"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
"קיבלתי את כל מה שיכולתי לבקש ואני אומרת את זה למרות שעדיין לא התגבשה הצורה הסופית. כבר ניתן לראות את התוצאה המדהימה! מבחינת מקצועיות - עבודה מצויינת ללא רבב. לא מעט אנשים החמיאו לי וביקשו לדעת היכן ביצעתי את הניתוח כולל רופא המשפחה שלי:) מבחינת הגישה, המענה והטיפול - זכיתי לחויה מעולה! דר' מורבניק מאוד קשוב, ענה לכל השאלות וסיפק מידע והכל בשקט ובנועם מה שהוריד ממני כל תחושת חרדה והגביר בי תחושת בטחון ברופא ובתהליך. היה זמין ונתן לי מענה גם דרך הטלפון עד הגעתי לביקורת. אני חייבת להודות שהגעתי לכללית אסתטיקה עם ספק מסוים כשבאמתחתי המלצות למספר רופאים שמחזיקים באתרים מרשימים אבל לאחר פגישות עם דר מורבניק וענת המתאמת (המקסימה, המקצועית והדואגת) שלו האינטואיציה הנחתה אותי שמצאתי:) ואכן - אני לא חושבת שיכולתי "ליפול" לידיים טובות יותר. שגרירים מעולים לכללית אסתטיקה🙏"
שאלה: ברצוני לדעת מהיא מחלת von willebrand יש לי ילד בן 6 שחולה ורציתי לקבל פרטים על המחלה .
תשובה: מחלת von Willebrand היא מחלה תורשתית, בה יש פגיעה בתפקוד הטסיות ונטייה לדמם. באנשים שחולים במחלה חסר חלבון שנקרא פקטור von Willebrand שעוזר לטסיות להיצמד זו לזו וליצור צבר טסיות, בתגובה לפגיעה בדפנות כלי הדם - שלב חשוב ביצירת קריש דם. כאשר הוא חסר, קרישת הדם נפגעת, ויש דימום מוגבר מחתכים ופציעות. המחלה שכיחה בשיעור דומה בקרב גברים ונשים, ומופיעה ב 1 - 2% מהאוכלוסיה. ההתבטאות שונה מחולה לחולה, וקיימת צורה קלה, בינונית וקשה של המחלה. התסמינים הם: נטייה לדימום מפצעים וחתכים, דימום מהאף, ודימום בניתוחים ובטיפולי שיניים מסוימים. בנשים ייתכן גם מחזור חודשי ארוך וכבד. המחלה מאובחנת ע"י רופא המטולוג על פי בדיקה ותשאול, מדידת זמן דימום - שהוא הזמן שלוקח לדם להיקרש לאחר ביצוע חתך קטן באמה, ומדידת רמת הפקטור בדם. הטיפול במחלה כולל הורמון בשם דזמופרסין (DDAVP) בזריקה או בתרסיס לאף. הורמון זה מעלה את רמת הפקטור בדם. כהכנה לניתוח, או כשאין תגובה לדזמופרסין, ניתן לתת עירויים של הפקטור עצמו או של פלסמה המכילה את הפקטור. יש להימנע מחבלות, בעיקר בקרב ילדים שיש להם את המחלה. אין לקחת תרופות ממשפחת אספירין כי הן עשויות להחריף את הדימום. למידע נוסף: http://www.hemophilia.org/bdi/bdi_types3.htm