שמות מסחריים
אסציטאלופרם הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות ציפרלקס, אסציטאלופרם טבע ואסטו. אסציטאלופרם ששייך לתרופות נגד דיכאון ממשפחת SSRI, שחוסמים את הספיגה החוזרת של סרוטונין ומעלים את השפעת הסרוטונין במוח. רמות נמוכות של סרוטונין נחשבות לגורם עיקרי להתפתחות דיכאון וחרדה.
יעיל לטיפול ב:
אסציטאלופרם (אסטו) מיועד טיפול בדיכאון ובעיות נוספות הקשורות לדיכאון כמו הפרעות (התקפי) פניקה, הפרעת חרדה כללית, חרדה חברתית והפרעה טורדנית כפייתית (OCD). בדרך כלל, לוקח כארבעה שבועות עד שתרגישו את מלוא השפעת התרופה.
הנחיות חשובות:
הטיפול באסציטאלופרם עלול להוביל לאכילת יתר ולהשמנה, לכן חשוב לשמור על תזונה מאוזנת. כמו כן, מומלץ להימנע משתיית אלכוהול בזמן טיפול באסציטאלופרם (אסטו).
עליך לעדכן את הרופא המטפל אם את בהריון, מתכננת הריון או מניקה.
תרופות נוגדות דיכאון מעלות את הסיכון להתנהגות ומחשבות אובדניות בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים. עם תחילת הטיפול בתרופה, על המטופלים בכל הגילאים וקרוביהם, לעקוב אחר שינויים התנהגותיים כמו החמרת תחושות דיכאון, הופעת מחשבות אובדניות, תוקפנות ועוינות. אם מבחינים בשינויים כאלו, יש לפנות מיד לרופא.
חוסר מנוחה או קושי לשבת במנוחה או לעמוד במנוחה הם סימנים העלולים להופיע בשבועות הראשונים לטיפול, ויש לעדכן את הרופא המטפל.
סימנים של הפרעות בתפקוד המיני אפשריים בשימוש בתרופות ממשפחה זו, במקרים מסוימים הסימנים נמשכו גם לאחר הפסקת הטיפול.
מטופלים הידועים כבעלי מטבוליזם ירוד של האנזים- CYP2C19 יוגבלו במינון של לא יותר מ -10 מ"ג של התרופה ליום, כפי שתירשם על ידי הרופא.
קראו עוד: בדקו: האם התרופה שאתם נוטלים גורמת לכם להשמין?
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש באסציטאלופרם (אסטו) במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים האחרים של התרופה.
- אם אתם מקבלים טיפול בתרופות מקבוצת מעכבי MAO או פימוזיד יחד עם באסציטאלופרם (אסטו).
- אם אובחנו אצלכם הפרעות בקצב הלב (כפי שנבדק באמצעות א.ק.ג, בדיקה של תפקוד הלב) או שיש לכם פגם מולד בפעילות החשמלית של הלב.
- אם אתם מקבלים תרופות לטיפול בהפרעות בקצב הלב או כאלה שעלולה להיות להן השפעה על קצב הלב.
- אסציטאלופראם (אסטו) אינו מיועד לילדים ומתבגרים מתחת לגיל 18.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: לפני כחודשיים עברתי ניתוח בגיד שורש כף היד. בזמן הניתוח הרופא פגע בעצב ויש לי כאבים. שאלתי היא: האם זה הפיך ? וכמה זמן זה יכול לקחת? אני מקבלת במכון פיזיותרפיה טיפול באולטרסאונד, בינתיים 8 טיפולים ואין שינוי גדול במצב היד. קיבלתי גם סלקוקס למשך 10 ימים והרגשתי הקלה קלה.
שאלה: אני חולת סוכרת, צריכה לעשות בדיקת דם (כללית) ביום שישי (בתשלום), כי אין לי אפשרות בימי חול בגלל העבודה. איך למצוא מעבדה שפתוחה בשישי בכל מקום במרכז? (במוקד מכבי הם צריכים שהרופא יקבע שהבדיקה היא דחופה)
שאלה: מה ההבדל בין פרדניזון לאימוראן?
שאלה: לאבא שלי נערכה בדיקת קולונוסקופיה בה נמצא פוליפ אדנומה HGD . בבדיקות דם שנערכו לו לפני הניתוח להוצאת הפוליפ, נמצא HDL נמוך (30) ו- LDL גבוה (148), הכולסטרול תקין (198) וגם הטריגליצרידים תקינים. כל יתר הבדיקות תקינות. האם יש קשר בין הדברים או ששתי הבדיקות החריגות מתייחסות רק לכולסטרול?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכולוגי - סוגים
תרופות קשורות
-
פלובוקסאמין
-
ונלפאקסין (אפקסור, ויאפקס)
-
אמיסולפריד
-
אוקסאזפאם (ואבן)
-
אלפראזולאם