טנטון (Tinnitus) פרושו רעשים באוזניים המחולק לשני סוגים - טנטון אובייקטיבי וטנטון סובייקטיבי.
טנטון אובייקטיבי הוא טנטון בו המטפל יכול לשמוע את הרעש שהמטופל מתלונן עליו. תחושת הטינטון תהיה לעיתים בקצב של פעימות הלב או שתשמע כנקישות קצביות. הסיבות להתפתחות של טנטון זה יכולות להיות הסתיידות דפנות כלי הדם בסביבת האוזן, גידולים עם כלי דם רבים או מיפרצות כלי הדם. סיבה אחרת היא התכווצויות של שרירי החך.
טנטון סובייקטיבי נקרא כל בשל התחושה הסובייקטיבית, הנשמעת רק ללוקה בה ולא ניתנת לקליטה או לאיתור בבדיקות השונות. הרעש מתואר כהמיית גלי ים, רעש צרצרים, קיטור משתחרר, שריקה ועוד. הרעש יכול להיות קבוע או להופיע לסירוגין, באחת משתי האוזניים, בשתיהן או בראש.
בחלק מהמקרים תחושת הרעש מתגברת בסביבה שקטה ונעלמת בסביבה רועשת, לתופעה זו קוראים מיסוך. מקור הרעש, גם כאשר הוא נשמע בראש, יהיה לרוב באוזן הפנימית וקשור לפעילות תאי השיער החיצוניים. לפעמים יש מעורבות של שרירי צוואר ומפרק הלסת.
הסיבה השכיחה ביותר להופעת טנטון סובייקטיבי היא חשיפה לרעש בעוצמה מזיקה. סיבות אחרות יכולות להיות גידולים במוח, ליקויים באוזן הפנימית כמו מחלת מנייר, פתולוגיות באוזן התיכונה כמו מחלת אוטוסקלרוזיס, ואף שעווה באוזן החיצונית. רמת הרעש הנשמעת היא בדציבלים ספורים מעל סף השמיעה ומופיעה בדרך כלל בתדירויות הגבוהות. כאשר הסיבה לתחושת הטנטון היא חשיפה לרעש, היא תהיה מלווה תמיד בליקוי בשמיעה. כאמור, בחלק הגדול של המקרים תחושת הטנטון נבלעת ברעשי היומיום ואיננה מפריעה למהלך החיים, במיעוט המקרים הסבל הוא עז ומלווה בהשפעה נפשית קשה.
fizkes | Shutterstock
נכתב על-ידי ד"ר משה חיימוף, מנהל מרפאת סחרחורת וטינטון, ביה"ח השרון
טיפולים ותרופות
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בת 65. לאחרונה עקרו לי שן טוחנת. ההחלמה מהעקירה ארכה מעל שבועיים, אשר בסופם התחיל צפצוף באוזן באותו צד, טנטון. האם יש טיפול? בבדיקת שמיעה שעברתי היתה התוצאה טובה, רק באוזן אחת לא שמעתי את הצלילים הכי גבוהים.
שאלה: אבקש לקבל יותר פרטים על מחלת "מנייר" והטיפול ב"כפתור", והיכן אפשר לעשות זאת?
שאלה: עקב התקף vertigo קיבלתי מהרופא את התרופה agiserc. כמה זמן אפשר לקחת את התרופה? אני לוקחת כעת 3 כדורים ליום על פי הוראת הרופא.
שאלה: בני צריך לעבור ניתוח tympanoplasty (סגירת נקב באוזן). ברצוני לקבל פרטים על מהלך הניתוח ועל אפשרויות ריפוי ללא ניתוח. כמו כן, האם אפשר לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית? בני בן 11.5. ברצוני לדעת מהם הסיכונים הכרוכים בהניתוח.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת שמיעה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול TRT לטינטון
-
טיפול תרופתי
מחלות קשורות
-
סרטן מיתרי הקול והגרון
-
סטייה של מחיצת האף
-
ורטיגו - מהי התופעה ומה גורם לה?
-
יובש בפה
-
חזרת
מאמרים בנושא טינטון (טיניטוס) אוזן פנימית


כבר נכתב על וירוס הקורונה שהוא עלול לגרום לנזק מוחי, אלא שעכשיו חוקרים מצאו כי ייתכן ופגיעה זו עומדת מאחורי דיווחים... לכתבה המלאה


האם רק האדם הסובל מטנטון ישמע את הרעש המטריד; מהם הגורמים להופעתו; מי נמצא בסיכון להתפתחות הבעיה והאם קיימים טיפולי... לכתבה המלאה