שאלה: בעייתי מורכבת מכמה פגיעות הנובעות מפעילות ספורטיבית. יש לי דלקת בגיד אכילס (הופיעה לפני 3 שנים לאחר אימון טאיצ'י במשך שנתיים), "מרפק טניס" ו- "מרפק גולף" בשתי הזרועות (הופיע לפני 5 שנים כתוצאה מאימון בחדר כושר למשך חודש בלבד ואני מניח שגם עקב שכיבות
תשובה: קרוב לוודאי שאתה בחור חזק, ויש חוסר התאמה בין הכוח והעוצמה שאתה מפעיל בשרירים ובין הגמישות של הגידים והרצועות שלך. לכן אתה גורם לעומס רב על רקמות החיבור בין השרירים לעצמות וגורם לדלקות כרוניות. קודם כל, כשאתה מתחיל טיפול, רד בעוצמה ובתדירות והישאר בעוצמה בינונית, אחרת תחזור לדלקת אקטיבית. נסה שימוש ארוך טווח במשך חודשים ברצועות אלסטיות (רצועות המולבשות על האמה ומקלות על העומס בין השריר לבין נקודת הדלקת) לשרירי אמה, גם לא בזמן ספורט. שן איתן, ואם עדיין יש כאבים – קבל זריקת קורטיזון אצל אורתופד כדי לרפא את הדלקת ולהמשיך בעצותי הקודמות. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: כיצד מאובחן מרפק טניס?
תשובה:
מרפק טניס אינו ניתן לאבחון באמצעות בדיקות דם ורק לעתים נדירות באמצעות צילומי רנטגן. במקום אלה, מצב זה מאובחן באמצעות תיאור הכאב שאתם מספקים לרופאיכם וממצאים מסוימים מן הבדיקה הרפואית.
מאחר שבעיות רבות אחרות יכולות לגרום לכאב סביב המרפק, חשוב שתיבדקו על ידי רופא כדי להגיע לאבחון הנכון. לאחר מכן יוכל הרופא לרשום את הטיפול הנאות.
מרפק טניס מטופל לרוב בהצלחה באמצעות תרופות ורק לעתים נדירות דורש התערבות ניתוחית.
סוג הטיפול הנרשם למרפק טניס תלוי במספר גורמים, ביניהם גיל, סוגי תרופות אחרים שאתם צורכים, בריאות כללית, היסטוריה רפואית וחומרת הכאב. מטרות הטיפול הם להפחית את הכאב או הדלקת, לקדם החלמה ולהפחית את הלחץ על המרפק הפגוע.
לפתיחה בעמוד חדש >שאלה: איך להפחית את הלחץ והנזק למרפק טניס?
תשובה:
על מנת להפחית את הלחץ המתמשך והנזק למרפק טניס, נקטו בצעדים הבאים:
שאלה: מי לוקה במרפק טניס?
תשובה:
מרפק טניס פוגע באחוז עד שלושה אחוז מכלל האוכלוסיה ובעד מ-50% משחקני הטניס במהלך הקריירה. פחות מחמישה אחוז מכלל אבחוני מרפק הטניס מקושרים למשחק הטניס עצמו.
מרפק טניס פוגע בגברים יותר מאשר בנשים. בוא פוגע לרוב באנשים בני 30 עד 50, על אף שאנשים בכל גיל עלולים להיפגע מן התסמונת.
על אף שמרפק הטניס פוגע בשחקני טניס בשיעורים גבוהים, הוא פוגע גם בספורטאים אחרים ובאנשים העוסקים לצורכי עבודה או פנאי בפעילויות הדורשות תנועות חוזרות של הזרוע, המרפק ופרק כף היד. בין הדוגמאות לכך נכללים שחקני גולף, שחקני בייסבול, שחקני כדורת, גננים ואדריכלי נוף, מנקי בתים או משרדים (זאת בשל תנועות שאיבת האבק, הטאטוא והשטיפה), נגרים, מכונאים ועובדי פס ייצור.
לפתיחה בעמוד חדש >PRP או פלזמה עשירה בטסיות דם מהווה טיפול יעיל ובטוח בתחומי רפואה שונים. בתחום האורתופדיה, הזרקות PRP מיועדות לטיפול... לכתבה המלאה
הסיבות העיקריות לכאב במרפק - פרט לפגיעות וחבלות - הן בורסיטיס (דלקת האמתחת) ומרפק טניסאים. לכתבה המלאה