מחלת הנסן נקראה בעבר צרעת בשל קישור מוטעה בינה לבין הצרעת המקראית. כינויה ע"ש ד"ר הנסן, היא על שם הרופא הנורווגי שגילה בשנת 1873 את החיידק המחולל.
צרעת, או מחלת הנסן, היא מחלה זיהומית כרונית הנגרמת על ידי חיידק מִיקְוֹבַּקטֶריוּם לֶפְּרָה. המחלה פוגעת בעיקר בעור, בעיניים ובעצבים ההיקפיים, והיא ניתנת לטיפול ולריפוי מלא באמצעות תרופות. המחלה מדבקת ועוברת מאדם לאדם על ידי שאיפת טיפות רסס שמקורן במערכת הנשימה העליונה של חולה, בעקבות עיטוש או שיעול. לא ניתן להתחסן נגד המחלה והיא עלולה להתפתח בכל גיל, בזכרים ובנקבות.
ל-95% מהאוכלוסייה עמידות טבעית כנגד המחלה באמצעות תגובה חיסונית יעילה המחסלת את החיידקים ומונעת את התפתחותה למרות מגע עם חולים פעילים ובלתי מטופלים.
ההערכה היא שיש כיום בעולם כ-12-10 מיליון איש הלוקים במחלה או בתוצאותיה. על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, 91% מהחולים מרוכזים בארצות אנדמיות במזרח אסיה, מזרח אפריקה ואמריקה הלטינית. לפי נתונים אלה, בשנת 2003 נתגלו למעלה מ-500,000 מקרים חדשים. בישראל רשומים כ-200 מטופלים וכמו באירופה ובארצות הברית מתגלים מדי שנה חולים חדשים, רובם מהגרים או תיירים מארצות אנדמיות.
-
צרעת תסמינים
-
סיבות וגורמי סיכון
-
אבחון ובדיקות
-
סיבוכים אפשריים
-
טיפולים ותרופות
-
מניעה
רופאים בתחום
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
תרופות קשורות
-
תלידומיד
-
דפסון
-
ריפאמפיצין
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת החומר הגנטי באמצעות פולימראז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול תרופתי
-
מחלות קשורות
-
אל-הכר
-
עכברת, לפטוספירוזיס
-
נגיפי אנטרו
-
גליומה
-
המנגיומה