תופעות הלוואי הנפוצות כוללות הפרעות במערכת העיכול כגון: שלשול, בחילות, הקאות, כאבי בטן, כאבים כלליים ואקנה. פריחה בעור, הרגשת עייפות, כאבי ראש. חום, שיעול, קשיי נשימה. נפיחות זרוע, רגליים, תחושת כבדות, תנועה מוגבלת.
תופעות המחייבות התייחסות מיוחדת כוללות: רמות גבוהות של שומנים וכולסטרול בדם ורמות נמוכות של תאי דם לבנים - יש להמשיך הטיפול ולפנות מייד לרופא. כמו כן ייתכנו זיהומים (כגון זיהומים בריאות, זיהומים בדרכי השתן, זיהומים פטריתיים), אנמיה, צבירת נוזלים ברקמות, רמה גבוהה של טריגליצרידים בדם, לחץ דם גבוה, הפרעה בריפוי של פצעי הניתוח, חסימת כלי דם על-ידי קריש דם, הפרעה בקרישת הדם, רמה נמוכה של טסיות בדם, דימום ו/או חבורות מתחת לעור, רמה נמוכה של תאי דם אדומים, ציסטות המכילות נוזל לימפתי ותגובות אלרגיות עם נפיחות לא אחידה של הפנים, השפתיים, הפה, הלשון או הגרון, שקשורות לעיתים קרובות עם פריחה וגרד, חום, בלבול, הצהבת העור או העיניים, ירידה בתפוקת שתן - נדרש טיפול רפואי מיידי.
תופעות לא שכיחות: זיהום פצעים, פריחה, כאבי שרירים, הרס של תאי דם אדומים, דלקת בריאות הגורמת לשיעול, קשיי נשימה וצפצופים בזמן הנשימה, הפרעות בתפקוד כלייתי, מחלת כבד עם הרגשה כללית לא טובה, הצהבת העור והעיניים וצבע שתן כהה, תת-פעילות של בלוטות המין בגברים - יש להמשיך הטיפול ולפנות מייד לרופא.
תופעות לוואי אחרות, בשכיחות שאינה ידועה, כוללות הצטברות לא תקינה של חלבון בריאות. סימנים אפשריים לכך: שיעול יבש מתמשך, עייפות וקשיי נשימה. בנוסף, דלקת בכלי דם. נפיחות, תחושת כבדות או תחושת לחץ, כאב, תנועתיות מוגבלת של חלקי הגוף, העלולה להתרחש בכל מקום בגוף, והיא סימן אפשרי להצטברות לא תקינה של נוזלים ברקמות הרכות בשל חסימה במערכת הלימפה. תיתכן פריחה חמורה עם נפיחות בעור. רמות נמוכות של ברזל בדם. ייתכנו סיבוכים ואף סיבוכים חמורים של טיפול בקרינה- כמו קוצר נשימה, בחילות, שלשולים, פריחות בעור וכאבים בפה, בחניכיים ובגרון, גם בחולים שעברו טיפולי קרינה בעבר.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
יש לעדכן רופא/רוקח באשר לנטילת תרופות אחרות, כולל תרופות ללא מרשם וכן תוספי תזונה.
ציקלוספורין: ציקלוספורין מגבירה את השפעתה של אברולימוס. מכיוון שציקלוספורין ניתנת בשילוב עם אברולימוס, בכל שינוי במינון של ציקלוספורין יש לנטר את רמות אברולימוס בדם תוך קביעת המינון מחדש.
סימטידין, אמינוגליקוזידים, אמיודארון, אמפותריצין B, ציסאפריד, מטוקלופראמיד, דילטיאזם, וראפאמיל, דאנאזול, תרופות נוגדות פטריות ממשפחת הazole- כגון: איטראקונאזול, קטוקונאזול, מעכבי פרוטאז-לטיפול באיידס כגון: ריטונאביר, אנטיביוטיקות ממשפחת המאקרולידים כגון: קלאריתרומיצין, אריתרומיצין ומיץ אשכוליות: תרופות אלו עלולות לעכב פירוק של אברולימוס בכבד דבר העלול להביא להצטברות של אברולימוס בדם וסיכון מוגבר לתופעות לוואי, כולל נזק כלייתי.
היפריקום, ריפאמפיצין, דקסאמתאזון ותרופות אנטיאפילפטיות כגון: פנובארביטאל, קארבאמאזפין: תרופות אלו מזרזות את פירוק אברולימוס וכתוצאה פעילותו מופחתת.
קנאבידיול- המשמש בין השאר לטיפול בפרכוסים.
תרופות המשמשות להורדת רמת הכולסטרול בדם, כגון אטורבסטטין, פרבסטטין, פיברטים.
מעכבי HMG-CoA reductase: תופעות הלוואי של תרופות אלו עשויות לגבור במתן משולב עם אברולימוס.
תרופות המשמשות לטיפול בפירכוסים חריפים, או משמשות להרגעה לפני ובמהלך ניתוח או הליכים רפואיים אחרים, כמו מידאזולם.
מעכבי האנזים ACE- תרופות המשמשות לטיפול בלחץ דם גבוה או בעיות לב וכלי דם אחרות, כמו רמיפריל .תרופות אחרות לדיכוי מערכת החיסון, אפאליזומאב, נטליזומאב, אלפאספט, מעכבי TNF-alpha: בשילוב תרופות אלו עם אברולימוס גובר הדיכוי החיסוני וכתוצאה הסיכון לזיהומים.
יש להתייעץ עם הרופא טרם קבלת חיסון.
השפעת שימוש ממושך
בתקופת הטיפול בתרופה זו יש לערוך בדיקות כמות תאי הדם, רמות שומנים וסוכר בדם, רמת התרופה בדם, תפקודי כליה, תפקודי כבד. שימוש ארוך טווח בתרופה זו עשוי להגדיל את הסיכון להתפתחות גידולים סרטניים, בעיקר של העור ושל מערכת הלימפה.