המומחים של Infomed מסבירים:
אלרגיה לגלוטן הינה בעיה במערכת העיכול אשר הגורם לו הוא צריכה של חומר בשם גלוטן, אותו נמצא במזונות המכילים חיטה, שעורה ושיפון, כגון פסטה, לחם ועוגות, הסובלים מרגישות לגלוטן נאלצים להתמודד עם מצב בו המערכת החיסונית של המעי הדק נכנסת לפעולה וגורמת לנזק לדפנות המעי. בכך היא מביאה לחוסר יכולת של המעי הדק לספוג רכיבים תזונתיים הכרחיים.
הספיגה הירודה גורמת למחסור בוויטמינים חיוניים, המונעים ממערכות ואיברים חיוניים של הגוף את מרכיבי המזון להם הם זקוקים לצורך תפקודם התקין. חסכים אלה עלולים לגרום למחלות נוספות ואפילו לעיכוב בגדילה אצל ילדים.
כיום אין טיפול שיכול להביא להחלמה מהמצב, אולם ניתן לשלוט באלרגיה באמצעות התאמות ושינויים בתזונה.
רגישות לגלוטן תסמינים
סיבוכים אפשריים
טיפולים ותרופות
רופאים בתחום
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת אלרגיה
מחלות קשורות
-
הפטיטיס A, B, C, D, E
-
קלקול קיבה, גסטרואנטריטיס
-
עצירות
-
פרבוטלה
-
פיום הקיבה