גורמים: תת-פעילות של בלוטת יותרת התריס, תנגודת לפעילות הורמון בלוטת יותרת התריס, חוסר במגנזיום, רככת, טיפול במשתנים, עודף זרחן בדם, שלשול קשה.
ביילודים ייגרמו: פגות, סוכרת אימהית, תשניק היילוד - היפוקלצמיה ביומיים הראשונים לחיים, בנוסף על תת-פעילות של בלוטת יותרת התריס ועודף פעילות של הבלוטה אצל האם.
תזונה עשירה בזרחן (חלב רגיל ללא מיהול) עלולה לגרום להיפוקלצמיה בחודש הראשון לחיים.
ההסתמנות הקלינית: נקבעת בהתאם לריכוזים המוחלטים של סידן ולקצב התפתחות ההיפוקלצמיה. הסף להופעת סימנים ותסמינים תלוי במשתנים נוספים, כמו מידת חומציות הדם וריכוזי האשלגן והזרחן בדם.
ד"ר אלי הרשקוביץ
-
תת-סידן הדם (היפוקלצמיה) בילדים תסמינים
-
אבחון ובדיקות
-
טיפולים ותרופות
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: האם כאשר כתוב בערכים התזונתיים "200 מ"ג סידן" במוצר חלב או בטחינה וכו, זה אומר שנספגת בגופי הכמות המצויינת? אם לא, כמה כן נספג? האם "מולטי ויטמין ומינרל" הוא חיוני? והאם כל הערכים שרשומים בו נספגים בגופי? אם לא, איך אני יכו
-
שאלה: אני בן 60. יש לי זפק ענק, וההמלצה היא לנתחו. ידוע לי שבמהלך הניתוח יכולה להיות פגיעה בבלוטות הפאראתירואיד. אם ניקח את המקרה הקיצוני שבו כל הבלוטות האלו ייכרתו, מה המשמעות עבורי לעתיד?
-
שאלה: לאחרונה אני שומעת תשדירים ברדיו על תרופה לסובלים מאוסטאופורוזיס הנלקחת פעם בשנה במקום התרופות שנוטלים כל שבוע. איזו תרופה זו והאם היא מתאימה לכל הסובלים מהמחלה?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
- סידן בדם
-
מחלות קשורות
- מחלות אגירת גליקוגן
- נגיף רוטה
- מיאזיס
- לוקמיה
- התכווצות שרירים
מאמרים בנושא תת-סידן הדם (היפוקלצמיה) בילדים
איגוד רופאי הילדים ומשרד הבריאות מאמינים שכן. מסמך שפרסמה וועדה משותפת מפרסם הנחיות רשמיות לתזונת תינוקות במשפחות ... לכתבה המלאה