דלג לתוכן

פירוק חלבון (proteolysis)

1 דקות קריאה
התהליך בו מולקולות מורכבות של חלבון, המתקבלות מן המזון, מפורקות על-ידי אנזימים בקיבה ובמעי הדק לחומצות האמינו המרכיבות אותן. חומצות האמינו נספגות אל זרם הדם. ראה גם אנדופפטידאז, אקסופפטידאז.
רופאים בתחום
פרופ' אילן שמעון
פרופ' אילן שמעון אנדוקרינולוגיה
מנהל המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת מרכז רפואי רבין-בלינסון, משנה לדיקן הפקולטה לרפואה אוניברסיטת תל-אביב
בלינדה פלדמן
בלינדה פלדמן תזונה ודיאטה
מטפלת ברפואה סינית
ד"ר יאיר דייקן
ד"ר יאיר דייקן אורוגינקולוגיה
מומחה לאורוגינקולוגיה, מנהל השירות לניתוחי רצפת אגן בבית החולים מאיר
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו