צורת ההעברה התורשתית יכולה להיות שולטנית (דומיננטית) כאשר אחד ההורים חולה במחלה, נסתרת (רציסיבית) כששני ההורים בריאים אך נושאים את הגן הפגום, או קשורה למין כאשר האם הבריאה מעבירה את המחלה והבנים הם החולים. למחצית מהחולים לערך אין סיפור משפחתי כלשהו, וחלקם מבטאים מוטציה (פגם) חדשה.
שכיחות המחלה בארץ גבוהה יחסית והיא מוערכת בחולה אחד על כל 2000 תושבים.
אין ריפוי למחלה בשלב זה. מאז תחילת המאה ה-20 נעשו עשרות ניסיונות כושלים לטיפול במחלה, החל מהשתלת שיליה (Placenta) לארובת העין שבוצעה על ידי פרופ' פילטוב (Filatov) באודסה שברוסיה, וכלה בשורה של טיפולים שיעילותם טרם הוכחה ועם זאת הם עלולים לגרום נזק, המתבצעים כיום ברוסיה, בקובה, בעיראק ובמקומות נוספים.
לעומתם, לשלושה סוגי טיפולים יש ביסוס מדעי:
1. טיפול באמצעות התרופה Acetazolamide (Diamox, Uramox) במינון נמוך, במקרים מסוימים של פגיעה בחדות הראייה בגלל פגם במקולה (מרכז הרשתית);
2. טיפול באמצעות ויטמין A (Vitamin A, Palmitate) במינון נמוך. על פי מחקר אחד נרחב, מצליח ויטמין A לעכב את ההחמרה בשדות הראייה אצל חלק מהחולים;
3. ניתוח ירוד במקרים מסוימים.
מובן שרק רופא עיניים מומחה מורשה להחליט על מתן הטיפולים האלה. הם אינם מתאימים לכל החולים.
פרופ' ש' מרין-
רטיניטיס פיגמנטוזה תסמינים
-
טיפולים ותרופות
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בת 54. לפני כחודש עברתי ניתוח ויטרקטומי בגלל חור מקולרי עם הזרקת סיליקון. אני לוקחת טיפות מקסיטרול, 3 פעמים ביום. מדוע האישון בעין המנותחת מוגדל (בגודל כפול מהעין הבריאה)? אם הכל תקין, מה המועד הקרוב ביותר להוצאת הסיליקון?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
- רישום חשמלי של ניד העין
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- טיפול תרופתי
-
מחלות קשורות
- עיוותים בגפיים התחתונים
- מפרצת באבי העורקים
- סינוסיטיס
- עווית כלייתית
- דלקת עיניים