בבדיקות המעבדה נצפית עלייה בקריאטינין ושיינת הדם (אורמיה), כלומר, חומרי פסולת שאינם מפונים בקצב תקין לשתן. לעיתים קיימת הפרעה ברמת המלחים בדם, כגון עלייה ברמת האשלגן והזרחן וירידה ברמת הסידן, וכן עלייה בחומציות הדם. אנמיה (ירידה בהמוגלובין) עלולה להיגרם כתוצאה מעלייה בנפח הדם על רקע צבירה של נוזלים וירידה בייצור הורמון האריתרופואטין. אריתרופואטין הוא הורמון המיוצר על ידי הכליה ומעודד ייצור כדוריות דם אדומות בלשד העצם. הדלקת בכליה פוגעת בייצורו של הורמון זה. בבדיקת השתן ניתן למצוא כדוריות דם אדומות וחלבון.
הגורמים למחלה מגוונים. גלומרולונפריטיס יכולה להיות מחלה ראשונית או חלק ממחלה רב-מערכתית. אחת הצורות הנפוצות ביותר של גלומרולונפריטיס בילדים מתפתחת בעקבות זיהום מחיידק הסטרפטוקוקוס בגרון או בעור. גלומרולונפריטיס, עלולה להופיע גם לאחר זיהומים מגורמים אחרים, הן נגיפיים והן חיידקיים. הפגיעה בכליה אינה נגרמת באופן ישיר על ידי הגורם הזיהומי ולכן הטיפול באמצעות אנטיביוטיקה אינו יעיל. הדלקת נגרמת על ידי ערעור הפעילות של המערכת החיסונית, כך שתאי הדלקת והחומרים המופרשים מהם פוגעים בפקעית הכליה.
גלומרולונפריטיס עלולה להופיע במהלך מחלות אוטואימוניות שבהן משתבשת פעילות המערכת החיסונית הגורמת לפגיעה באיברי הגוף השונים, והכליה בכללם.
דוגמאות לסוג זה של מחלות, הן: זאבת אדמנתית מערכתית, דלקות כלי דם (ואסקוליטיס), כגון מחלת וגנר, הנוך-שנליין פורפורה, פוליאנגיאיטיס, מחלת גודפסצ'ר. לגלומרולונפריטיס יש גם צורות שהן תורשתיות ונדירות, כמו מחלת אלפורט. לעיתים לא ניתן למצוא גורם למחלה.
ד"ר עירית קראוזה
גלומרולונפריטיס בילדים תסמינים
אבחון ובדיקות
סיבוכים אפשריים
טיפולים ותרופות
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בן 25. עשיתי בדיקת שתן והנה התוצאות שהתקבלו: שתן - כללי: PH 7 Nitrit (U) NEGATIVE Ketone (U) NEGATIVE Glucose (U) NORMAL Urobilinogen (U) NORMAL Bilirubin (U) NEGATIVE Protein (U) NEGATIVE Leucocytes (U) NEGATIVE Erythrocytes (U) NEGAT
שאלה: אישה כבת 60 סובלת כמה חודשים מחיידק הקולי. היא קיבלה כבר כמה תרופות, ביניהן זינט, בכל מיני כמויות, אך החיידק לא רוצה להיפרד מהגוף או להירדם. היא שותה מים ומייד רצה לשירותים. כל הרופאים שהיתה אצלם נותנים לה את אותם כדורים וכלום לא משתנה. מה עוד אפשר
שאלה: נערה בת 17 סובלת מתכיפות במתן שתן, אולם ללא צמא מוגבר. בדיקות הדם היו תקינות לרבות רמת הגלוקוז. בדיקת שתן היתה תקינה למעט פרוטאינים. הערך שלהם הוא 70. אין נוכחות דם בשתן. האם יש לחשוש למחלה כלייתית?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
ביופסיית כליה
-
בדיקת שתן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול תרופתי
מחלות קשורות
-
מחלת פרטס
-
מחלות חומצות אורגניות
-
אנטרוביוס ורמיקולריס
-
אנקופרזיס
-
קרניוסינוסטוזיס