שאלה: האם קיים טיפול ל ADHD?
תשובה:
הטיפול הרגיל ב-ADHD (הפרעות קשב וריכוז) עשוי לכלול תרופות כגון מתאילפנידאט (ריטאלין) או דקסטרואמפטמין (דקסדרין), שהם חומרים מגרים המפחיתים את האימפולסיביות ואת ההיפר-אקטיביות ומגבירים את כושר הריכוז. רוב המומחים מסכימים כי על הטיפול ב-ADHD להתייחס להיבטים רבים של תפקוד המטופל ולא להיות מוגבל לשימוש בתרופות לבדו.
על הטיפול לכלול ניהול מובנה בכיתה, חינוך ההורים (על מנת להתייחס לצרכים כמו משמעת והצבת גבולות) והוראה פרטית ו\או ריפוי בעיסוק לילד עצמו.
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: אני בת 23, סטודנטית. מאז ומעולם לא הצלחתי להתרכז בבית הספר, אלא רק לפרקי זמן קצרים מאוד. בדיוק עכשיו קורה לי אותו הדבר עם המרצים. בבית אני לא מצליחה ללמוד יותר מ- 5-7 דקות בלי הפסקה באמצע או התעסקות בדברים אחרים. בעבודה קורה לי תמיד שאם שואלים אותי ש
תשובה: הקושי שלך יכול בהחלט להתאים להפרעת קשב וריכוז. תוכלי לקרוא על הפרעת קשב וריכוז במבוגרים בפורטל אינפומד בקישור הבא: http://www.infomed.co.il/questions/q_111005_6.htm
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: בני בן 11 מקבל ריטלין 20 מ"ג עקב בעיית קשב וריכוז. שאלתי היא, האם הכדור משפיע מיידית כשלוקחים אותו, או רק אחרי מספר ימים ? יש לילד כל הזמן בחילות והרגשה לא טובה. האם הכדור בכלל מתאים לו, או לחילופין יש כדור אחר יותר קל ?
תשובה: ההשפעה לטובה עשויה לקחת עד חודש, וייתכנו בהחלט בחילות בימים הראשונים לנטילתו. ישנם כדורים אחרים, אולם לכל אחד מהם יש את תופעת הלוואי שלו. לכן כל עוד נעשה ניסיון להתחיל טיפול בריטלין, כדאי להתמיד לפחות חודש, בהתאם להוראות הרופא ותחת מעקב שלו.
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: אילו ויטמינים מסייעים להגברת פעילות תאי הזיכרון במוח ? ובנוסף, אילו פעילויות יכול האדם עצמו לעשות כדי להגביר פעילות זו ?
תשובה: ויטמינים מסוג B,C,E, שומנים מסוג אומגה 3 וחומרים הנמצאים בלציטין חשובים לפעילות הגוף בכלל והמוח בפרט. חברות שונות של ויטמינים נוהגות לפרסם שמות נוספים ואין בידינו מידע על מחקרים רפואיים מסודרים שנעשו בנוגע ליעילותם של כל החומרים והתוספים הנ"ל. הויטמינים שנהוג לומר עליהם שעוזרים לפעילות המוח ושיפור הזיכרון הם- גינקו בילובה גוטו - קולה קיו-10 ואחרים. בנוסף - חשוב לישון היטב, לבצע פעילות גופנית סדירה ולאכול בשעות מסודרות, כולל ארוחת בוקר כדי להבטיח רמת סוכר קבועה בדם שחשובה אף היא לתפקוד המוח.
לפתיחה בעמוד חדש >שנת הלימודים האקדמית התחילה ואתם/ן מתקשים להתרכז בשיעורים ובבית? מחקרים רבים מצביעים על כך שאימון היכולות הקוגניטיב... לכתבה המלאה
האם אפשר לטפל בהפרעות קשב וריכוז ללא טיפול תרופתי? האם דיקור, נוירופידבק, וואטסו, שינוי באורח החיים וטיפולים נוספים... לכתבה המלאה