שמות מסחריים
בנזואיל פראוקסיד הינו תכשיר בקטריוסטטי (מעכב צמיחת חיידקים) וקומודוליטי (הורס קומודונים - פותח ומנקז את הנקודות השחורות) לשימוש מקומי כטיפול באקנה קל עד בינוני.
קיימים תכשירים מסחריים שונים בארץ בריכוזים שונים כאשר הריכוזים הגבוהים, להבדיל מהנמוכים, כוללים אפקט קומודוליטי בנוסף לפעילות הנוגדת חיידקים. התכשירים זמינים בצורות מתן שונות, כגון: תכשירי לחות, תרחיצים לפנים, סבונים וג'לים מייבשים. קיימים תכשירים המשלבים בנזואיל פראוקסיד עם חומרים אנטיביוטיים במגמה לשפר את היעילות הנוגדת חיידקים. דוגמא לכך היא שילוב של בנזואיל פראוקסיד עם קלינדאמיצין. להבדיל מהתכשירים הכוללים בנזואיל פראוקסיד לבדו תכשירים אלו דורשים מרשם רופא.
תופעות הלוואי העיקריות כוללות: גירוי מקומי ואדמומיות שלרוב חולפות זמן קצר לאחר תקופת ההסתגלות לתכשיר. כ- 1%-3% מהאוכלוסייה רגישים לתכשיר ועלולים לפתח דלקת עור ממגע שתצריך הפסקת טיפול.
משך הטיפול תלוי בשיפור במצב האקנה. יש לפנות לרופא אם יש החמרה או היעדר שיפור תוך 12 שבועות.
אין להשתמש בתכשיר במקרים של רגישות לחומר הפעיל או לכל אחד מהמרכיבים הנוספים בתרופה, במקרה בו יש נקודות דלקתיות כלשהן או גושים גדולים יותר- ייתכן והאקנה חמור יותר, במקרה בו קיימות צלקות מפצעי אקנה בעבר, במקרה של אקנה על הכתפיים, גב וחזה- אלה מקרים בהם נדרש ייעוץ רפואי.
אקנה עלול להיות קשור לעליה בסיכון לדיכאון, לחרדה, לדימוי עצמי נמוך והערכה עצמית נמוכה. בתחושות אלה- יש לפנות לייעוץ מקצועי.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני בשבוע ה-17 להריון. האם זהו החודש הרביעי או החמישי?
שאלה: האם אפשר לקחת חומצה פולית יחד עם גלולות למניעת הריון?
שאלה: אימי סובלת ממחלת נפש מזה כ- 9 שנים כיום היא נוטלת את התרופות הבאות: קלופיקסול , לוריבן, ונלא , פקסט ופרוטאזין. רציתי לדעת כמה דברים עקב בעיה חמורה שאליה נקלעו: א. אם ידוע לכם כיצד ניתן לבצע בדיקות תלות בתרופות. ב. כיצד ניתן לבדוק נקודות A.D.L. (בדיקת תפקוד ). ג. לפי הבנתי התרופה לוריבן הינה תרופה שאסור לקבל לתקופות זמן ממושכות אימי נוטלת אותה במשך 5 שנים במינון של בין 3-5 כדורים ביום.
שאלה: רציתי לדעת אם ישנם טיפול או תרופה שיעזרו לעוברים המוחזרים לרחם לאחר הפריה להשריש את עצמם. אני ביצעתי בדיקה הנקראת פיפל. האם יש אפשרות רפואית לתמיכה נוספת כדי להגדיל את הסיכויים של ההשרשה ברחם?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
תרופות קשורות
-
חומצה סליצילית
-
טרולאמין, טריאתנולאמין (ביאפין)
-
בילסטין (בילקסטן)
-
אדפלן + בנזואיל פראוקסיד (אפידו)
-
מתוטרקסאט (מטוטרקסט)