוי לשחרר חסימות אנרגטיות ולעודד זרימת דם טובה יותר לאזור. שחרור רגשי דרך מגע אנרגטי: עבודה ישירה על אזור העקב והגוף, כדי לשחרר אנרגיות של כאב ולחץ שמצטברות שם. קומפרסים: הניחי על העקב קומפרסים עם שמן ארניקה או שמן לבנדר להרגעת האזור. 3. שילוב תנועה עדינה תרגילי מתיחה לגיד האכילס ולכף הרגל: חיזוק ומתיחה עדינה של כף הרגל עשויה להקל על המתח בעקב. תנועתיות אנרגטית: תרגילים כמו תנועה מודעת (לדוגמה, צ׳י קונג או יוגה) יעזרו לשחרר עומסים אנרגטיים ולהחזיר את הזרימה הטבעית בגוף. 4.תזונה תומכת ריפוי מזונות אנטי-דלקתיים: הקפידי על צריכת מזונות שמסייעים להפחתת דלקות, כמו כורכום, ג'ינג'ר ושמנים בריאים. שתייה מספקת: הקפידי לשתות מים במהלך היום – גם הגוף וגם האנרגיה צריכים "זרימה". מתחת 5. עבודה רגשית אם הכאב התגבר לאחר מדרסים, ייתכן שזהו מסר שהגוף מגיב לעומס או ניסיון לתקן משהו בכוח. אולי זהו זמן לבחון כיצד את מתמודדת עם עומס בחייך. שוחחי עם הגוף שלך, שאלי אותו מה הוא זקוק לו, ואפשרי לעצמך להקשיב. 7. טיפול אנרגטי מרחוק הציעי לעצמך טיפול אנרגטי שמכוון לשחרור התקיעות והקלה על הכאב בעקב. ניתן לשלב טכניקות כמו תקשורת עם הגוף ושימוש בכוונה לשחרר את האזור הכואב. ניתן בהחלט לטפל בדורבן ברגל דרך הבנה של הנפש שלך. יצא לי כבר לטפל בדורבן לא מעט פעמים, זה אפשרי בהחלט, זה בסך הכל מסר של הגוף שלך כי דרך הכאב תטפלי בבעיה האמיתית.. בהצלחה!
שלום רב , אני סובלת מזה כשלוש שנים מכאב עיצובי , רק בחצי שנה האחרונה בזכות טיפול הזרקות בלוקים הצליחו למצוא את המיקום המדוייק . בזריקות הפחיתו את הכאב למספר ימים בודדים וכעת אני מועמדת להשתלת קוצב . האם הקוצב באמת יעיל ? האם יש נתונים רפואיים של חולים שמעידים על הצלחת הטיפול ? מרגישה קצת כמו שפן נסיונות ומפחדת ששוב פעם אפתח ציפיות ואשבר לרסיסים .
החששות שלך מאוד מובנים, במיוחד אחרי תקופה כל כך ממושכת של כאב וחיפוש אחר פתרון שיביא להקלה אמיתית. אני רוצה להתייחס לשאלתך משתי זוויות – גם מהמקום האנרגטי והרגשי, וגם מהמקום הפיזי-מדעי, כדי לתת לך תמונה שלמה. מה הגישה שלי אומרת על כאב עיצבי? כאב עיצבי הוא לא רק עניין פיזי – הוא מתרחש ברובד עמוק של תקשורת בין המערכת העצבית לגוף כולו, אבל בעיקר נושא בתוכו מסר רגשי משמעותי. הכאב מבקש שנקשיב לו, שנפענח מה הגוף מנסה לספר לנו. בהרבה מקרים כאב כזה קשור לרגשות לא מעובדים – תחושת תקיעות, חוסר אונים, או אולי חוויה עמוקה של אובדן שליטה. הכאב הופך להיות הדרך של הגוף לשדר שמשהו עמוק בפנים מבקש שינוי, התבוננות או שחרור. הטיפול שאת עוברת עוזר לך ברמה הפיזית להקל על הכאב, אבל כדי להגיע להקלה מתמשכת, חשוב לשלב את זה עם עבודה פנימית – כזו שתשחרר את המטען הרגשי שיושב שם. מבחינה רפואית, השתלת קוצב עצבי (Neurostimulator) היא שיטה שמטרתה לשבש את אותות הכאב שנשלחים מהמוח, ובכך להפחית משמעותית את תחושת הכאב. יש לא מעט עדויות של מטופלים שהקוצב עזר להם מאוד, אבל כמו בכל טיפול, אין הצלחה מובטחת ב-100%. יש מטופלים שמדווחים על שיפור דרמטי באיכות החיים, אך יש גם כאלה שהשיפור אצלם חלקי בלבד. חשוב להבין שהקוצב לא מעלים את מקור הכאב, אלא מסייע למערכת העצבית לפרש אותו אחרת – מה שיכול לשפר את התפקוד היומיומי ואת ההתמודדות עם הכאב. הפחד מהתאכזבות – ההתמודדות הרגשית הפחד להיפתח שוב לציפיות ואז להתאכזב הוא טבעי לגמרי, במיוחד אחרי תקופה ארוכה שבה הרגשת כמו "שפן ניסיונות". אני רוצה להציע לך דרך אחרת להסתכל על זה: לא מדובר בציפיות או בניסיון למצוא פתרון קסם, אלא בעוד שלב בדרך שלך – שלב שבו את משלבת בין כלים פיזיים, כמו הקוצב, לבין כלים רגשיים ואנרגטיים. גם אם הקוצב לא יביא לתוצאה מושלמת, הוא יכול להיות עוד אמצעי שיקל עלייך בדרך, בזמן שאת ממשיכה לעבוד על השורש הפנימי של הכאב. אני רוצה להזכיר לך שאת לא לבד. תני לעצמך מקום להרגיש, לפחד, ואפילו להתאכזב – כי זה חלק מהתהליך. מה שחשוב זה לזכור שכל שלב הוא עוד צעד במסע שלך לריפוי אמיתי. אם תרצי, אני כאן ללוות אותך בתהליך הזה, לשלב בין הכלים האנרגטיים לעבודה הפיזית שאת עוברת.
שלום רב,אני בת 33 ומזה כמה ימים אני סובלת מכאבים הסוף של הצלעות בגב למטה,זה לא כאב חזק שאי אפשר לתפקד זה יותר מציק כזה. ברצוני לציין שאני נמצאת בהרבה לחץ נפשי מזה תקופה,האם זה יכול להיות קשור? הייתי אצל רופא משפה ששלח אותי לעשות צילום,בינתיים לא עשיתי אותו כי לדעתי זה לא שבר או משהו כזה,האם לדעתך יש מקום לעשות צילום?
היי, לפי הגישה שלי, כאב בצד שמאל יכול להעיד על קונפליקט רגשי, מאבק פנימי או חוויה לא פתורה הקשורה ליחסים, בעיקר עם דמות נשית משמעותית כמו אם, בת זוג או אפילו החלק הנשי הפנימי שלנו. פירוש אפשרי של הכאב: 1. כאב שנובע ממגע בעור: העור, מבחינה רגשית, מייצג את הגבול שלנו עם העולם. כאשר נוגעים בעור וזה כואב, זה עשוי לרמוז על חוויה רגשית של פגיעה בגבולות האישיים או קושי להתמודד עם ביקורת או מגע חיצוני רגשי. 2. צד שמאל של הגוף: הצד השמאלי קשור לאנרגיה הנשית, לקבלה, לרגשות וליחסים. כאב בצד שמאל עשוי להעיד על קושי בקבלת אהבה, טיפול, או קושי להרפות ממצבים מסוימים. 3. קושי לישון על צד שמאל: שינה מסמלת כניסה למצב של מנוחה והרפיה. קושי לישון על צד שמאל עשוי להצביע על מתח פנימי שמונע ממנה להרפות ממשהו שקשור לרגש או לאדם משמעותי בחייך. כלים להתמודדות: 1. התבוננות פנימית: אפשר לשאול את עצמך – האם יש משהו שאני מתקשה לשחרר או להרפות ממנו? אולי סיטואציה שגרמה לי להרגיש פגיעה? 2. תרגילי נשימה והרפיה: נשימות עמוקות ואיטיות יכולות לעזור להוריד את המתח ולהקל על הכאב. 3. עבודה עם מגע אוהב: נסי ללטף בעדינות את המקום הכואב, לא ממקום של כאב אלא ממקום של חמלה ואהבה לעצמך. האם יש סיבה לדאגה? אם הכאב חזק מאוד ולא חולף לאחר כמה ימים או מחמיר, מומלץ לפנות לרופא כדי לשלול סיבה פיזיולוגית. יחד עם זאת, אפשר וכדאי לעבוד גם על ההיבט הרגשי.
הוסף תגובה
יש לי כאבים המותן כשאני ישנה על צד שמאל ולא יכולה לישון בצד הזה וגם כשאני מנסה לתפוס את העור המותן זה ממש כואב
058787788807/01/2025 | 23:32
מה עושים או מה זה יכול להיות כאב שממש קשה לי לישון בצד שמאל וגם אם אני תופסת את העור זה ממש כואב האם יש סיבה לדאגה ומה זה יכול ליהיות
תנועת כאב אופיינית מאוד לכאבים שמקורם בשרירים מאחר וזו מערכת דינמית. מאחר וכבר עשית בדיקות כפי שציינת שבוע שעבר הייתי ממליץ לך בחום שוב לגשת לאיבחון וטיפול מתחום השיקום האורטופדי. את הצילום אם טרם ביצעת גם הייתי מממש.
הוסף תגובה
כאבים באים והולכים
אירית07/12/2014 | 15:25
היי התכתבנו בשבוע שעבר בעניין הכאב,אני כותבת שוב כי שמתי לב שהכאב לא ממש עובר אבל זז ממקום למקום,כל יום אני מרגישה שכואב לי במקום אחר בצד שמאל. או בגב למעלה או בצד של הצלעות למעלה או בצלעות למטה. האם לדעתך אני צריכה לבקש בדיקה מסוימת מהרופא,אני כבר מתחילה להרגיש שכואב לי בגלל שאני בלחץ מהכאב עצמו! אודה מאוד לתשובתך
מתשובתך אני מעריך כי אכן מקור הכאב הינו נקודות טריגר בשרירים. לגבי בלחץ אכן הוא מייצר יותר כאב גם על ידי כיווץ יתר של שרירים ובכך יצירת לחץ והקרנות כאב שונות. הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי
הוסף תגובה
לא,אין כאב בזמן נשימות ולפעמים שאני הולכת זה אפילו יותר קל מלשבת
אירית02/12/2014 | 14:49
לא נפלתי. לפני חודשיים עברתי גרידה בהרדמה מלאה,לא נראה לי שיש קשר לזה,אבל בגלל מה שקרה לי אני די בסטרס וטראומה נפשית. והכאב הזה שאני חשה מכניס אותי עוד יותר ללחץ.
ראשית יש קשר הדוק בין לחץ לכאבי גוף אך לפני כן... האם יש כאב מוגבר כשאת נושמת נשימה עמוקה? האם יש הגברה של הכאב בזמן פעילות גופנית המאיצה את הלב והנשימה? האם נפלת/קיבלת מכה בחודשים האחרונים? לאו דווקא במקום הכאב?
אני ממש מבינה שאת עוברת תקופה מאתגרת, ושבר בהומרוס יכול להיות באמת כאב קשה להתמודד איתו. חשוב לי להדגיש שאני לא רופאה, ולכן לא יכולה להמליץ על תרופות או מינונים, אבל אני כן מאמינה שהכאב הוא לא רק פיזי – הגוף משתמש בו כדי לסמן לנו שמשהו ברמה הרגשית דורש תשומת לב. במקרה של שבר, כמובן חשוב לטפל ברמה הפיזית, אבל אם הכאב נמשך מעבר למה שנראה סביר, זה יכול להיות סימן שכדאי לבדוק גם את ההיבט הרגשי. יכול להיות שזה קרה לך בגלל תחושת אחריות כבדה – זרועות נושאות את העול והאחריות בחיים. שבר כזה יכול לרמז על עומס רגשי או אחריות גדולה מדי שאת לוקחת על עצמך, מבלי לאפשר לעצמך תמיכה או עזרה. אני כאן אם תרצי שאעזור לך לגשת לנושא הזה בצורה שיכולה להקל על הכאב. ובינתיים, כדאי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי התרופות. אני כאן בשבילך לכל תמיכה או שאלה
שלום אני בת 19 וחצי והתחיל לי לאחרונה כאב מתחת לחזה השמאלי ממש צמוד לחזה וקצת מתפשט לצד השמאלי זה בא והולך וגם כשאני נושמת לפעמים זה בא . כואב ממש . מזה ?! והאם אני צריכה לפחד מזה?! או שזה סתם כאב בשריר?
היי, כל כאב הוא מסר מהגוף/נפש שאת צריכה להבין, האם את צריכה לדאוג?? תלוי אם את לא מבינה את המסר. אם כך, אני ממליצה לך טיפול רגשי או לפנות למישהו שיכול לעזור לך להבין את המסר של הגוף. מה שבטוח שלבחור להתעלם רוב הסיכויים לא יעזור לך. ברך ימין (מכה): הברך מייצגת גמישות, יכולת התקדמות וקבלת סמכות. צד ימין מקושר לרוב לתפקוד ולעשייה, ולרוב מתייחס להיבטים של יחסים עם דמויות סמכותיות, עבודה, או נושאים חיצוניים (משפחה, חברה). מכה בברך ימין עשויה לרמוז על קונפליקט פנימי סביב קושי להתגמש מול סמכות או מול החלטות שהמטופלת חשה "מחויבת" להן. השאלה שכדאי לשאול: "האם לאחרונה הרגשת קושי להתגמש בסיטואציה מסוימת בחיים שלך?" "האם את מתמודדת עם מצב שדורש ממך להשתנות או להיכנע למשהו שאינך רוצה?" כאב מתחת לחזה שמאל ולצידו: הצד השמאלי קשור לרגש, לקשרים אינטימיים, למשפחה הקרובה ולעולם הפנימי. הכאב באזור החזה השמאלי, שקשור ללב ולריאות, עשוי לשקף קונפליקט רגשי, כמו פחד נטישה, תחושת חוסר תמיכה, או עומס רגשי בלתי מעובד. השאלות שכדאי לבדוק כאן: "האם חווית קונפליקט רגשי שקשור ללב (רגשית) או לתחושת חוסר תמיכה לאחרונה?" "האם היה אירוע בו הרגשת צורך 'להגן' על עצמך או על מישהו יקר?" המלצות: שחרור רגשי: עיבוד של התחושות שעולות סביב האירועים האחרונים יכול לעזור. תני לעצמך זמן לבחון את הרגשות שעלו בעקבות הנפילה והכאב. שיחה עם הגוף: תוכלי לעשות תהליך של תקשורת פנימית, לדמיין שאת שואלת את הברך או את האזור הכואב בחזה: "מה את רוצה לספר לי? איך אני יכולה לעזור לך?" עבודה עם נשימות: נשימה מודעת ואיטית עשויה לעזור לשחרר את המתח שמצטבר בגוף בעקבות הנפילה והכאב. במידה והכאב ממשיך, כדאי להעמיק בתהליך ולבחון גם היבטים נוספים, כולל בירור פיזיולוגי, כדי לשלול כל בעיה רפואית.
הוסף תגובה
כאב מתחת לחזה השמאלי ומשמאלן
ש ב01/01/2025 | 09:33
אתמול נפלתי קיבלתי מכה חזקה בברך ימין,הכאב עבר.כשהגעתי הביתה שכבתי במיטה והרגשתי כאב חזק מתחת לחזה שמאל וגם לשמאלו. מה עושים?
אצל מטפלים שהוכשרו לכך את יכולה לשלוח לי מייל ל givon@paxxi.net עם אזור מגורייך ואנסה להמליץ לך על מטפל בסביבתך
הוסף תגובה
טיפול בנקודות כאב
יוספה02/12/2021 | 11:51
טריגר פוינטס או נקודות הדק בעברית הו נקודות הנמצאות על רקמת החיבור של הגוף ומהוות חלק ממערך ההגנה שלו. אם זבוב עף לכייון העין, העין תסגר במהירות, ללא מחשבה, על מנת להגן עליה. אותה מערכת אוטונטמית גם מנהלת תפקודי גוף כמו כבד, קיבה וכו. בנעילה של הטריגרים עקב נפילה, מכה או אפילו כל מצב בו הגוף חושש שיגרם לו נזק, נמתחות רקמות החיבוא ועלול להיווצר כאב מקומי שיוקל כמעט תמיד רק בטיפול בטריגרים. טיפול ידני, יחסית עדין שנולד בשנות ה 60 במרפאות כאב בארצות הברית כמה זמן יקח, אם בכללל.... רק אחרי איבחון וטיפול ראשוני תוכלי לקבל הערכה, לרוב לא לוקח הרבה טיפולים.
הוסף תגובה
טיפול בנקודות כאב
יוספה02/12/2021 | 11:49
איפה עושים טיפול כזה?
הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בצד שמאל כתוצאה מנפילה גסה סנטר ובטן בשבוע שעבר ביום ראשון
טריגר פוינטס או נקודות הדק בעברית הו נקודות הנמצאות על רקמת החיבור של הגוף ומהוות חלק ממערך ההגנה שלו. אם זבוב עף לכייון העין, העין תסגר במהירות, ללא מחשבה, על מנת להגן עליה. אותה מערכת אוטונטמית גם מנהלת תפקודי גוף כמו כבד, קיבה וכו. בנעילה של הטריגרים עקב נפילה, מכה או אפילו כל מצב בו הגוף חושש שיגרם לו נזק, נמתחות רקמות החיבוא ועלול להיווצר כאב מקומי שיוקל כמעט תמיד רק בטיפול בטריגרים. טיפול ידני, יחסית עדין שנולד בשנות ה 60 במרפאות כאב בארצות הברית כמה זמן יקח, אם בכללל.... רק אחרי איבחון וטיפול ראשוני תוכלי לקבל הערכה, לרוב לא לוקח הרבה טיפולים.
הוסף תגובה
כאב בצד שמאל כתוצאה מנפילה גסה סנטר ובטן בשבוע שעבר ביום ראשון,
יוספה30/11/2021 | 14:17
מה זה אומר הטיפול של טריגר פוינט? אני בת 70 אחרי סיפור של ניתוח "קייג' " ב-c5 +c6. יש לי סכרת עם פגיעה באברי מטרה. דופק לא סדיר מאוזן ע"י פרוקור שומנים בדם בגלל שהייתי מאוד שמנה 130 ק"ג. היום שוקלת 89 ק"ג. מטופלת בשיבא אצל רופאים רבים. כרגע המצב בלתי נסבל בגלל הכאבים בצד שמאל. תוך כמה זמן יעבור הכאב? ברקמות רכות?
הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב מתחת לצלע שמאל כתוצאה מנפילה. מורגְש כחוט שנמשך.
האם את פעילה גופנית? האם יש כאב בנשימה מאומצת לאחר למשל עלייה של שתי קומות במדרגות? האם יש בעיות רקע רפואיות?
הוסף תגובה
כאב מתחת לצלע שמאל כתוצאה מנפילה. מורגְש כחוט שנמשך.
יוספה29/11/2021 | 08:18
אני עברתי ניתוח שרוול וקיצור קיבה. נפלתי לפני שבוע מהכביש למדרכה על הבטן והסנטר. הייתי במוקד של מכבי לאחר חמישה ימים. עשיתי צילום ואין שבר בצלעות. לא עשו לי אולטראסאונד. הכאבים ממשיכים. מפריע להשתעל. מה לעשות?
הבנתי. למען הסר ספק מציע שתגשי לביקורת כללית אך לדעתי הפתרון מצוי בטיפול ברקמות רכות בגישת טריגר פוינטס ניתן לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים שהוכשרו לכך.
האם בעת פעילות מתונה כמו עליית שתי קומות במדרגות יש התגברות של כאב?
הוסף תגובה
כאבים מתחת לחזה
נעם 30/09/2021 | 11:26
היי, אני בת 19, בלי בעיות רקע, גובה 1.6, בערך משקל 52-55, לא עושה פעילות גופנית באופן קבוע. יש לי כאבים בצד שמאל מתחת לחזה, מקרין לבטן. כואב לי כשאני צוחקת, בא והולך. ממה זה יכול להגרם?
ראשית סליחה על העיכוב במענה מפאת חופש ארוך. אשמח למידע עלייך של גובה, משקל, בעיות רקע אם קיימות והאם אתה מבצע פעילות גופני בשו6ף...
הוסף תגובה
כאבים מתחת לחוזה
רגב27/08/2021 | 21:19
שלום אני בן 36 ומזה חצי שנה אני מרגיש נימול בצד שמאל מתחת לחזה במצב של ישיבה ובתקופה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים באיזור של הנימול וזה מתפשט בכל צד שמאל... הכאבים באים והולכים , שמתי לב שאם אני אוכל פחות אז הכאב פוחת , העניין עם הנימול זה משהו שלא משתנה בעיקר ברגע שאני מתיישב . עשיתי בדיקות והכל יצא תקין עד עכשיו ואני מתעקש לעשות MRI , רופא המשפחה אחרי שעשה לי את כל הבדיקות שהוא המליץ והכל יתא תקין אז הוא טוען שזה תופעה שכחה וכנראה תחלוף עם הזמן. אבל אני לא רגוע בכלל מהסיפור הזה , האם יש כאן מישהו שיכול לעזור לי בנושא?
הוסף תגובה
כאבים בחזה צד שמאל מתחת לשד / מפתח הלב
ניני05/05/2021 | 09:58
שלום - לפני שבוע עשיתי איזושהי תנועה ופתאום שמעתי "קראק" וכאב חד מאוד בעצם החזה בצד שמאל. מאז הכאב מאוד חזק. קשה לי לישון בלילה. תנועות מסויימות מעתיקות את נשימתי. לא כואב בנשימה. לא כואב בהליכה / צעידה כן כואב במישוש האזור ובתנועות מסויימות / פתאומיות הפסקתי לעשן לפני שנה וחצי מאוד פעילה פיזית, למרות שבחודש האחרון פחות ספורט אני מקווה שזה משהו סקלטלי / מכני ולא משהו שמסמן מחלת לב או ריאה. בדרך כלל מאוד בריאה
שלום נועה סליחה על המענה המאוחר, לא קיבלתי התרעת מערכת שמחכה לי הודעה. האם את פעילה גופנית? האם כאשר את בדופק מעט מואץ יש כאב?
הוסף תגובה
כאבים מתחת לשד בצד שמאל
רחל בת 76 25/04/2021 | 20:36
האים זה סימן לבעית לב?? אשמח לתגובת מומחה
הוסף תגובה
אבנים
סיסי22/04/2021 | 18:55
כא בים בצד שמאל מתחת לצלעות
הוסף תגובה
כאב חד מתחת ומעל החזה בצד השמאלי.
נעה21/04/2021 | 21:51
היי, קוראים לי נעה ורציתי לשאול מה זה יכול להיות כאשר יש לי כאבים שבאים והולכים וכאשר הם באים אני מפסיקה לנשום כי אם אני נושמת זה מגביר את הכאב, זה כאב ברמה מאוד גבוהה. זה כאב חד שמפסיק את היכולת לנשום והוא מתרחש בצד השמאלי מתחת ומעל החזה. זה אמור להדאיג אותי?
האם את מבצעת פעילות גופנית? האם בפעילות יש החמרה בכאב?
הוסף תגובה
כאב בחזה בצד שמאל
אור29/04/2015 | 22:52
שלום, אני בת 18 וחצי אני סובלת מכאבים מתחת לחזה בצד שמאל זה בא והולך אני מפחדת שזה משהו רציני רק היום התחיל וכבר בא 3 פעמים והפעם האחרונה זה עדיין לא עבר אבל זה מפחית ואחר כך מתחזק ברצף, משקל 65 גובה מטר 60 כמעט, אם אקבל תשובה אני אשמח תודה רבה.
ראשית תמיד לשם הזהירות אמליץ לך לגשת לאיבחון פיזי אצל רופא המשפחה שלך, למרות שחלק גדון מכאבים אלו אינם צריכים לייצר חשש. מעבר לכך האם יש כאב תמידי גם בשכיבה או שינה? האם את מעשנת? האם את מבצעת פעילות גופנית כלשהיא? אשמח גם לגובה ומשקל ועל פי תשובותייך לנסות לתת לך ייעוץ מדוייק יותר.