שאלה: אני סובלת מפיסורה כרונית ומטופלת כעת בניפדיפין. קראתי כי חשוב לשמור על צואה רכה, ושניתן לעשות זאת באמצעות תפריט הכולל סיבים רבים. מה מומלץ לאכול בתקופת טיפול כזה? איך שומרים על צואה רכה לאורך זמן?
שאלה: אני בן 48, עוסק בפעילות גופנית, ללא עודף משקל, מקפיד על דיאטה שהומלצה על ידי תזונאית ונוטל אומגה 3. בתוצאות בדיקותי יש כמה ערכים הגבוהים מהנורמה: כולסטרול 217 כולסטרול LDL 134.9 טריגליצרידים 175 GGT 105 מה ההשלכות של אכילת שוקולד נטול סוכר, עם ממתיק מלאכותי, על רמת הטריגליצרידים ועל רמת הכולסטרול? אלה רכיבי השוקולד: Sweetener: maltitol (E965), whole milk powder, cocoa butter, cocoa mass, emulsifier: soy lecithin (E322), flavouring: natural vanilla, Maltitol: 42.0%, Whole milk powder: 23.9%, Cocoa butter: 22.3%, Cocoa mass: 11.3%, Soy lecithin: 0.5%, Flavouring: natural vanilla
שאלה: האם זה דבר רגיל שתינוקת בת שנה וחצי מקבלת דלקת בדרכי השתן, עם חום גבוה, ומאושפזת בבית חולים למשך כשבועיים? הסיבה, לדברי הרופא, אינה היגיינה לקויה.
שאלה: אני בן 25. עברתי היום ניתוח להסרת טחורים. פי הטבעת שלי עדיין מדמם, וחמור מכך, יוצאים ממנו שלושה גושים גדולים שנראים כמו טחורים. האם זה נורמלי? האם עלי לפנות לטיפול? אני מאד שמח שאתה סומך עלינו יותר מאשר על הרופא המנתח שלך, אולם במצבים אלה, ביום הניתוח עצמו, כשרק המנתח יודע מה המצב - לפני, בזמן הניתוח ואחריו - אין לך ברירה אלא להתייעץ ישירות עימו. סמכת עליו שינתח אותך, סמוך עליו שידע גם מה קורה באיזור הניתוח. ד"ר נחום ורבין