שמות מסחריים
לנסופרזול הינו חומר פעיל הנמצא בתרופות לנטון, ולנסופרזול טבע. לנסופרזול שייך לקבוצת מעכבי משאבת מימן PPI, תרופות שמפחיתות את ההפרשה של חומצת הקיבה.
יעיל לטיפול ב:
לנסופרזול מסייע לריפוי מחלות וכיבים בחלק העליון של מערכת העיכול ולמניעת החזרה שלהם, במיוחד צרבת וכיבים בקיבה או בתריסריון; דלקת הוושט עקב ריפלוקס קיבתי-ושטי; תסמונת זולינגר אליסון (Zollinger Ellison Syndrome); צרבת או כאב בבטן העליונה עקב חומציות יתר.
בנוסף, לנסופרזול (לנטון) משמש לטיפול משולב עם אנטיביוטיקה בדלקת וכיב בקיבה או בתריסריון עקב החיידק הליקובקטר פילורי.
נטילה ממושכת של לנסופרזול (לנטון) משמשת גם לטיפול ולמניעת כיבים בקיבה ובתריסריון שעלולים להתפתח עקב טיפול נוגדי דלקת לא סטרואידליים (NSAID's) אצל חולים בסיכון גבוה.
נטילת תרופות מקבוצה זו (PPI), כמו לנסופרזול, במיוחד לתקופה של יותר משנה, או במינונים גבוהים, עלולה להעלות מעט את הסיכון לשברים בירך, בשורש כף היד או בעמוד השדרה. יתכן והרופא ימליץ על תוספת של ויטמין D וסידן.
בעת נטילת לנסופרזול עלולה להיווצר דלקת בכליות. תשומת לב ופניה לרופא במקרים של ירידה בנפח השתן, דם בשתן, תגובות רגישות יתר המתבטאות בחום, פריחה ונוקשות מפרקים.
אם לאחר שבועיים של שימוש בתרופה המצב לא משתפר, יש לפנות לרופא.
נטילה של יותר מ-3 חודשים עלולה להביא לירידה ברמות מגנזיום בדם. סימנים אפשריים לרמות נמוכות של מגנזיום כוללים: עייפות, התכווצות שרירים לא רצונית, חוסר התמצאות, בלבול, עוויתות, סחרחורת, עלייה בקצב לב. יש לפנות לרופא. רמות מגנזיום נמוכות יכולות להוביל גם להפחתה ברמות האשלגן או הסידן בדם.
בנוסף, טיפול ארוך טווח עלול להפחית מספיגת B12. סימנים אפשריים לרמות נמוכות של B12 כוללים: עייפות קיצונית או חוסר אנרגיה, כאב או אדמומיות בלשון, כיבים בפה, חולשת שרירים, הפרעות בראייה, בעיות זיכאון, בלבול, דיכאון.
צילום: Shutterstock
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בלנסופרזול (לנטון)במקרים הבאים:
- רגישות לחומר הפעיל עצמו או למרכיבים אחרים בתרופה.
- סימני אלרגיה יכולים לכלול: פריחה, בעיות בנשימה, בעיות בליעה, התנפחות הפנים, השפתיים, הגרון או הלשון.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: לפני שבוע אושפזתי בבית חולים מאחר שהרגשתי קוצר נשימה ותחושת חנק. באותה תקופה הייתי מצוננת והיה לי שיעול. טופלתי, ולאחר יציאתי מבית חולים הפסקתי לעשן, לאחר 30 שנות עישון. אחרי כמה ימים התחלתי להרגיש כאבי בטן וראש וקושי בבליעת אוכל ונוזלים, אך לא ברצף.
שאלה: מדובר בילדה בת 4 , שיש לה צורך במתן שתן פי 4 ממה שהיא רגילה. בדיקות שתן כלליות + תרבית היו תקינות. מה יכולה להיות הבעיה?
שאלה: אני בת 41. לאחרונה עברתי בדיקות דם ואיני יודעת איך לפענח אותן. להלן הממצאים: המוגלובין 11.9 פריטין 2.94 B12 203 IRON 59 אני מרגישה בדרך כלל טוב, אבל לאחרונה אני מאוד עייפה במשך היום. האם הבדיקות מעידות על משהו לא תקין?
שאלה: אבא שלי בן 44, וב-4 השנים האחרונות הוא סובל ממחלת מנייר קלאסית (סחרחורות, הקאות וכל הנלווה לכך). רציתי לדעת אם טיסה יכולה לגרום להתקף נוסף או להחמרת המחלה. בנוסף, רציתי לדעת על אילו תרופות אתם ממליצים, כי נתנו לו מרשם לסטונרון ושמעתי שהתרופה לא כל כך יעילה.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
אבחון הליקובקטר פילורי
תרופות קשורות
-
פפברין
-
אינפליקסימב
-
שמן פרפין
-
קולסטיפול
-
קספופונגין