שמות מסחריים
לוראזפאם הוא חומר פעיל הנמצא בתרופה בשם לוריוון (Lorivan) – חומר מקבוצת תרופות הנקראות בנזודיאזפינים, שנועדה להקל על התמודדות עם מתח ועצבנות ומסייעת להרפיית שרירים ולהשראת שינה.
צילום: Shutterstock
יעיל לטיפול ב:
לוראזפאם (לוריוון, Lorivan) משמש לטיפול במצבי חרדה. לוראזפאם מסייע גם להקלה על מתח.
הנחיות חשובות:
הטיפול בלוראזפאם (לוריוון, Lorivan) מיועד לטווח קצר בלבד – שבועיים עד חודש - מחשש להתפתחות סבילות (ירידה בהשפעה) ומחייב פיקוח רפואי הדוק. שימוש ממושך בלוראזפאם (לוריוון, Lorivan) עלול להוביל לפיתוח תלות, התמכרות ולתופעות גמילה קשות בעת הפסקת השימוש.
קשישים שנוטלים לוראזפאם (לוריוון, Lorivan) צריכים להיזהר במיוחד ממעידות ונפילות, בגלל שהתרופה עלולה לגרום לבעיות בקואורדינציה ובערנות.
נטילת תרופה זו עם תרופות ממשפחת האופיואידים, תרופות אחרות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית, כולל סמים, או אלכוהול עלולה לגרום לתחושת ישנוניות עמוקה, קשיי נשימה, תרדמת ומוות.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
במקרים הבאים אין להשתמש לוראזפאם (לוריוון, Lorivan):
- רגישות לחומר הפעיל עצמו, למרכיבי התרופה או לחומרים נוספים ממשפחת בנזודיאזפינים.
- אם אתם סובלים מבעיות קשות בנשימה - דיכוי נשימתי, אי ספיקה או מחלת ריאות חמורה, תסמונת דום נשימה בשינה (sleep apnea) בדרגה חמורה.
- במקרה של מיאסתניה גרביס- עייפות או חולשה משמעותית של השרירים.
- אם אובחנו אצלכם בעיות חמורות בכבד.
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: אני סובל מפרוסטטה מוגדלת וסעיף בשק השתן ומשתמש ב AVODART . כמו כן אני סובל מבקע בסרעפת וחומציות. כל התרופות הגסטרואנטרולוגיות שנטלתי גרמו לי לצריבות קשות במערכת השתן . להלן שמות התרופות שבהן השתמשתי LANTON GASTRO MAALOX PLUS OMEPRADEX RENNIE TAMC . אודה להמלצתכם על תרופה או כל המלצה אחרת שתוכל לעזור לי.
שאלה: אני סובלת מפיברומיאלגיה מזה 8 שנים, ושנתי בלילה גרועה מאוד עקב התעוררויות רבות מכאבים בגב התחתון ובאגן הירכיים. נוירולוג המליץ על 20 מ"ג סרוקסאט, היות ש אלטרולט וקלונקס טשטשו אותי כל היום. האם אפשר להחליף את הסרוקסאט (שעוד לא התחלתי לקחת) בציפרלקס או
שאלה: בבדיקת שתן ראשונה נמצא streptococcus agalactia מקבוצה B בשתן בכמות העולה על cfu/ml 100000 וקיבלתי טיפול אנטיביוטי לשבוע. לאחר שבועיים נבדקתי שוב והתוצאה של urine culture היא שלילית. האם זה בסדר או שהדלקת עדיין אקוטית?
שאלה: אני בן 48, מוגדר כאדם בריא. לאחרונה אני סובל מכאבי ראש. בבדיקת לחץ דם נמצאו ערכים גבוהים: 170/100. ביצעתי מעקב, וזהו הממוצע. הרופא נתן לי כדורים מסוג ramitens 2.5. כמו כן ה- BMI שלי הוא 30. אני זקוק לדיאטה. ראיתי כי קיימות תרופות אחרות לטיפול ביתר לחץ דם. למה קיבלתי דווקא את התרופה ramitens? האם קיימת תרופה טובה יותר שלא נמצאת בסל הבריאות? למה להתחיל בהכנסת כימיקלים לגוף? האם לא ניתן למצוא דרך אחרת, לדוגמה, באמצעות דיאטה או הפסקת עישון, ורק לאחר מכן להתחיל עם טיפול תרופתי אם לא חל שיפור במצב? האם זוהי תרופה לכל החיים או שניתן להפסיק ליטול אותה?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
תפקודי כבד
תרופות קשורות
-
פרופראנולול (דרלין, פרולול)
-
זיפראסידון
-
סודיום ואלפרואט
-
לאמוטריג'ין (למיקטל)
-
פאליפרידון