שאלה: האם תיתכן פטריה שמופיעה ונעלמת על הלשון? חלקים בלשון שלי, מן החלק האחורי עד האמצע, מתכסים בחיפוי אפור-צהבהב במצבי יובש. הפה שלי מגיע כל הזמן למצבי יובש, חרף שתיה מרובה, כי אני עובד במוקד טלפוני. צחצוח מצליח להעלים את רב החיפוי (שמשאיר מעין צלקת היכן שהיה), והוא לא מופיע כאשר אני לא עובד וכשאני שותה כראוי. האם זו פטריה? אינני חש שום סוג של תחושה בעקבות המצב.
שאלה: יש לי תאומים בני שנה וחודש. הם סובלים די הרבה מדלקות באוזניים, ולכן הם צורכים הרבה אנטיביוטיקה. מכיוון שהדלקת באה עם מוגלה שיוצאת החוצה, כל פעם שהם לוקחים אנטיביוטיקה, הלשון נהיית לבנה עם מוגלה וזה גורם להתפתחות לאפתות. לאחרונה זה ממש החמיר. הילד פשוט צורח מכאבים בפה. מצד אחד אני מרפאה את הדלקת באוזניים, ומצד שני, האנטיביוטיקה מחמירה את הפצעים בפה. מה אני אמורה לעשות? אין משהו שמחליף את האנטיביוטיקה? הם לוקחים מוקסיויט או אוגמנטין. הרופאים לא נותנים תשובות ברורות ומובנות, ואני גיליתי לבד שהפצעים נגרמים על ידי האנטיביוטיקה. קראתי את העלון המצורף לאנטיביוטיקה וזה אכן מופיע בין תופעות הלוואי.
שאלה: אני מעוניינת בהריון, המחזור אינו סדיר קרוב לחצי שנה (27-32 יום) ורופא הנשים שלי הפנה אותי לבדיקת "אגן קטן". ברצוני לדעת מתי מומלץ לבצע הבדיקה, והאם היא מסוכנת אם אני בהריון של מס' ימים (התור נקבע ליומיים לפני המחזור הבא). תודה.
שאלה: אבי בן 63. לפני חמישה חודשים הוא עבר אוטם שריר לב חריף ובעקבותיו עבר צנתור. במהלכו הוחדרו שני סטנטים. זמן לא רב לאחר ששוחרר לביתו הרגיש נפיחות בפלג גופו התחתון, ובהתערבות רופא פרטי הובהל לבית החולים, שם התגלתה אצירת שתן של כ-5 ליטר. אבי מחובר מאז ועד היום לקתטר. כיום הוא מטופל בתרופות אבודרט וקומדין עקב קרישי דם שנתגלו. הערמונית שלו שטוחה אבל עם בליטה. האם מוכרת תופעה של סיבוך אורולוגי לאחר צנתור? אציין שאבי מקבל טיפול תרופתי נסיוני שנקרא "פלאטו" בבית החולים פוריה בטבריה, והטיפול הופסק לאחר שהתגלתה ההסתבכות. אני מצטער על כך שאביך שוחרר עם אצירת שתן של 5 ליטר. הבעיה מוכרת וקשורה לאירוע חד, לפעולה רפואית או לניתוח, אך גם לתרופות שונות. אני לא מכיר את הפרוטוקול הרפואי הניסויי שאביך מקבל, ולכן לא אוכל לחוות את דעתי. להבא רצוי לכתוב פרוטוקול או את שם התרופה באנגלית. אני ממליץ לפנות לייעוץ אורולוגי לשם הערכת המצב ולצורך בדיקות נוספות וטיפול בבעיה שנוצרה. בברכה ד"ר נחום ורבין