אינדקס גליקמי (The glycemic index)
אינדקס גליקמי הוא מערכת דירוג לפחמימות המדרגת מזונות על פי השפעתם על רמת הגלוקוז בדם. המדד הגליקמי מתייחס למהירות בה פחמימות מעלות את רמות הסוכר בדם כשעתיים לאחר הארוחה.
המדד הגליקמי עבור כל סוג מזון נמדד בהשוואה למזון שנבחר כבסיס להשוואה. לרוב נהוג להשתמש בגלוקוז כבסיס להשוואה, ולכן לגלוקוז הינו בעל מדד גליקמי של 100.
טווחי מדדים באינדקס גליקמי מפורשים בדרך כלל באופן הבא:
מדד נמוך: מדד גליקמי נמוך מ-55
מדד בינוני: מדד גליקמי בין 55 ל-69
מדד גבוה: מדד גליקמי גבוה מ-70
מזונות בעלי מדד גליקמי נמוך משחררים אנרגיה לגוף באופן איטי וקבוע, ולכן מומלצים לחולי סוכרת, לבעלי משקל עודף ולאתלטים הזקוקים לסיבולת. מזון בעל מדד גליקמי גבוה גורם לעלייה חדה ברמת הסוכר בדם.
המדד הגליקמי עבור כל סוג מזון נמדד בהשוואה למזון שנבחר כבסיס להשוואה. לרוב נהוג להשתמש בגלוקוז כבסיס להשוואה, ולכן לגלוקוז הינו בעל מדד גליקמי של 100.
טווחי מדדים באינדקס גליקמי מפורשים בדרך כלל באופן הבא:
מדד נמוך: מדד גליקמי נמוך מ-55
מדד בינוני: מדד גליקמי בין 55 ל-69
מדד גבוה: מדד גליקמי גבוה מ-70
מזונות בעלי מדד גליקמי נמוך משחררים אנרגיה לגוף באופן איטי וקבוע, ולכן מומלצים לחולי סוכרת, לבעלי משקל עודף ולאתלטים הזקוקים לסיבולת. מזון בעל מדד גליקמי גבוה גורם לעלייה חדה ברמת הסוכר בדם.