שמות מסחריים
אנלפריל הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות אנלדקס ואנלפרי. אנלפריל הוא מרחיב כלי דם מקבוצת מעכבי האנזים ACE .
יעיל לטיפול ב:
אנלפריל (אנלדקס) משמש לטיפול בלחץ דם גבוה ובאי ספיקת לב (ירידה בתפקוד הלב). לעיתים קרובות נותנים אנלפריל בשילוב עם תרופה משתנת כדי להגביר את השפעתו.
הנחיות חשובות:
רצוי לנוח בשכיבה או בישיבה במשך 2-3 שעות לאחר נטילת המנה הראשונה של אנלפריל (אנלדקס), כי היא עלולה לגרום לירידה פתאומית בלחץ הדם. בדרך כלל, תופעה זו חולפת בהמשך הטיפול. מומלץ להימנע מהזעה מוגברת, למשל עקב מזג אויר חם או אימון גופני מאומץ, בזמן טיפול באנלפריל (אנלדקס), כיוון שזה עלול לגרום לסחרחורת, לטשטוש או אף לעילפון.
אין להשתמש בתכשירים אוגרי אשלגן או בתוספי אשלגן במטופלים עם אי-ספיקת לב הנוטלים אנלפריל (אנלדקס).
השימוש באנלפריל (אנלדקס) עלול לפגום בעירנות או לגרום לעייפות לסחרחורת, ישנוניות, טשטוש או טשטוש הראייה, מומלץ להיזהר.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש באנלפריל (אנלדקס) במקרים הבאים:
· רגישות לחומר הפעיל או למרכיבים הנוספים בתרופה.
· אם הייתה תגובה אלרגית לתרופות אחרות מקבוצת מעכבי האנזים ACE אצל המטופל או מישהו מבני משפחתו.
· אם את בהריון, החל מהחודש השלישי. למרות שרצוי להימנע מנטילת אנלפריל (אנלדקס) גם בתחילת ההריון.
· אנלפריל אינו מתאים לטיפול בתינוקות וילדים עם ליקויים בתפקוד הכליה.
· אם סבלתם מנפיחות (בצקת) הצוואר, הפנים, השפתיים, הפה, הלשון או הגרון שגרמה לקשיי בליעה או נשימה (אנגיואדמה) מסיבה לא ידועה או על רקע תורשתי בעבר.
· אם אתם חולים בסוכרת או סובלים מבעיות בכליות ונוטלים תרופה המכילה אליסקירן להורדת לחץ הדם.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: האם תיתכן פטריה שמופיעה ונעלמת על הלשון? חלקים בלשון שלי, מן החלק האחורי עד האמצע, מתכסים בחיפוי אפור-צהבהב במצבי יובש. הפה שלי מגיע כל הזמן למצבי יובש, חרף שתיה מרובה, כי אני עובד במוקד טלפוני. צחצוח מצליח להעלים את רב החיפוי (שמשאיר מעין צלקת היכן שהיה), והוא לא מופיע כאשר אני לא עובד וכשאני שותה כראוי. האם זו פטריה? אינני חש שום סוג של תחושה בעקבות המצב.
שאלה: אני בהריון שבוע 15 ועשיתי בשבוע 12 בדיקה של שקיפות עורפית, אולטרסאונד וגם בדיקת דם. התוצאה של האולטרסאונד יצאה מצויינת, אבל בבדיקת דם אמרו לי שההורמון HCG גבוה יותר מ- 3 . רציתי לדעת מה זה אומר וכיצד עליי לפעול.
שאלה: לפני שבוע עברתי השתלת שן (קדמית). יומיים אחרי ההשתלה הופיעו כאבים עזים. בבדיקה לא נמצאו דלקת או הפרשות. מאידך אמר הרופא (וגם ראיתי במו עיניי ברנטגן) כי השתל החדש יצא כשהוא כמעט לגמרי צמוד לשתל סמוך (הנקרא 12). שתל 12 הוא פעיל ותקין ומעליו גשר כתרים. הרופא אמר שאם לא יחלפו הכאבים אז נעקור את השתל. אני פוחדת שעם העקירה של השתל החדש, ובגלל קרבתו היתרה לשתל פעיל, תתמוטט רקמת החיבור של העצם בשתל התקין, ואז יהיה צורך לעקור גם את השתל התקין ו"הבור" שיהיה לי בעצם לא יהיה בר תיקון. האם יש סיכוי לשתלים צמודים? האם יש טעם למאמצים שלי לנסות בכל זאת? אולי השתל ייקלט, ואפילו אם לא יהיה בר בניה, לא יזיק? מה דעתכם?
שאלה: אני בן 61, סובל מלחץ דם וקצת מתעוקת לב. הלחץ ברגיעה הוא 85-80 / 170-165, הדופק 65-58. כל בדיקות הדם בגדר הנורמה פרט לרמת ה- GPT, שהיתה 42. אני לוקח סימבאסטאטין 5 מ"ג ליום ורמת הכולסטרול שלי כעת בגדר הנורמה. גובהי 168 ס"מ, משקלי 66 ק&qu
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקת א.ק.ג
-
בדיקת לחץ דם
תרופות קשורות
-
אוסלטאמיביר (טמיפלו)
-
אולמסארטאן
-
אפלרנון
-
אקמול צינון ושפעת יום
-
אצטאזולאמיד