תמיכה (Support)
1. אישיות הנזקק לתמיכה - אנשים עם הערכה עצמית גבוהה מסוגלים ביתר קלות לבנות ולבסס קשרים אינטימיים תומכים מבלי לחשוש להיתפס כתלותיים ומבלי לחשוש מדחייה.
2. איכות הקשרים הבין-אישיים - איכות הקשרים הבין-אישיים האינטימיים מוגדרים כטובים כאשר הקשר הוא דו-כיווני ומאוזן, וכאשר ניתנה כבר תמיכה כזו בעבר על בסיס של הישענות הדדית מתמשכת.
3. הסביבה החברתית - תמיכה חברתית באה לידי ביטוי בניסיון של הסביבה לעזור ליחיד הזקוק לכך. תמיכה חברתית מחזקת את הערך העצמי של היחיד ואת תחושת היותו אהוב, ומספקת עזרה בפתרון בעיות ובמתן מידע רלוונטי. יש חשיבות להתאמה בין כמות התמיכה הניתנת לבין צורכי המקבל.
תיאוריות העוסקות בתחום התמיכה החברתית מלמדות על דרכים שונות לתמוך ולתרום לרווחתו האישית של הפרט (תמיכה המאפשרת ביטוי רגשי, תמיכה מכשורית וקיומו של מישהו שאפשר לבטוח בו). אנשים המרגישים כי הם זוכים לתמיכה מצד חבריהם ומבני משפחתם, חשים כי יש להם עם מי לחלוק את רגשותיהם במצבי לחץ ומתח, וגם בשמחות. הערך העצמי שלהם עולה בזכות התחושה כי הם רצויים ואהובים. הם גם בטוחים שיהיו מי שיעמדו לצידם בשעת צרה. ממצאי מחקרים בנושא מלמדים כי נמצא קשר חיובי בין תמיכה חברתית לבין בריאות.