דלג לתוכן

אי-נקיטות לצואה

Anorectal incontinence
המומחים של Infomed מסבירים:
השכיחות של תופעת האי-נקיטות לצואה אינה ידועה וקשה להערכה. ההערכה היא שהאי-נקיטות לצואה שכיחה הרבה יותר מכפי שניתן להעריך. חלק ניכר מהחולים נוטה שלא לדבר על כך עקב אי-הנעימות הכרוכה בפרוט התסמינים הקשורים לתופעה זו.
הפיזיולוגיה של נקיטות הצואה: מנגנון סוגר פי הטבעת כולל שלושה יסודות: יכולת אחסון, מנגנון תחושה ומנגנון הסוגרים. פגיעה בכל אחד משלושה מנגנונים אלו יכול לגרום לאי-נקיטות לצואה.

פרופ' זאב דרזניק
  • סיבות וגורמי סיכון

    סיבות ראשוניות:
    1. ירידה ביכולת האחסון. לדוגמה, בעקבות ניתוחים של כריתת החלחולת, מומים מלידה, מחלות דלקתיות של החלחולת, או לאחר קרינה לאגן.
    2. פגיעה במנגנון שריר סוגר פי הטבעת. בעקבות טראומה ישירה לאזור, ניתוחים (בעיקר ניתוחי פיסטולה, חיתוך שריר הסוגר, או קריעתו במהלך הלידה).
    3. פגיעה במנגנון התחושתי (עצבי) של סוגר פי הטבעת. מחלות מלידה, פגיעות בעמוד השדרה עם חיתוך החלק התחתון של הגוף ומחלות נירולוגיות שונות הפוגעות בעצבוב המוטורי (להפעלת השרירים), או הסנסורי (תחושתי).
    4. מישלב של פגיעות. סיבות בלתי ידועות (Idiopathic) - קבוצה זו כוללת מספר ניכר של חולים (בעיקר חולות) וייתכן ונזקים שנגרמו לרצפת האגן במהלך הלידות גרמו להיחלשות מנגנון סוגר פי הטבעת.

    סיבות מישניות:
    קבוצה זו כוללת חולים עם צניחת הרירית, טחורים או החלחולת, חולים הלוקים בשלשולים מרובים, או בעקבות נטילת תרופות (בעיקר לבעיות נפשיות).

רופאים בתחום

שיאצו
עדי בוסקילה
4.9
( 9 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
קראו עליי עוד
רפואת שיניים
ד"ר הילטון קנגיסר
4.9
( 30 חוות דעת )
"אדיבות, ענה לכל שאלותי בסבלנות רבה, הסביר על כל פעולה שביצע, דאג לשאול לשלומי בכל מהלך הטיפול, ובעיקר האוירה בחדר הייתה נינוחה ונעימה, בלי לחץ, הרגשתי שאני בידיים בטוחות. ועם כל זאת נראה שהוא לא מתפשר על עבודה מושלמת. בתודה ובהערכה"
קראו עליי עוד
משפחה
ד"ר יעל מליניאק
4.9
( 60 חוות דעת )
"נעימה"
קראו עליי עוד

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

מאמרים בנושא אי-נקיטות לצואה

ממצאים בכליות בסקירת מערכות: מה זה אומר והאם יש צורך בטיפול?
ממצאים בכליות בסקירת מערכות: מה זה אומר והאם יש צורך בטיפול?
ד"ר זאב קציר מאת: ד"ר זאב קציר 16/08/2018

בדיקת סקירת מערכות נועדה לבחון את התפתחות העובר ולסקור את איבריו הפנימיים, בניהם גם הכליות. גילוי מוקדם של ממצאים ש... לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו