שמות מסחריים
-
רמיקייד Remicade
-
רמסימה Remsima
-
איקסיפי IXIFI
אינפליקסימב הופקה בטכנולוגיה של הנדסה גנטית והיא דומה לנוגדן המופרש בגופנו אשר נקשר לחלבון בשם TNF- alpha (קיצור של Tumor Necrosis Factor). חלבון זה מיוצר בגופנו באופן תקין ויש לו תפקיד חשוב בתהליכים דלקתיים ובפעילות מערכת החיסון. אינפליקסימב נקשרת ל TNF- alpha ומעכבת את השפעותיו על התהליך הדלקתי.
השימוש באינפליקסימב הוא עבור מחלות דלקתיות שמערבות את המערכת החיסונית: דלקת פרקים שגרונית, דלקת כיבית של המעי הגס, דלקת חוליות מקשרות, מחלת קרוהן, ספחת ודלקת פרקים פסוריאטית (שילוב של פסוריאזיס ודלקת פרקים).
הטיפול בדלקת פרקים שגרונית ינתן לרוב בשילוב עם מתוטרקסאט ואילו הטיפול במחלת קרוהן ינתן במקרה שטיפולים קודמים כשלו. אינפליקסימב אינה מומלצת לילדים, למעט ילדים בני 6-17 החולים במחלת קרוהן.
לא מדובר בריפוי המחלות הנ"ל אלא בהפחתת תסמיני הדלקת ובאופן זה עיכוב הנזק הנגרם לרקמות השונות. כמו תרופות אחרות המעכבות את פעילות ה TNF-alpha, אינפליקסימב מעלה את הסבירות לזיהומים קשים (כולל שחפת, אלח דם ודלקת ריאות) על-כן יש צורך במעקב רפואי בעת השימוש בה.
לפני התחלת הטיפול יש לקבל חיסונים מומלצים.
במהלך הטיפול, אין לקבל חיסונים חיים (חיסונים אשר מכילים גורם מזהם חי אך מוחלש) מכיוון שהם יכולים לגרום לזיהום.
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני חולה כ 20 שנה במחלת קרוהן ובדלקת פרקים נלווית לקרוהן. מזה כשנה אני מקבל עירוי REMICADE כל 2-4 חודשים, תלוי בהתלקחויות המחלה. לאחרונה שמעתי על קשר אפשרי בין לימפומה לבין טיפול ב- REMICADE. רופא המשפחה אמר לי כי זוהי אינפורמציה ראשונית ועדיין ל
-
שאלה: בבדיקת דם לפני שבועיים ערך ה-PSA
-
שאלה: קראתי כתבה בנושא סרטן השד בה נאמר כי דאודורנטים הנושאים את התווית "אנטי-פרספירנט" עלולים לגרום לסרטן אצל נשים.הייתי מעונינת לדעת באמיתות הדבר ואיזה דאודורנטים / ספיד סטיקים בטוחים לשימוש (האם יש לרופאים חברות ספציפיות) ?
-
שאלה: אני בן 21, גובהי 167 ס"מ. גבהו של אבא שלי 1.72 מטר ושל אימי 1.57 מטר. אני לא גובה מאז 17. לאחרונה נכנסתי לאתרי אינטרנט וראיתי שיש כל מיני תרופות, מדרסים לנעליים ופעילות ספורט הכוללות מתיחות וכו' המאפשרות להשיג עוד כמה ס"מ בודדים גם עד גיל 30, לדוגמה http://www.gainheight.com. האם יש אמת בדבר? באתר הזה מוכרים מדרסים שלדבריהם גורמים להורמון הגדילה לפעול שוב. אם זה לא נכון, האם יש איזושהי דרך פרט לניתוח להשיג עוד כמה ס"מ?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
- בדיקות דם
- אולטרסאונד
- קולונוסקופיה
-
תרופות קשורות
- פובידון יודין (פולידין)
- פחם פעיל
- פרדניזולון + גנטמיצין (אפלומיצין)
- אתאנרספט
- בטאמתאזון (בטנזול, בטאקורטן)