שמות מסחריים
אמוקסיצילין וחומצה קלאוולאנית הם חומרים פעילים הנמצא בתרופות אוגמנטין ואמוקסיקלב - אנטיביוטיקה מסוג פניצילין חצי סינתטי בשילוב עם חומר שמונע מהחיידקים לפרק את האנטיביוטיקה.
צירוף שני החומרים מאפשר לטפל במגוון זיהומים הנגרמים על ידי חיידקים שרגישים לתרופה גם אם הם פיתחו עמידות לפניצילין.
יעיל לטיפול ב:
אמוקסיצילין בשילוב חומצה קלאוולאנית (אוגמנטין, אמוקסיקלב) מיועדים בעיקר לטיפול בדלקת גרון, דלקת אוזניים, סינוסיטיס, דלקת ריאות וזיהומים בעור או במערכת השתן.
הנחיות חשובות:
יש להקפיד על נטילת האנטיביוטיקה בזמן ולסיים את כל הטיפול על פי הנחיות הרופא, גם אם כל התסמינים עברו ואתם מרגישים טוב. אי השלמת הטיפול עלולה לגרום לחזרת הזיהום.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש באמוקסיצילין עם חומצה קלאוולאנית (אוגמנטין, אמוקסיקלב) במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים של התרופה.
- אלרגיה או רגישות לחומרים אנטיביוטיים אחרים מקבוצות הפניצילינים והצפלוספורינים.
- אין לתת תרופות המכילות אמוקסיצילין, כדוגמת אוגמנטין או אמוקסיקלב, לתינוקות שאימהותיהם רגישות לפניצילין.
- אם אתם חולים במחלת הנשיקה EBV (מונונוקלאוזיס).
- אם סבלתם מבעיות בתפקוד כבד כתוצאה משימוש באוגמנטין או פניצילין בעבר.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: לילד בן 4 יש יבלות מסביב לעין הנגרמות על ידי הנגיף מולוסקום. כמות היבלות גדלה עם הזמן, והבנתי מרופא עור כי ניתן להוריד אותן באמצעות מכשיר כלשהו, ושזה הליך כואב מאוד. האם יש שיטות אחרות, טבעיות או בלייזר? העניין אינו עלות כספית, אלא מניעת כאב לילד.
שאלה: באיזה גיל ניתן לאבחן בוודאות מחלת נפש? בני מקבל היום, כשהוא בן 14, גם ריספרדל 1 מ"ג ליום וגם פריזמה 20 מ"ג ליום, וכן ריטלין 40 מ"ג ליום. בבית מרקחת תמיד יש אזהרה חמורה על תרופות אלו. מדוע? האם ילד יכול להיגמל מתרופות אלו מתישהו? מה עם ההתמכרות לכדור?
שאלה: בבדיקת אולטרסאונד וביופסיית שד התקבלה תשובה : lactating breast tissue אבקש לדעת פירוש ממצאי הבדיקה ? (יש לציין כי אני בחודש התשיעי להריון).
שאלה: אני בן 35. יש לי היצרות בשופכה הפנו-בולברית. הבנתי שאפשר לטפל בזה על ידי הרחבות או על ידי ניתוח בהרדמה מלאה, ושאז חותכים את המקום המוצר. האם נכון שלשני הפתרונות האלה יש אותם סיכויי הצלחה? לפי הבנתי, אם חותכים את המקום המוצר בעזרת סכין, מעצם הפעולה המקום מצטלק וגורם להיצרות נוספת לאחר מכן. מה הפתרון הכי יעיל שיש היום לרפואה לבעיה זו? מובן מאליו שנחוצה בדיקת אורולוג לקביעת סיבת ההיצרות בשופכה וחומרתה, ולפי ממצאים אלה להמליץ על הטיפול. בהיצרויות שפירות ניתן לבצע בשלב ראשון הרחבה עם בלון והשארת צנתר, סטנט, לתקופה של כמה שבועות על מנת למנוע היצרות חוזרת. אם טיפול זה לא מצליח, ניתן לבצע ניתוח להרחבת המעבר בצינור השתן, וגם אחריו מקובל להשאיר צנתר. ניתוחים נרחבים לשחזור השופכה מבוצעים בכמה מרכזים רפואיים בעולם לפי אינדיקציות ברורות. ד"ר נחום ורבין