שמות מסחריים
אנלפריל הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות אנלדקס ואנלפרי. אנלפריל הוא מרחיב כלי דם מקבוצת מעכבי האנזים ACE .
יעיל לטיפול ב:
אנלפריל (אנלדקס) משמש לטיפול בלחץ דם גבוה ובאי ספיקת לב (ירידה בתפקוד הלב). לעיתים קרובות נותנים אנלפריל בשילוב עם תרופה משתנת כדי להגביר את השפעתו.
הנחיות חשובות:
רצוי לנוח בשכיבה או בישיבה במשך 2-3 שעות לאחר נטילת המנה הראשונה של אנלפריל (אנלדקס), כי היא עלולה לגרום לירידה פתאומית בלחץ הדם. בדרך כלל, תופעה זו חולפת בהמשך הטיפול. מומלץ להימנע מהזעה מוגברת, למשל עקב מזג אויר חם או אימון גופני מאומץ, בזמן טיפול באנלפריל (אנלדקס), כיוון שזה עלול לגרום לסחרחורת, לטשטוש או אף לעילפון.
אין להשתמש בתכשירים אוגרי אשלגן או בתוספי אשלגן במטופלים עם אי-ספיקת לב הנוטלים אנלפריל (אנלדקס).
השימוש באנלפריל (אנלדקס) עלול לפגום בעירנות או לגרום לעייפות לסחרחורת, ישנוניות, טשטוש או טשטוש הראייה, מומלץ להיזהר.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש באנלפריל (אנלדקס) במקרים הבאים:
· רגישות לחומר הפעיל או למרכיבים הנוספים בתרופה.
· אם הייתה תגובה אלרגית לתרופות אחרות מקבוצת מעכבי האנזים ACE אצל המטופל או מישהו מבני משפחתו.
· אם את בהריון, החל מהחודש השלישי. למרות שרצוי להימנע מנטילת אנלפריל (אנלדקס) גם בתחילת ההריון.
· אנלפריל אינו מתאים לטיפול בתינוקות וילדים עם ליקויים בתפקוד הכליה.
· אם סבלתם מנפיחות (בצקת) הצוואר, הפנים, השפתיים, הפה, הלשון או הגרון שגרמה לקשיי בליעה או נשימה (אנגיואדמה) מסיבה לא ידועה או על רקע תורשתי בעבר.
· אם אתם חולים בסוכרת או סובלים מבעיות בכליות ונוטלים תרופה המכילה אליסקירן להורדת לחץ הדם.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: האם תיתכן פטריה שמופיעה ונעלמת על הלשון? חלקים בלשון שלי, מן החלק האחורי עד האמצע, מתכסים בחיפוי אפור-צהבהב במצבי יובש. הפה שלי מגיע כל הזמן למצבי יובש, חרף שתיה מרובה, כי אני עובד במוקד טלפוני. צחצוח מצליח להעלים את רב החיפוי (שמשאיר מעין צלקת היכן שהיה), והוא לא מופיע כאשר אני לא עובד וכשאני שותה כראוי. האם זו פטריה? אינני חש שום סוג של תחושה בעקבות המצב.
שאלה: לפני שבוע עברתי השתלת שן (קדמית). יומיים אחרי ההשתלה הופיעו כאבים עזים. בבדיקה לא נמצאו דלקת או הפרשות. מאידך אמר הרופא (וגם ראיתי במו עיניי ברנטגן) כי השתל החדש יצא כשהוא כמעט לגמרי צמוד לשתל סמוך (הנקרא 12). שתל 12 הוא פעיל ותקין ומעליו גשר כתרים. הרופא אמר שאם לא יחלפו הכאבים אז נעקור את השתל. אני פוחדת שעם העקירה של השתל החדש, ובגלל קרבתו היתרה לשתל פעיל, תתמוטט רקמת החיבור של העצם בשתל התקין, ואז יהיה צורך לעקור גם את השתל התקין ו"הבור" שיהיה לי בעצם לא יהיה בר תיקון. האם יש סיכוי לשתלים צמודים? האם יש טעם למאמצים שלי לנסות בכל זאת? אולי השתל ייקלט, ואפילו אם לא יהיה בר בניה, לא יזיק? מה דעתכם?
שאלה: אני בת 34. לפני 3 שנים עברתי CVA ואחרי המקרה בדקו אצלי בעיות בקרישיות הדם. נמצא כי ישנן 2 מוטציות: F2G20210A וגם MTHFR677CT אשמח אם תוכלו לתת לי מידע על כל אחת מהמוטציות ואיך הן קשורות, אם בכלל, לכך שאני רוצה להיכנס להריון.
שאלה: אני בן 66. יש לי במשך תקופה ארוכה רמת CPK גבוהה - 300 עד 1000 ויותר. התופעה מלווה בתקופות של כאבים חזקים בשרירים, בפרט באזור השריר ה-4 ראשי וארמסטרונג, כולל התכווצויות שרירים אשר פעמיים הביאו לידי לאובדן הכרה. הרופאים לא יודעים להתמודד עם הבעיה ואיני יודע מה לעשות. אצל בתי גילו באקראי רמת CPK בערך 2000. הרופאים טוענים שזה תורשתי. אבל מה עושים עם זה? אני עוסק באופן קבוע בפעילות ספורטיבית ואין קשר בין המאמץ לגובה ה- CPK.