על פי סקרים שונים כרבע מהמשפחות מדווחות על לפחות חבר אחד במשפחה הסובל מרגישות למזון כלשהו. אולם על פי מחקרים רפואיים מבוקרים, שכיחות רגישות היתר לסוגי מזון שונים נמוכה בהרבה. כנראה שחוסר הוודאות והידע בנושא גורם לבלבול הרב בתחום בערך הזה ננסה לעשות מעט סדר בבלאגן.
את התגובה הלא רצויה לחשיפה למזונות שונים ניתן לחלק לשני קטגוריות עיקריות:
הראשונה היא התגובה האלרגית המבוססת על פעילות לא תקינה של מערכת החיסון בעקבות חשיפה לאלרגנים. חשיפה שכזו גורמת לתופעות מיידיות כמו הופעת בצקת ואפילו מצב של שוק אנאפילקטי ותופעות כרוניות כמו "אסטמה של העור" (atopic dermatits).
הסוג השני הוא תגובה למזון שאינה במנגנון חיסוני כמו מצב של "חוסר סבילות" שהידוע ביותר הוא חוסר סבילות ללקטוז (חלב) או תגובות פרמקולוגיות אחרות לחומרים שבמזון כמו התגובה של הגוף לקפאין.
-
רגישות יתר למזון תסמינים
-
סיבות וגורמי סיכון
-
אבחון ובדיקות
-
סיבוכים אפשריים
-
טיפולים ותרופות
רופאים בתחום
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
תרופות קשורות
-
דיפנהידראמין
-
בדיקות קשורות
-
תבחיני עור
-
בדיקת אלרגיה
-
נוגדנים מסוג IgE
-
מחלות קשורות
-
תנגודת לאינסולין
-
הפרעה בריכוז הגלוקוז בצום
-
קטכולאמינים
-
סרטן רקמות החיבור במערכת העיכול
-
תפרחת חיתולים
מאמרים בנושא רגישות יתר למזון


מגפת הקורונה אילצה אותנו לבלות זמן רב בבתים ולהימנע ממפגשים חברתיים. למרות שהצעדים שננקטו היו הכרחיים למניעת התפשטו... לכתבה המלאה


האם הגוף שלנו בנוי לעכל חלב ומוצרי חלב? באופן כללי, יונקים אינם צורכים לקטוז בבגרותם, אז למה בני האדם כן? התשובות בכתבה לכתבה המלאה