דלג לתוכן

רגישות ללקטוז

אי סבילות ללקטוז , אלרגיה לחלב | Lactose Intolerance
ד"ר אילנה דריאל ד"ר אילנה דריאל מחלות דרכי העיכול, אלרגיה ורגישות למזון בעלת דוקטורט לביוכימיה ומדעי התזונה קראו עליי עוד
המומחים של Infomed מסבירים:

רגישות ללקטוז, או אי סבילות ללקטוז, היא מצב בו הגוף לא מסוגל לעכל את סוכר החלב בשם לקטוז, סוכר טבעי אשר נמצא בחלב ומצרי חלב למיניהם.

כאשר לקטוז עובר דרך המעי הגס, בלא שעבר כראוי את תהליך העיכול, הוא עלול לגרום להופעתן של תופעות לוואי בלתי נעימות כגון: גזים, כאבי בטן ותחושת נפיחות בבטן. ישנם בני אדם שיש להם רגישות ללקטוז שאינם מסוגלים לצרוך כלל מוצרי חלב, בעוד שאחרים יכולים לאכול ולשתות כמויות קטנות של מוצרי חלב בלא בעיות מיוחדות.

רגישות ללקטוז נפוצה מאוד בקרב בני אדם מבוגרים. הרגישות ללקטוז נפוצה יותר אצל אמריקנים בעלי עור כהה, ואצל בני אדם ממוצא אסיאתי, אפריקני ובני אדם שמוצאם מאמריקה הדרומית, מאשר אצל בני אדם ממוצא אירופאי.

אחד האתגרים העומדים בפני בני אדם אשר יש להם רגישות לחלב הוא כיצד לתכנן את התזונה שלהם מבלי לגרום לעצמם תופעות לוואי בלתי נעימות, ובו בזמן לצרוך כמות מספקת של סידן בדם בכדי לשמור על בריאות וחוזק העצמות.

צילום: Shutterstock
  • רגישות ללקטוז תסמינים

     

    התסמינים אשר מצביעים על רגישות לחלביכולים לנוע מהיותם קלים מאוד ועד לחמורים, תלוי בכמות אנזים הלקטאז שגופך מייצר. התסמינים מתחילים להופיע בדרך כלל כ- 30 דקות עד שעתיים לאחר שאכלת או שתית מוצרי חלב. 

    במידה ואתה סובל מרגישות ללקטוז (מאלרגיה לחלב), התסמינים יכולים לכלול בין השאר:

    - תחושת נפיחות בבטן.

    - כאבי בטן או עוויות.

    - קולות גרגור או קרקור בקיבה.

    - גזים.

    - צואה דלילה או שלשול. 

    - הקאות.

    חלק מבני האדם אשר סובלים מגזים, כאבי בטן, תחושת נפיחות בבטן או שלשולים עלולים לחשוד כי הם סובלים מתופעה של רגישות ללקטוז (אלרגיה ללקטוז). הדרך הטובה ביותר לוודא זאת היא להימנע לפרק זמן מסוים מצריכת מוצרי חלב, ולבחון האם התסמינים הללו נעלמים. במידה והם אכן נעלמים, יש לנסות ולצרוך כמויות קטנות של מוצרי חלב ולבחון האם התסמינים חוזרים.

    במידה וקרה פעם שחשת שלא בטוב לאחר שתיית כוס חלב, סביר להניח כי הבעיה לא טמונה ברגישות שלך ללקטוז. אולם במידה ואתה חש שלא בטוב בכל פעם שאתה שותה חלב, אוכל גלידה, או מוצרי חלב אחרים, סביר להניח שאתה אכן סובל מרגישות ללקטוז.לעיתים בני אדם אשר מעולם לא סבלו מתופעות לוואי כאשר צרכו מוצרי חלב, יכולים לפתח לפתע רגישות ללקטוז. תרחיש זה נפוץ יותר ככל שאתה מתבגר. במידה ואתה חושד כי אתה סובל מתופעה של רגישות ללקטוז, פנה רופא המטפל בך. הרופא יוכל לוודא האם התסמינים שלך נובעים מעובדת היותך רגיש ללקטוז, או כתוצאה מגורמים אחרים.

רופאים בתחום

שיאצו
עדי בוסקילה
4.9
( 9 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
קראו עליי עוד
עיניים
ד"ר תמר פדות קלויזמן
4.9
( 50 חוות דעת )
"תמר רופאה מצויינת ומקצועית ומעניקה ביטחון למטופל שנמצא בידיים טובות."
קראו עליי עוד
רפואה סינית
ד"ר רענן הרץ M.D
5.0
( 33 חוות דעת )
"רענן מטפל בי ובילדי כבר שנים רבות במקצועיות ובמסירות. ממליץ מאוד לפנות אליו לטיפול."
קראו עליי עוד

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

מאמרים בנושא רגישות ללקטוז

גבינת פטה טבעונית: 8 מתכונים טבעונים וטעימים לשבועות
גבינת פטה טבעונית: 8 מתכונים טבעונים וטעימים לשבועות
גלי שלם, מערכת אינפומד מאת: גלי שלם, מערכת אינפומד 06/06/2016

בין אם אתם רגישים ללקטוז או פשוט מעדיפים תזונה טבעונית, אין שום סיבה שלא תוכלו להנות ממטעמי חג הביכורים. הנה 8 מתכו... לכתבה המלאה

אי סבילות ללקטוז: פחות גלידות יותר גבינות קשות
אי סבילות ללקטוז: פחות גלידות יותר גבינות קשות
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 04/06/2019

מתים על עוגות גבינה ופשטידות אבל אחרי זה סובלים שעות בשירותים? ייתכן שאתם סובלים מאי סבילות ללקטוז. מה זה בדיוק, למ... לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו