שמות מסחריים
- הידרוקסיאוריאה מדאק HYDROXYUREA MEDAC
שימושים קיימים נוספים:
סרטן תאי הקשקש (סוג של סרטן העור) של הראש והצוואר וסרטן השחלה. הידרוקסיאוריאה נמצאת גם בשימוש כטיפול בפוליציתמיה ורה, במיאלופיברוזיס (פיברוזיס של מוח העצם) וכטיפול במחלה הקרויה Essential Thrombocythemia או בקיצור ET, בה עולה רמת המגקריוציטים, התאים האחראים על ייצור טסיות הדם, במוח העצם. שימוש נוסף הוא באנמיה של תאי חרמש - sickle cell anemia. כטיפול אנטי-סרטני הידרוקסיאוריאה גורמת נזק לחומר הגנטי של התאים הסרטניים ועל-ידי כך מונעת את צמיחתם והתחלקותם של תאים אלו ומביאה למותם. כמו תרופות אחרות נוגדות סרטן, הידרוקסיאוריאה גורמת לדיכוי יצירת תאי הדם השונים במוח העצם, הגורר בעקבותיו אנמיה ונטייה מוגברת לזיהומים ולדימום לא תקין.
לפני ובמהלך הטיפול יש לבצע בדיקות דם, כדי לוודא שיש מספיק תאי דם וכן תפקוד מספיק של הכליות והכבד כדי לקבל תרופה זו. בדיקות הדם יבוצעו בדרך-כלל אחת לשבוע.
יש לשתות הרבה נוזלים במהלך הטיפול, להגן על העור מפני השמש, ולעקוב אחר כל שינוי בעור, במהלך הטיפול ולאחר הפסקתו, שכן דווח סרטן עור במטופלים שקיבלו תרופה זו למשך זמן ארוך.
צילום: shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: גבר בגיל 28 סובל מצלקות לאחר אקנה. הוא עבר טיפול פילינג כימי אצל רופא. עדיין יש צלקות לאחר 10 שנים. האם יש טיפול שיכול לעזור?
שאלה: אני מטופלת בהידראה עקב אסנשל תרומבוציטוזיס. האם הידראה יכולה לגרום לברדיקרדיה של 50?
שאלה: אני בת 24. בצילום CT רדיואקטיבי של הבטן התגלה שיש לי ציסטה שעוטפת את השחלה בגודל 4 ס"מ. לאחר בדיקות מקיפות ניתנה לי האפשרות לעבור ניתוח להסרת הציסטה. אני אמורה להגיע לוועדה עם הפרופסור שמטפל בי ועוד 3 רופאים גינקולוגים לגבי הניתוח. אחותי בת ה-19 סובלת מאנדומטריוזיס והיא מטופלת בזריקות. אני די פוחדת לעבור את הניתוח בגלל הסיכונים העתידיים. אני רק בת 24 והפחד שלי הוא שהניתוח יכול לגרום בעיה בפוריות בעתיד. הציסטה כואבת לי חלק מהיום, בזמן ישיבה והליכה. הבדיקות שלי תקינות, אבל הכאבים ממשיכים. האם עלי לעשות את הניתוח, או שאפשר לחיות עם זה וזה לא יפריע בעתיד?
שאלה: אני בן 58. לאחר שנה של כאבי בטן בלתי נסבלים עם תחושה של מעיים נעולים, ולאחר בדיקות רבות במערכת העיכול ללא ממצאים בלתי תקינים, ולמרות שמעולם לא חשתי דיכאון כלשהו, לפחות לא במודע, החליט רופא המשפחה לתת לי ציפרלקס במינון 10 מ"ג, פעם ביום. מאז יש ה
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
- בדיקות דם
- בדיקת מח עצם
תרופות קשורות
- נילוטיניב
- אינטרפרון
- אזאציטידין
- פילגראסטים
- פונטיניב