דלג לתוכן

פיגור שכלי בזקנה

Aging and mental retardation
המומחים של Infomed מסבירים:
פיגור שכלי מאובחן בילדות. קבוצת חולים זו, הטרוגנית מאוד. עד לאחרונה תוחלת החיים של הלוקים בפיגור שכלי היתה קצרה ולכן לא היה צריך להתמודד עם תכנון שירותים בעבור קשישים הלוקים בפיגור שכלי. בעבר הלוקים בפינור שכלי קשה נפטרו במוסדות בגיל צעיר ואלו שלקו בפיגור קל, היו כוח עבודה במוסדות אלו. היום, הלוקים בפיגור שכלי חיים יותר אך יש יחס הפוך בין תוחלת החיים ועוצמת הפיגור. הלוקים בפיגור קל, אורך חייהם דומה לאוכלוסייה הכללית. בגיל מבוגר, הצורך בדיור מוגן ותעסוקה מוגנת חשובים ביותר. הפרעות התנהגות והפרעות פסיכיאטריות שכיחות יותר בקרב אנשים הלוקים בפיגור שכלי. ברם, אוכלוסיית האנשים הלוקים בפיגור שכלי לאחר גיל 50 מפגינה יכולת התאמה גבוהה יותר ופחות הפרעות התנהגותיות. לאחר גיל 70 היכולת ההסתגלותית פוחתת בדומה לשאר האוכלוסייה. תהליך ההזדקנות מעלה את הרגישות לגורמי דחק סביבתיים וכתוצאה מכך נגרמות הפרעות נפשיות. שיטיון נפוץ באוכלוסייה של פיגור שכלי כמו באוכלוסייה כללית, עם מאפיינים קליניים דומים. קשישים הלוקים בפיגור שכלי נוטים כיום לגור בקהילה ולחיות מעבר לגיל הוריהם, תהליך הזדקנותם דומה לכלל האוכלוסייה.

ד"ר ברטהולץ איזידור

 

    רופאים בתחום

    שיאצו
    עדי בוסקילה
    4.9
    ( 9 חוות דעת )
    "עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
    קראו עליי עוד
    רפואה משלימה
    מירב סבר
    5.0
    ( 7 חוות דעת )
    "אני מתמודדת עם טרשת נפוצה קרוב ל20 שנה, מחלה מתעתעת , אשר יש לה פנים רבות, רגעי שפל והתמודדות איתה לא פשוטה... מחלה שכל רגע מאתגרת מחדש ומעמידה למבחן את הידע והיכולות של מירב כל טיפול מחדש. מירב מצליחה כל טיפול מחדש לחשוב מחוץ לקופסא להשתמש בידע שלה שכל הזמן מתפתח וגדל ולחולל שינוי או לפחות לעצור את ההדרדרות המחלה שכל הזמן דואגת ל"הרים ראש"."
    קראו עליי עוד
    נוירולוגיה
    ד"ר רני ברנע
    5.0
    ( 20 חוות דעת )
    "רופא מקסים, מקצועי, מקדיש מזמנו מעל המצופה!!"
    קראו עליי עוד

    מאמרים בנושא פיגור שכלי בזקנה

    שתל מוחי לשיפור תהליכי החשיבה?
    שתל מוחי לשיפור תהליכי החשיבה?
    רועי שני מערכת אינפומד מאת: רועי שני מערכת אינפומד 06/11/2012

    מחקר חדש הוכיח כי אפשר לשפר מיומנויות חשיבה גבוהות באמצעות התערבות חיצונית בפעילות האונה המצחית של המוח לכתבה המלאה

    באנר הצטרפות

    רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

    שווה לך להצטרף!
    youtube ערוץ הוידאו של
    Infomed
    הפייסבוק
    שלנו
    instagram האינסטגרם
    שלנו