שאלה: אני בן 27. יש לי חשד שנדבקתי בהרפס של איברי המין. הופיעו לי לפני כחודשיים סימנים, פצעונים, שדומים לתיאורי התסמינים של הרפס של איברי המין. לא ייחסתי לכך חשיבות. רק לאחרונה התחלתי לחשוד ולחפש, וגיליתי שייתכן כי נדבקתי בהרפס. כעת התסמינים נעלמו ואין מאין לקחת תרבית. הבנתי שניתן לגלות הרפס (בוודאות לא מלאה) על ידי בדיקות דם. היכן ניתן לבצע בדיקת דם שכזו? האם רופא המשפחה בקופת החולים שלי יכול לבצע את הבדיקה? האם הבדיקה כרוכה בתשלום?
שאלה: התחלתי להתאמן בריצה לפני כ-5 חודשים. מעולם לא רצתי. התחלתי בהליכה וכיום רץ 8 ק"מ 2-3 פעמים בשבוע. אני נעזר בפולר. זה כחודשיים שאני רץ 8 ק"מ בערך ב 54 דקות. לקראת סוף הריצה, לאחר כ-45 דקות, הדופק שלי קופץ בפתאומיות מ-160 ל200. אפילו קרה שהגעתי ל-230 (האם זה בכלל אפשרי?). אני מסיים את הריצה, אבל רק כ-10 דקות לאחר סיום הריצה אני מרגיש שאני עומד להתעלף. אני "רואה שחור בעיניים", חש בחילה וכו'. האם מדובר בהפרעת קצב בדופק גבוה? האם זה מסוכן? היום, לראשונה, כ-10 דק' לפני הסיום, בערך כשקפץ הדופק, חשתי בנימול חזק בכפות הרגליים. האם זה קשור לאותה בעיה? מה ההסבר לכך? מה ההמלצה?
שאלה: האם יכול להיות נזק אם נכנסתי להריון ללא נטילת חומצה פולית והתחלתי ליטול אותה מייד עם ה"גילוי" של ההריון, בכמות של 800 מ"ג?
שאלה: כשנוטלים סרוקסאט, האם זה רק לתקופה או שזה לכל החיים? רופא הנפש אמר שכשלאנשים טוב עם הסרוקסט, הם לא מפסיקים איתו, כי למה להסתכן? אך יש אפשרות להפסיק. אך רופאי המשפחה אמרו לי שצריך להפסיק עם זה, ואחד הוסיף שזה גורם תופעות לא רצויות בחיי האישות ועוד, ושאין טעם שאדם בן 26 ייקח כל החיים סרוקסט. מה לעשות? האם להפסיק עם הסרוקסט? ואיך? והאם הפסקת הטיפול יכולה לגרום לכך שהבעיות יחזרו ?