שמות מסחריים
אמלודיפין הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות נורווסק, אמלו ואמלודיפין טבע - מרחיב כלי דם ממשפחת חוסמי תעלות סידן מסוג דהידרופירידינים.
מיועדת למבוגרים או לילדים ומתבגרים בגיל 6-17.
יעיל לטיפול ב:
אמלודיפין משמש לטיפול בלחץ דם גבוה, בתעוקת חזה כרונית יציבה ובתעוקת חזה ואזוספסטית על שם פרינצמטל (כאבים בחזה המופיעים במנוחה, נגרמים עקב התכווצויות העורקים הכליליים ולא טרשת עורקים).
הנחיות חשובות:
הרופא ימליץ על מעקב תקופתי שכולל בדיקות לחץ דם, א.ק.ג. וקצב לב.
בזמן הטיפול באמלודיפין (אמלו, נורווסק) יש להימנע מלשתות מיץ אשכוליות או לאכול אשכוליות.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש באמלודיפין (נורווסק, אמלו) במקרים הבאים:
- רגישות לאמלודיפין או לתרופות חוסמות תעלות סידן אחרות ממשפחת הדהידרופירידינים או רגישות למרכיבים נוספים בתרופה. יכול להתבטא בגרד, אודם העור, או קושי נשימתי.
- אם לחץ הדם שלכם נמוך מאד.
- אם אובחנה אצלכם היצרות של המסתם האורטלי בלב (אאורטיק סטנוזיס).
- אם פיתחתם אי ספיקת לב לאחר ארוע לבבי או שאתם סובלים משוק קרדיוגני, שפוגעים ביכולת הלב לספק את הדם לאיברים ורקמות בגוף.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: האם תיתכן פטריה שמופיעה ונעלמת על הלשון? חלקים בלשון שלי, מן החלק האחורי עד האמצע, מתכסים בחיפוי אפור-צהבהב במצבי יובש. הפה שלי מגיע כל הזמן למצבי יובש, חרף שתיה מרובה, כי אני עובד במוקד טלפוני. צחצוח מצליח להעלים את רב החיפוי (שמשאיר מעין צלקת היכן שהיה), והוא לא מופיע כאשר אני לא עובד וכשאני שותה כראוי. האם זו פטריה? אינני חש שום סוג של תחושה בעקבות המצב.
שאלה: אני בן 77. עברתי ניתוח בשיטה לפרוסקופית להוצאת אבנים מהכליות ודרכי השתן, אשר במהלכו הותקן סטנט מהכליה עד כיס השתן. הוזמנתי לאורולוג בקופת חולים להוצאת הסטנט בחדר הטיפולים. האם התהליך מתבצע עם הרדמה או זריקת טשטוש? לעיתים ניתנת זריקת טשטוש. עדיף לשאול את הרופא המטפל כיצד הוא נוהג. לא סביר שתעבור הרדמה כללית. בברכה ד"ר נחום ורבין
שאלה: אני מעוניינת להשתתף במחקר אקדמי כלשהו (כ"עמית מחקר"), הקשור באורתופדיה / פיזיותרפיה / או כל נושא אחר הנוגע לשיאצו - אפילו כמקור השוואה או כקבוצת ניסוי.למי עליי לפנות, היכן לשאול וכו'.
שאלה: אני בת 26 ולפני כמה חודשים התחלתי לרוץ בחדר כושר. לאחר פרק זמן קצר הופיע לי כאב חד ופתאומי בברך שמאל באיזור הפיקה בצד הלטרלי ולעיתים ממש סביב הפיקה. הכאב מנע ממני לרדת במדרגות וגרם קשיים בהליכה,כל שכן בפעילות גופנית. אורתופד נתן לי סלקוקס, ולאחר כמה בדיקות גופניות קבע שמדובר בשחיקה של הסחוס. צילום הראה שאין הבדל ממשי בין הברכיים. לאחר מנוחה של כמה שבועות נעלמו הכאבים לחלוטין, אך שבו והופיעו לאחר כל ניסיון נוסף לפעילות גופנית - גם לאחר הליכה מתונה של חצי שעה בפארק.רופא נוסף בדק אותי כשהייתי ללא כאבים ואמר שלא בטוח שזו שחיקה וכי עלי לחזק את השריר הארבע ראשי ולהשתמש במדרסים (עקב כפות רגלים שטוחות). צילום רנטגן תקין. - האם הסימפטומים נראים כמו שחיקת סחוס? - כיצד ניתן לטפל, והאם יש פעילות גופנית אירובית שמותר לעשות במצב זה ושאינה מעמיסה על הברכיים? מאוד חסרה לי הפעילות הגופנית שהייתי רגילה אליה.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
אקו לב
-
בדיקת א.ק.ג
-
בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
-
אפלרנון
-
ניטרוגליצרין (גליצריל טריניטראט)
-
רוזובסטטין (קרסטור, סטטור)
-
רמיפריל (טריטייס, רמיטנס)
-
אילופרוסט